din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2614 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » UNJR: Judecatorii care apar in interceptarile din dosarul Voicu sa-si clarifice public pozitia

UNJR: Judecatorii care apar in interceptarile din dosarul Voicu sa-si clarifice public pozitia

  Publicat: 22 Mar 2010       1110 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania urmareste cu atentie si ingrijorare situatia creata prin publicarea unor acte dintr-un dosar de urmarire penala instrumentat de procurorii D.N.A. si transmis Senatului Romaniei in procedura de avizare a arestarii unui membru al Parlamentului.

Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Scrisoare ce urmeaza unei oferte lansate de furnizor prin care clientul solicita livrarea de produse sau executarea de servicii,
Coruptia, in sens larg, reprezinta folosirea abuziva a puterii incredintate, fie in sectorul public fie in cel privat, in scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup.
(in sensul legii contenciosului administrativ, legea 554/2004) Orice drept fundamental prevazut de Constitutie sau de lege, caruia i se aduce o atingere printr-un act administrative.
Persaoana care are calificarea profesionala si cunostinte de specialitate si are dreptul sa acorde asistenta juridica sau sa reprezinte partile intr-un proces.
Grup de cuvinte prin care se individualizeaza si se identifica o persoana fizica in societate si familie.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Grup de cuvinte prin care se individualizeaza si se identifica o persoana fizica in societate si familie.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Veriga organizatorica, compartiment in structura organizatorica a ministerelor si a celorlalte organe ale autoritatii centrale de stat,
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,



Clarificarea cu celeritate si intr-un termen rezonabil de catre autoritatile implicate a realitatii faptelor consemnate in transcrierile dupa interceptari aparute in presa este extrem de importanta.

Daca imprejurarile relatate se vor dovedi a fi reale inseamna ca exista membri ai societatii, la nivel inalt, care au impresia ca pot transforma sistemul judiciar sau chiar intregul sistem institutional al statului, intr-un serviciu propriu, care sa le indeplineasca dorintele la comanda.

Mai grav, aceasta impresie ar putea fi fundamentata si pe faptele unor judecatori. Coruptia in interiorul sistemului judiciar este una din cele mai grave cauze de afectare a independentei justitiei.

De aceea este extrem de important ca semnalul transmis de autoritati sa fie clar, transant si in masura sa sanctioneze sever orice tendinte de natura a manipula sau anula functionarea institutiilor pe care se fundamenteaza statul de drept .

In acest context, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania solicita public:

- Consiliului Superior al Magistraturii sa isi indeplineasca rolul de aparator al independentei justitiei si sa desfasoare cu celeritate procedurile legale demarate de Inspectia Judiciara in cazul judecatorilor ale caror nume apar in respectivele transcrieri si sa faca public rezultatul acestor proceduri.

- judecatorilor ale caror nume apar in aceste transcrieri sa isi clarifice public pozitia si sa faca toate demersurile pentru ca, prin atitudinea lor, sa nu afecteze increderea pe care sistemul si intreaga societate o au in legatura cu activitatea pe care au desfasurat-o pana in prezent, recunoscuta prin insasi numirea in pozitii reprezentative ale sistemului.

- Directiei Nationale Anticoruptie sa confirme daca transcrierile aparute in presa nationala in legatura cu dosarul senatorului Catalin Voicu sunt conforme cu cele din dosarul de urmarire penala pe care il instrumenteaza. In acelasi sens, U.NJ.R. solicita public D.N.A. sa faca verificarile necesare pentru a stabili cum a fost posibil ca acte din dosarul instrumentat la aceasta directie si aflat in faza nepublica sa ajunga in presa si sa ia masurile ce se impun pentru a impiedica astfel de practici, nelegale, reamintind ca intr-un stat de drept JUSTITIA se face in salile de judecata si nu in paginile ziarelor sau in emisiunile de televiziune.

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania se delimiteaza public de manifestari de genul celor care apar in transcrierile publicate in presa, afirmand ca astfel de comportamente nu sunt conforme cu statutul unui magistrat.

Existenta unor astfel de cazuri trebuie tratata in mod punctual si nu trebuie sa afecteze imaginea intregului corp judiciar, in care cei mai multi magistrati isi indeplinesc profesia cu demnitate si corectitudine.



Citeşte mai multe despre:    Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania    UNJR    Magistrati    Coruptie    DNA

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Reactia UNJR cu privire la diminuarea bugetului Ministerului Justitiei pentru anul 2016 de catre Guvernul Romaniei
11 Dec 2015 | 1592

Uniunea Judecatorilor solicita CSAT sa ii comunice hotararile care implica serviciile secrete in justitie
09 Dec 2015 | 1030

Pozitia UNJR ref. la modificare Codului Penal
11 Dec 2013 | 1848

UNJR critica modul neconstitutional de adoptare a Noului Cod al insolventei
07 Oct 2013 | 1497

Drept la replica - judecator Horatius Dumbrava, membru ales al CSM
13 Nov 2012 | 1528

Jud. Natalia Roman: Este de datoria UNJR sa esplice care este rolul judecatorului in societate
31 Oct 2011 | 2363



Jurisprudenţă

Plata diferentelor salariale. Diminuarea cu 25 la suta a salariilor bugetarilor este ilegala
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea