Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Unii judecatori vor ca justitia sa se faca la o "tzuica", nu la judecatorie

Unii judecatori vor ca justitia sa se faca la o "tzuica", nu la judecatorie

  Publicat: 17 Jan 2011       3008 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Institutie judecatoreasca avand competenta de a solutiona (in prima sau in ultima instanta) anumite pricini prevazute de lege; cladire unde se afla sediul acestei instante.
Proaspat uns ca membru al CSM, judecatorul Cristi Danilet, propune ca justitiabilii sa renunte a mai merge la judecatorie sa-si solutioneze litigiile, si sa mearga la bar.

Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Institutie judecatoreasca avand competenta de a solutiona (in prima sau in ultima instanta) anumite pricini prevazute de lege; cladire unde se afla sediul acestei instante.
Pagube, stricaciuni produse in contul cuiva ca urmare a unor evenimente neprevazute (incendiu, inundatie etc.).
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.

"In 1997 si 1998 politicienii vremii au inceput sa faca lobby pt infiintarea unor Judecatorii in diverse orase si comune din Romania. Nu conta ca nu sunt necesare, ci conta ca aveau cu ce sa se laude in campanii electorale. Romanul, dupa ce si-a vazut instanta infiintata peste gard, a inceput sa se judece. La greu. Unii au facut obsesie, altii pasiune pentru a se judeca. Era vremea cand daunele morale erau la moda, astfel ca vecinii au devenit dintr-o data foarte neiertatori si, dupa ce unul mai scapa catre o injuratura catre celelalat, nu se mai duceau la barul din colt sa se impace la o tzuica (nota EuroAvocatura: in dictionarul limbii romane nu exista cuvantul "tzuica"), ci se duceau la Judecatorie sa li se dea daune morale." (scria in decembrie pe blogul propagandistic judecatorul Cristi Danilet).


Domnule judecator, daunele morale nu se dau dau de la judecatorie, se acorda in numele legii pentru un prejudiciu suferit.


Domnule judecator, nu cele 10-20-30-40 de instante in plus (sa admitem) au adus justitia in probleme actuale, ci proasta admnistrare a acesteia.


Domnule judecator, numarul mare de litigii nu s-a datorat cetatenilor, ci marilor puteri (ne)separate in stat (justitie, legislativa si executiva), care au condus si (con)lucrat catre aceasta situatie.


Domnule judecator, stiti ca foarte multi cetateni "renunta sa se mai judece" pentru ca "autobuzul" de la Valea-Mare (locul meu natal) pana la Rm. Valcea costa 60 de lei dus-intors (adica 20% din venitul lunar, asta daca il au)?


Si asa admit doar judecata de apoi ... nu a dumneavoastra.


P.S. Fundamentarea unei legi nu se face prin ea insasi!Citeşte mai multe despre:    Cristi DaniletComentează: Unii judecatori vor ca justitia sa se faca la o "tzuica", nu la judecatorie
Alte titluri

Locuri de munca vacante in Spatiul Economic European. August 2019
18 Aug 2019 | 40

PROIECT privind regulile fiscale si contabile de inregistrare a bacsisului
18 Aug 2019 | 83

Biletele de calatorie gratuita pentru persoanele cu handicap vor putea fi ridicate si distribuite acestora si de organizatiile neguvernamentale care le protejeaza si promoveaza drepturile
18 Aug 2019 | 40

PROIECT privind stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa pentru semestrul II al anului 2019
18 Aug 2019 | 40

Cazuistica Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in materia infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantila
18 Aug 2019 | 24

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 31 iulie 2019
31 Jul 2019 | 147Articole Juridice

Calificarea juridica si natura fiscala a diurnei externe, a cheltuielulor cu transportul si cazarea. Deducerea diurnei externe. Legislatie incidenta
Sursa: av. Emilia Alexandra Ioana

Administratorul unui site internet echipat cu butonul „imi place” al Facebook poate fi operator, impreuna cu Facebook, in privinta colectarii si a transmiterii catre Facebook a datelor cu caracter personal ale vizitatorilor site-ului sau
Sursa: EuroAvocatura.ro

Operatorul de transport aerian care a efectuat primul zbor este obligat sa acorde compensatii pasagerilor care au suferit o intarziere prelungita
Sursa: EuroAvocatura.ro

Combaterea hartuirii morale si a hartuirii sexuale la locul de munca, in spatiile publice si in viata politica
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Competenta teritoriala de solutionare a cauzei in materia conflictelor de munca
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 187 din 30 ianuarie 2019

Constitutionalitatea judecarii cererii de recuzare de catre insisi colegii judecatorului recuzat
Pronuntaţă de: Decizia Curtii Constitutionale nr. 366 din 28 mai 2019

Rejudecarea cauzei. Lipsa motivarii hotararii judecatoresti
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 124 din 23 ianuarie 2019

Depasirea termenului contractual de predare a bunului imobil. Actiune in raspundere civila contractuala
Pronuntaţă de: ICCJ, Sectia a II-a civila, Decizia nr. 5143 din 29 noiembrie 2018