Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » MJ: proiectul legii micii reforme a fost supus dezbaterii publice inca din luna aprilie

MJ: proiectul legii micii reforme a fost supus dezbaterii publice inca din luna aprilie

  Publicat: 19 Aug 2010       1551 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Referitor la declaratiile doamnei deputat Alina Gorghiu conform carora proiectul de Lege pentru reducerea duratei proceselor a fost elaborat fara consultarea factorilor implicati din sistemul de Justitie, Ministerul Justitiei face urmatoarele precizari:

Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
1876-1967. Om politic german si jurist, presedinte al partidului Uniunea Crestin-Democratica (1946-1966), cancelar federal (1949-1963) si ministru al afacerilor externe (1951-1955).
(Board of Directors) Grup de oficiali alesi de adunarea generala anuala a actionarilor care au fost imputerniciti sa administreze compania si sa puna in aplicare masurile de natura strategica adoptate de adunarea generala.
Proiectul Legii privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor a fost supus dezbaterii publice inca din luna aprilie. Astfel, ideea proiectului de lege privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor a fost prezentata de Ministrul Justitiei pe 25 februarie 2010 in cadrul unei intalniri preliminare informale cu mai multe asociatii ale magistratilorla care au participat reprezentanti ai UNJR, Asociatia Forumul Judecatorilor din Romania si Asociatia Procurorilor din Romania.

Pe data de 20 aprilie 2010proiectul a fost afisat pe site-ul Ministerului Justitiei si transmis pentru formulare de observatii si propuneri la instante, parchete, ICCJ, PICCJ.

De asemenea, pe 14 mai a fost organizata o dezbatere la care au participat reprezentanti ai CSM, Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Ministerului Public, Avocatul Poporului, ai unor asociatii profesionale ale magistratilor a€“ UNJR, Asociatia Procurorilor din Romania a€“, ai sindicatelor - Federatia Nationala Sindicala ProJust, Federatia Nationala Justitia -, ai organizatiilor profesionale ale avocatilor, notarilor, executorilor judecatoresti, consilierilor juridici, mediatori, dar si ONG-uri din afara sistemului judiciar, precum Asociatia pentru Implementarea Democratiei, APADOR-CH, Transparency International si Fundatia Konrad Adenauer . In urma dezbaterii publice au fost primite aproximativ 350 de propuneri, din care au fost preluate aproximativ 100.

In fine, pe 9 iulie a fost afisat pe site-ul Ministerului Justitiei forma proiectului, astfel cum a rezultat din dezbaterea publica. De asemenea, au fost incorporate o serie de propuneri ale Consiliului Superior al Magistraturii. Acesta a dat avizul proiectul pe 22 iulie, cu precizarea posibilitatii de a mai inainta Parlamentului eventuale propuneri venite din sistemul judiciar catre Consiliu .


Citeşte mai multe despre:    Senatul Romaniei    CSM    Reforma    Justitie    Mica reforma

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Consiliul Superior al Magistraturii a lansat proiectul „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instante judecatoresti”
01 Nov 2019 | 859

CSM a aprobat organizarea, in data de 15.12.2019 a concursului de promovare in functii de executie, pe loc, a judecatorilor.
17 Oct 2019 | 1015

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 – februarie 2020
17 Sep 2019 | 1890

CSM a publicat detaliile privind organizarea concursului de admitere la INM in perioada septembrie 2019 – februarie 2020
17 Sep 2019 | 1105

CSM a publicat detaliile concursului de promovare pe loc in functii de executie a procurorilor
12 Sep 2019 | 518

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 3 iulie 2019
03 Jul 2019 | 774Articole Juridice

Actualizarea pensiilor de serviciu stabilite prin Legea 7/2006. Obligativitatea emiterii adeverintei prevazuta in anexele Normelor de aplicare a Legii 7/2006
Sursa: Av. Marius-Catalin Predut

Forma aplicabila in 2016 a Codului muncii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Locuinta alternanta a copilului in legislatia franceza
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cauza TATU revine in dezbaterea profesionistilor in drept
Sursa: EuroAvocatura.ro - Avocat dr. Razvan Viorescu

Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 418/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul educatiei
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 141/2019
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 140/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 139/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru completarea OG 13/2011 privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei