Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Tineri cercetati pentru trafic de persoane si minori

Tineri cercetati pentru trafic de persoane si minori

  Publicat: 12 Aug 2010       1945 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui au reusit probarea activitatii infractionale a doi tineri, suspectati ca au racolat si obligat la practicarea prostitutiei, doua tinere de 17, respectiv 19 ani.

Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Infractiune care face parte din categoria infractiunilor care aduc atingere unor relatii privind convietuirea sociala,
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Denumire data monedei unice europene.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
1. Persoana fizica sau juridica ce sufera un prejudiciu sau o vatamare a drepturilor sale prin fapta ilicita a unei alte persoane si care este indreptatita sa
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.

Pe numele celor doi tineri au fost emise mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 29 zile .
In urma activitatilor specifice pe linia prevenirii si combaterii traficului de fiinte umane, politisti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui, sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vaslui, au probat activitatea infractionala a doi tineri, cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori.
Cei doi tineri, respectiv V. Andrei, de 24 de ani, din Municipiul Barlad si U. Alexandru, de 23 de ani, din comuna Racoasa, judetul Vrancea, au fost identificati ca urmare a unor descinderi efectuate la locuintele acestora de catre politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vaslui si Serviciului de Interventie Rapida Vaslui, cu sprijinul politistilor Serviciului de Interventie Rapida Vrancea.
In luna iunie a.c., cei doi au recrutat, sub promisiunea angajarii in Italia, doua tinere cu varsta de 17, respectiv 19 ani, pe care le-au transportat in Italia. Aici le-au obligat sa practice prostitutia timp de trei saptamani, sumele de bani obtinute din aceasta activitate fiind insusite de suspecti.
La locuintele celor in cauza au fost gasite trei autoturisme, suma de 2.950 euro si aproximativ 250 grame de aur, asupra carora au fost aplicate masuri asiguratorii.
V. Andrei si U. Alexandru au fost retinuti pentru 24 ore, iar la data de 11 august a.c., au fost prezentati in fata instantei de judecata, cu propunerea de arestare preventiva. Tribunalul Vaslui a emis pe numele acestora mandate de arestare preventiva pentru o perioada de 29 zile, sub aspectul savarsirii infractiunilor de trafic de persoane si trafic de minori.

POLITIA ROMANA RECOMANDA !
Pentru a nu deveni o victima a acestui fenomen, este necesar sa tineti seama de urmatoarele recomandari:
a™¦ Nu acceptati promisiunile persoanelor necunoscute de a pleca in strainatate pentru diverse slujbe a€˛onorabile, care nu necesita calificarea€¯ (menajera, baby-sitter) sau asa-zise a€˛angajamente artisticea€¯! Fii reticenti fata de propunerile facute prin intermediul Internet-ului; un asa zis a€˛prietena€¯ poate fi un infractor!
a™¦ La primirea unei oferte de lucru in strainatate, trebuie aflate cat mai multe detalii despre seriozitatea acesteia, daca firma este acreditata in vederea recrutarii si plasarii fortei de munca in strainatate si despre tarifele practicate!
a™¦ INAINTE DE A LUA DECIZIA DE A PARASI TARA, INFORMEATI-VA! Incearcati sa obtii de la Politie sau de la Inspectoratul Teritorial de Munca mai multe informatii despre angajator, daca are dreptul sa medieze angajarea in strainatate!
a™¦ Intreabati daca vei primi permis de munca!
a™¦ Nu dati nimanui pasaportul, sub niciun motiv, cu exceptia organelor statului (roman sau strain) abilitate sa verifice actele de identitate! Acest document nu trebuie instrainat niciodata!
a™¦ In caz de nevoie de ajutor peste hotare, nu ezitati in a cere ajutorul ambasadelor Romaniei sau organizatiilor umanitare internationale!
Daca, totusi, ati luat hotararea de plecare, este bine sa lasati familiei, rudelor, prietenilor, urmatoarele informatii:
a™¦ Cu cine si unde plecati;
a™¦ Locul de munca si domiciliul (numar de telefon, denumirea si adresa companiei, firmei);
a™¦ Copiile documentelor (pasaport, contract, fotografii recente);
a™¦ Invatati limba tarii de destinatie sau, cel putin, un volum minim de cuvinte!
a™¦ Aflati diverse informatii privind contacte in tara de destinatie - coordonatele ambasadei sau consulatului Romaniei in tara respectiva sau ale ambasade/consulatului tarii imputernicite cu protectia cetatenilor din Romania, grupuri de suport, agentii guvernamentale.Citeşte mai multe despre:    Trafic de persoane    Trafic de minori

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Pana la 31 decembrie 2020 va fi implementat Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor
19 Jan 2020 | 642

Cazuistica Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in materia infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantila
18 Aug 2019 | 554

CEDO: neasigurarea unui cadru legal eficace pentru prevenirea si pedepsirea traficului uman reprezinta o incalcare a Conventiei
21 Jul 2019 | 594

Art. 223 alin. 2 din Codul de procedura penala privind arestarea preventiva in cazul infractiunilor de trafic de stupefiante - neconstitutional
20 Jul 2015 | 3002

Daniel Constantin Horodniceanu: Propunerea ministrului justitiei pentru conducerea DIICOT
10 Apr 2015 | 1979

DNA Iasi: 8 persoane au fost trimise in judecata
27 Aug 2013 | 1924Articole Juridice

Exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre unul dintre parinti in contextul divortului
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

REFERAT cu propunere de arestare preventiva
Sursa: EuroAvocatura.ro

ORDONANTA de dispunere a controlului judiciar pe cautiune
Sursa: EuroAvocatura.ro

ORDONANTA pentru folosirea in cauza a unui investigator sub acoperire
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Perioada serviciului de permanenta al procurorilor fara prestarea activitatii nu constituie timp de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea - Sentinta Civila nr. 867 din 24.09.2020.

Decizia nr. 109/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 21 din Legea nr. 211/2004 privind unele masuri pentru asigurarea protectiei victimelor infractiunilor
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Diurna reprezinta potrivit jurisprudentei C.J.U.E. „alocatie specifica detasarii” si, ca atare, parte a salariului minim. Totodata, potrivit modificarilor Codului fiscal, diurna intra in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj Sectia a IV-a pentru Litigii de munca si Asigurari sociale, Decizia civila nr. 99/A/2017, in sedinta publica din 9 martie 2017

Conditii privind gravitatea pedepsei in cazul extradarii pasive
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia penala, decizia nr. 842 din 7 iunie 2016