Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a lansat Biblioteca Nationala de Programe

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale a lansat Biblioteca Nationala de Programe

  Publicat: 24 Jan 2011       1795 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), prin Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI), a lansat Biblioteca Nationala de Programe (BNP).

Expresie baneasca a valorii marfii ori suma care se plateste pentru un bun transmis, o lucrare sau o prestare de servicii.
Totalitatea activitatilor desfasurate, in regim de putere publica,
Operatiune de plata, negociere sau acceptare a documentelor privind livrarea marfurilor, de catre banca platitoare,
Readucerea la masa succesorala de catre anumiti mostenitori mai inainte de imparteala mostenirii, a bunurilor si sumelor primite cu titlu de donatie,
Totalitatea activitatilor desfasurate, in regim de putere publica,
Institutii, piete si infrastructuri ce interactioneaza in mod complex
Definirea pietei relevante este un instrument in vederea identificarii si a definirii perimetrului in interiorul caruia se desfasoara concurenta dintre firme.
Totalitatea activitatilor desfasurate, in regim de putere publica,
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.

Scopul acestui sistem este de a facilita accesul administratiei publice si al mediului de afaceri la programe informatice de calitate si certificate in conditii de pret corespunzatoare. Sistemul a fost dezvoltat prin eforturile de cercetare-dezvoltare ale ICI.


Obiectivele BNP sunt urmatoarele:

ACresterea gradului de informare si documentare asupra produselor informatice disponibile;

ACresterea gradului de interoperabilitate a sistemelor informatice din administratia publica prin utilizarea produselor software deja existente pe piata TIC;

APromovarea produselor software, cu predilectie a celor romanesti;

AFacilitarea stabilirii de relatii comerciale si parteneriate in scopul dezvoltarii si utilizarii de produse informatice;

AStimularea competitiei pe piata TIC in vederea selectarii celor mai avantajoase platforme hardware-software, ca raport eficienta/cost;

ACertificarea produselor software disponibile pentru administratia publica dar si pentrul mediul de afaceri.

Printre serviiciile furnizate de BNP se numara inregistrarea de produse software, informarea periodica asupra produselor noi inregistrate in baza de date, asistenta tehnica de cautare in biblioteca, intermedierea intre furnizori si potentialii utilizatori, livrarea documentatiei despre produsele program, furnizarea de produse-program, certificarea functionalitatii produselor-program inregistrate in sistem .

In momentul de fata, in BNP sunt incluse doar programele informatice ale Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI).

Precizam ca pana la data de 31.03.2011, programele informatice pot fi inregistrate gratuit.

``Biblioteca Nationala de Programe pune ordine in ceea ce inseamna dezvoltarea softului in Romania, deoarece la noi se produce acelasi soft in mai multe intreprinderi sau institutii ale statului. Totodata, va permite impunerea conceptului de Open Source pe piata . Spre aceasta entitate se poate orienta si industria, dar principala menire a Bibliotecii Nationale de Programe este orientarea spre administratia publica, locala si centrala``, a declarat Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

In cadrul evenimentului a fost prezent domnul Valerian Vreme, Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, doamna dr. Doina Banciu, director ICI, alaturi de reprezentanti ai mediului industriei (Siveco, HP, ComputerLand, Omnilogic, Microsoft), ai mediului academic (Universitatea Politehnica Bucuresti, Academia de Studii Economice, Universitatea dinBucuresti)si al domeniului de cercetare-dezvoltare-inovare: IPA, INSCC.


Citeşte mai multe despre:    Biblioteca Nationala de Programe    Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Casele electronice de marcat ale marilor contribuabili vor fi conectate la ANAF incepand cu 1 iulie 2020
13 Jun 2020 | 775