Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Rezultatele vizitei ministrului Justitiei la Curtea de Apel Craiova

Rezultatele vizitei ministrului Justitiei la Curtea de Apel Craiova

  Publicat: 13 Jul 2010       1987 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Ministrul Justitiei a participat, astazi, la o intalnire cu judecatorii Curtii de Apel Craiova, care a avut loc la sediul acestei instante. In cadrul intalnirii au fost abordate probleme specifice curtii, cum ar fi proiectul de reabilitare a sediului instantei, eficienta activitatii de judecata, integritatea si imaginea justitiei craiovene.

Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Organ legislativ compus din doua camere si care poarta denumiri diferite (Adunarea Nationala si Senat in Franta, Bundestag si Budesrat in Germania, Camera Comunelor si Camera Lorzilor in Anglia, Congres in S.U.A.etc.).
1. Acel fenomen care influenteaza actiunea cauzei, favorizeaza sau franeaza procesul dezvoltarii cauzei in efect.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Art. 30 C.Fam.: bunurile dobandite in timpul casatoriei intra sub incidenta comunitatii de bunuri - se prezuma ca sunt bunuri comune.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.

De asemenea, au fost discutate proiectele de interes la scara intregului sistem judiciar, cum ar fi Mecanismul de Cooperare si Verificare si implementarea codurilor.

"Incurajez asumarea de catre judecatori a obiectivelor fundamentale ale sistemului judiciar, eficientizarea activitatii de judecata si implementarea codurilor fundamentale ale Romaniei.


Mecanismul de Cooperare si Verificare trebuie cunoscut si asumat de catre judecatori, inclusiv prin atitudinea lor in activitatea de zi cu zi. Sefii instantelor pot informa mai detaliat judecatorii asupra continutului mecanismului si trebuie sa incerce capacitarea acestora in efortul comun al CSM, Executivului si Parlamentului, in sensul imbunatatirii performantelor sistemului judiciar.


Implementarea codurilor fundamentale ale Romaniei implica o cooperare stransa intre CSM, Executiv si Parlament in pregatirea sistemului judiciar.


Solicit presedintilor de instante sa pregateasca programe de pregatire profesionala pentru asumarea continutului normativ al noilor coduri fundamentale ale Romaniei. Trebuie sa folosim fiecare minut pentru pregatirea implementarii lor, iar insusirea continutului normativ este o conditie esentiala pentru succesul acestui proiect.

Ministerul Justitiei se va implica, la randul sau, in aceste programe, precum si in pastrarea justitiei ca domeniu prioritar in Cadrul Bugetar pe
Termen Mediu pregatit de Ministerul Finantelor Publice.


Am incredere in capacitatea si dedicarea profesionala a magistratilor in general, in realizarea obiectivului implementarii codurilor.


Sunt convins ca judecatorii craioveni, ca si colegii lor din celelalte curti de apel, pot constitui o ancora de stabilitate, profesionalism si integritate in comunitate ."


Ministrul Justitiei a participat, de asemenea, la inaugurarea lucrarilor de construire a noului sediu al Facultatii de Drept si Stiinte Administrative a Universitatii din Craiova, ocazie cu care a subliniat importanta unui invatamant superior de calitate pentru modernizarea si eficientizarea justitiei, dar si nevoia unei schimbari profunde, de mentalitate, la nivelul societatii.
Citeşte mai multe despre:    Curtea de Apel Craiova    CSM    Ministerul Justitiei    Craiova

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Judecatori eliberati din functie la data de 16 iunie 2020
17 Jun 2020 | 850

ICCJ: Despagubirea stabilita in procedura prevazuta de Legea nr. 255/2010, prin hotarare judecatoreasca definitiva, nu este compatibila cu acordarea de daune moratorii
03 Mar 2020 | 640

Consiliul Superior al Magistraturii a lansat proiectul „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instante judecatoresti”
01 Nov 2019 | 1044

CSM a aprobat organizarea, in data de 15.12.2019 a concursului de promovare in functii de executie, pe loc, a judecatorilor.
17 Oct 2019 | 1119

ICCJ - in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii sub supraveghere serviciul de probatiune poate depune contestatie
26 Sep 2019 | 589

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 – februarie 2020
17 Sep 2019 | 2398Articole Juridice

Tratamentul inegal aplicat salariatilor. Discriminare. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Procedura speciala a atacarii hotararilor de validare a consilierilor locali – aspecte de constitutionalitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Drepturile parintelui salariat la intoarcerea din concediul de crestere a copilului
Sursa: Irina Maria Diculescu

Modul de stabilire a nivelului maxim al salariului de baza pentru personalul incadrat in directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului
Sursa:

Jurisprudenţă

Hotarare penala prin care s-a solutionat si actiunea civila. Efecte asupra actiunii in regres formulata ulterior de prepusul - debitor solidar
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 45 din 16 ianuarie 2020

Drept de proprietate dobandit ope legis. Actiune in constatare interogatorie. Interes actual
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 956 din 27 mai 2020

Actiune in pretentii formulata ulterior inchiderii procedurii insolventei. Conditii si efecte
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 1395 din 16 iulie 2020

Decizia nr. 30/2020 privind examinarea recursului in interesul legii privind cauza reala si serioasa a concedierii. Selectarea salariatilor ce ar urma a fi concediati
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie