Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Desfiintarea executorilor bancari devine o ipoteza din ce in ce mai plauzibila

Desfiintarea executorilor bancari devine o ipoteza din ce in ce mai plauzibila

  Publicat: 25 Feb 2010       3193 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Banca Centrala Europeana (BCE)a fost inaugurata pe 30 iunie 1998. De la 1 ianuarie 1999 a preluat responsabilitatea implementarii politicii monetare europene, asa cum este definita de Sistemul European al Bancilor Centrale (SEBC).
Daca parlamentarii decid sa dea clientii bancilor pe mana executorilor judecatoresti independenti, ar putea avea de suferit nu doar cei cu probleme la plata ratelor, dar si ceilalti romani care au o relatie cu banca .

Excluderea - Comportament strategic al unei intreprinderi sau al unui grup de intreprinderi, constand in restrangerea posibilitatilor de acces, pe piata, al concurentilor potentiali, fie din amonte, fie din aval.
(in sensul legii contenciosului administrativ, legea 554/2004) Orice drept fundamental prevazut de Constitutie sau de lege, caruia i se aduce o atingere printr-un act administrative.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.

Executorii bancari au timp pana miercuri sa se gandeasca cum vor sa le fie desfiintata meseria. Termenul a fost acordat de Comisia Speciala de Elaborare a Codului de Procedura Civila din Camera Deputatilor, iar repercusiunile acestui demers merg de la blocarea pietei executarilor silite pana la scumpirea creditelor chiar si pentru persoanele fara restante la banci.


"Si aceasta, si propunerea privind introducerea falimentului persoanelor fizice sunt masuri populiste care ar putea afecta stabilitatea sistemului bancar din Romania", explica pentru Romania libera Ianfred Silberstein, presedintele Asociatiei Europene de Drept Bancar si Financiar. In opinia specialistului, eliminarea executorilor bancari si plasarea atributiilor lor in sarcina executorilor judecatoresti "nu au un fundament logic si nici unul economic".


"Este afectata nu doar banca, ci si clientul persoana fizica, ale carui cheltuieli cresc daca ajunge in postura de executat silit. In plus, executorii judecatoresti nu mai au nici un interes de a negocia eventuale amanari ale vanzarii imobilelor recuperate", spune Silberstein.Citeşte mai multe despre:    Executori bancari    Executori judecatoresti    Banca    Codul de procedura civila

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

INPPA: Temele dezbaterilor din 23 februarie 2, 9 si 16 martie 2017
20 Feb 2017 | 1044

INPPA: Temele dezbaterilor din 26 ianuarie, 2, 9 si 16 februarie 2017
21 Jan 2017 | 750

Lista integrala a legilor promulgate in anul 2016
27 Dec 2016 | 1458

INPPA: Temele dezbaterilor din 10, 17 si 24 noiembrie 2016
04 Nov 2016 | 3498

INPPA: Temele dezbaterilor din 20, 27 octombrie si 3 noiembrie 2016
13 Oct 2016 | 817

Invitatie la Conferinta nationala "Executarea silita de la teorie la practica" editia a VI-a, Craiova
05 Mar 2016 | 4803Articole Juridice

(P) Avocat Dreptul Muncii Brasov. Asistenta si Reprezentare Juridica
Sursa: MCP Cabinet avocati

Recuperare creante in domeniul transporturilor. Temei legal si Proceduri
Sursa: Avocat Andrei-Gheorghe Gherasim

Competenta curtii de apel in materie penala. Art. 38 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Reteaua Judiciara Europeana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Suspendarea executarii actului administrativ. Cazul bine justificat si paguba iminenta
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Suceava - Decizia 166 din 16.10.2009