Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Campanie CSSPP: Invata sa alegi! Pensia privata, o decizie „tanara".

Campanie CSSPP: Invata sa alegi! Pensia privata, o decizie „tanara".

  Publicat: 04 Oct 2010       9834 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), autoritate administrativa autonoma care reglementeaza, coordoneaza, supravegheaza si controleaza sistemul de pensii private din Romania, demareaza o campanie publica de informare si educare a populatiei asupra necesitatii participarii la sistemul de pensii private cu titlul: Invata sa alegi! Pensia privata, o decizie „tanara".

Pensie privata desemneaza suma platita lunar, pe toata durata vietii, dintr-un fond de pensii capitalizat si administrat privat.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Reprezinta suma activelor care pot fi utilizate pe teritoriul unei tari pentru cumpararea de bunuri si servicii si pentru achitarea datoriilor,
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
(termen CNA). Transmisia initiala prin fir sau prin unde radioelectrice, inclusiv prin satelit, īn forma codata sau necodata, a serviciilor de programe destinate publicului;
Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare

Scopul acestei campanii este acela de a imbunatati gradul de cunoastere si constientizare al populatiei in ceea ce priveste rolul participarii la sistemul de pensii private si de a informa participantii despre drepturile si obligatiile pe care le au pentru ca acestia sa poata aprecia nevoile, riscurile si oportunitatile, sa inteleaga corect conceptul de pensie privata.


Campania se va desfasura in perioada octombrie 2010 - iunie 2011 si consta in distribuirea de materiale informative cu privire la sistemul de pensii private in principalele institutii ale statului si la fondurile de pensii private, organizarea de seminarii de informare si educatie financiara a tinerilor din universitatile de stat si din cele private, informarea si educarea publicului prin intermediul mijloacelor de comunicare in masa .


Materialele informative realizate pentru aceasta campanie de informare sunt Ghidul participantului la sistemul de pensii private, brosuri si flyere care contin informatii despre Pilonul II - fondurile de pensii administrate privat obligatorii si Pilonul III - fondurile de pensii administrate privat facultative. Pentru aceasta campanie, CSSPP a realizat 2.750 de ghiduri, 10.000 brosuri si 30.000 de flyere, majoritatea fiind distribuite in institutiile statului, printre care se numara: Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale, Ministerul Finantelor Publice, Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Guvernul Romaniei, comisiile de specialitate ale Camerei Deputatilor si Senatului si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului. Materialele informative au fost trimise la Centrul European al Consumatorilor din Romania precum si catre fondurile de pensii private, prin intermediul Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).


Pentru o informare cat mai buna a populatiei si in mod special a tinerilor, potentiali participanti la sistemul de pensii private, CSSPP va difuza doua spoturi radio/TV, denumite a€˛Primul loc de munca" si a€˛Istoria pensiilor private". Spoturile au primit avizul Consiliului National al Audiovizualului (CNA) pentru difuzarea gratuita in mass-media. Totodata, CSSPP va promova aceasta campanie si cu sprijinul presei scrise, on-line si a agentiilor de presa.


Calendarul de evenimente din cadrul campaniei CSSPP va fi deschis de seminarul de informare si educatie financiara a studentilor din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (ASE). Seminarul va avea loc pe 12 octombrie 2010, ora 12.00, in Aula Magna, a Academiei de Studii Economice.


La seminar se vor tine prelegeri de catre reprezentanti de top ai sistemului de pensii private, specialisti in investitii si protectie sociala si reprezentanti ai unor companii importante din piata pensiilor private. Participantii vor avea ocazia sa afle mai multe informatii si despre posibilitatile de formare si training in domeniul pensiilor private.


Principala misiune a CSSPP o reprezinta protejarea intereselor participantilor si ale beneficiarilor, prin asigurarea unei functionari eficiente a sistemului de pensii private si prin informarea corecta asupra acestuia. De aceea, CSSPP isi propune sa ramana una din cele mai importante surse de materiale de educatie financiara, de analize, studii si publicatii privind pensiile private, iar lansarea acestei campanii reprezinta inca un pas pentru realizarea acestui obiectiv. Informarea corecta este cea mai eficienta dintre metodele de protectie a participantilor.


Mentionam ca nivelul ridicat de transparenta al CSSPP este apreciat de Banca Mondiala care recomanda continuarea informarii publicului, prin programe de educatie financiara, la nivel national, asupra masurilor de protectie a participantilor in domeniul pensiilor private.Citeşte mai multe despre:    Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private    Pensii private    CSSPP

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 3 iulie 2019
03 Jul 2019 | 1147

A fost stabilit comisionul de administrare pentru fondurile de pensii administrate privat
01 Mar 2019 | 1077

Norma A.S.F: comision pentru administrarea fondurilor de pensii private
01 Mar 2019 | 670

Monitorul Oficial din data de 04 mai 2017
04 May 2017 | 1402

Monitorul Oficial din data de 03 mai 2017
03 May 2017 | 1229

Monitorul Oficial din data de 02 mai 2017
02 May 2017 | 1323Articole Juridice

Cele mai importante 7 modificari aduse de O.U.G. nr. 82/2017
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Nivelul minim al capitalului social necesar societatii de administrare a investitiilor pentru administrarea de fonduri de pensii private
Sursa: Juridice.ro