din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2441 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Precizarile MJLC ref. legalitatea procedurii de evacuare a sediului central al PRM

Precizarile MJLC ref. legalitatea procedurii de evacuare a sediului central al PRM

  Publicat: 04 Jan 2011       2008 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In urma actiunii de control efectuate din dispozitia Ministrului Justitiei, Catalin Predoiu, de Corpul de Control al Ministrului (C.C.M.) la Biroul Executorului Judecatoresc Fieraru Eugen, din Pitesti, in perioada 16 � 21 decembrie 2010, au fost constatate deficiente cu privire la calitatea actelor si lucrarilor efectuate de acesta, fapt care a condus la autosesizarea Ministrului Justitiei in vederea declansarii cercetarii disciplinare a executorului judecatoresc.

Forma a culpei, care consta in neprevederea rezultatului faptei pagubitoare de catre autorul ei,
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Legea pentru modificarea şi completarea unor reglementări din legislaţia de asigurări sociale
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Prevazuta in cap.VII, t.V, C. proc. pen., partea generala, constau in diverse incalcari desavarsite in cursul procesului penal,
Incalcarea dispozitiilor cu caracter administrativ sau disciplinar,
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Legea pentru modificarea şi completarea unor reglementări din legislaţia de asigurări sociale
Persoana juridica ce se constituie, pe fiecare cladire cu mai multe apartamente sau pe un grup de cladiri, fiind alcatuita din cel mult 600 de membri,
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Organ suprem de control financiar si de jurisdictie financiara,care functioneaza pe lenga Parlamentul Romaniei.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel

Cercetarea disciplinara se va face sub aspectul savarsirii abaterilor disciplinare prevazute de art.44 lit. c) si e) din Legea nr.188/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.


Potrivit dispozitiilor art.44 din actul normativ mentionat, raspunderea disciplinara a executorului judecatoresc intervine, printre altele si pentru urmatoarele abateri:

- lit. c) - savarsirea unor fapte care aduc atingere onoarei, probitatii profesionale ori bunelor moravuri ;

- lit. e) - intarzierea sistematica si neglijenta in efectuarea lucrarilor.

Totodata, urmeaza a fi sesizata Directia Elaborare Acte Normative din minister, cu privire la propunerea de modificare a Legii nr.188/2000 privind executorii judecatoresti, cu modificarile si completarile ulterioare, si a Regulamentului de punere in aplicare a acesteia, aprobat prin O.M.J. nr. 210/C/2001, cu modificarile si completarile ulterioare, in sensulinserarii unor norme cu privire la:

- obligatia executorului judecatoresc de a se conforma, de indata,verificarilor cu privire la activitatea profesionala, dispuse de ministrul Justitiei sau de catre Consiliul U.N.E.J., prin completarea dispozitiilor referitoare la indatoririle executorului judecatoresc - art.41-art.48 din Legea nr.188/2000, cu modificarile si completarile ulterioare - in sensul includerii unui nou articol 412care sa prevada expres obligatia executorului judecatoresc de a se supune controlului profesional, exercitat, potrivit legii, de inspectorii desemnati de ministrul justitiei sau exercitatde Consiliul U.N.E.J.;

- completarea dispozitiilor referitoare la faptele ce pot constitui abateri disciplinare, in sensul includerii unei noi litere la art.44, dupa litera f), din Legea nr.188/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, in care sa fie mentionat expres, ca abatere disciplinara, refuzul executorului judecatoresc de a se supune controlului profesional exercitat, potrivit legii, de inspectorii desemnati de ministrul justitiei sau exercitat de Consiliul U.N.E.J..

De altfel, imbunatatirea cadrului legislativ aplicabil profesiilor juridice este unul din obiectivele ``Strategiei de dezvoltare a Justitiei ca serviciu public``, lansate de Ministerul Justitiei in cursul anului 2010.

Pentru evitarea in viitor a exercitarii atributiilor de serviciu cu nerespectarea dispozitiilor legale, urmeaza a fi atentionat Colegiul director al Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Pitesti in vederea prelucrarii deficientelor constatate cu toti executorii judecatoresti din cadrul acestei Camere.

Precizam ca, pe parcursul anilor 2009 si 2010, activitatea executorului judecatoresc Fieraru Eugen a fost verificata de inspectorii C.C.M., constatandu-se deficiente care au facut obiectul a doua actiuni disciplinare si a unei sesizari penale.

Astfel, urmare a controlului profesional efectuat in anul 2009 de catre inspectorii C.C.M. s-a aprobat exercitarea actiunii disciplinare impotriva executorului judecatoresc Fieraru Eugensub aspectul savarsirii abaterii disciplinare prevazute de art. 44 lit. e) din Legea nr.188/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, iar prin hotararea Comisiei Superioare de Disciplina a Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, s-a aplicat acestuia, in calea de atac a contestatiei, sanctiunea disciplinara prevazuta la art. 46 lit. a) - mustrare - din Legea nr. 188/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, in urma verificarilor din oficiu efectuate, in anul 2010, de inspectorii C.C.M. cu privire la petitiile formulate de o asociatie de proprietari cu sediul in mun. Pitesti, s-a aprobat exercitarea actiunii disciplinare sub aspectul savarsirii abaterii disciplinare prevazute de art. 44 lit. e) din Legea nr.188/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, in prezent fiind in curs de solutionare, de catre Comisia Superioara de Disciplina a U.N.E.J., contestatia formulata de Ministerul Justitiei impotriva hotararii prin care Comisia de disciplina a C.E.J. Pitesti a respins actiunea disciplinara mentionata.

In prezent, urmare sesizarii formulate de C.C.M., se efectueaza cercetari impotriva executorului judecatoresc Fieraru Eugen, de catre Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti, sub aspectul indiciilor temeinice care au conturat presupunerea rezonabila a savarsirii infractiunilor de fals intelectual, prevazuta de art.289 C.p. si, respectiv uz de fals, prevazuta de art.291 C.p..



Citeşte mai multe despre:    Corneliu-Vadim Tudor    Sediul PRM    Evacuare    Legea 188/2000    Executor judecatoresc

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

PICCJ a dispus trimiterea in judecata pentru ultraj a inculpatului Corneliu-Vadim Tudor
06 Apr 2011 | 1985