Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Limita maxima de venituri pana la care se acorda alocatia pentru sustinerea familiei este 370 lei de persoana

Limita maxima de venituri pana la care se acorda alocatia pentru sustinerea familiei este 370 lei de persoana

  Publicat: 28 Jan 2011       2616 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In aplicarea prevederilor Legii 277/ 2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei (accesati link 1 pentru vizualizarea/ descarcarea legii) si pentru asigurarea in bune conditii a demararii procesului de solicitare, aprobare si plata a alocatiei pentru sustinerea familiei, miercuri, 19 ianuarie 2011, Guvernul a aprobat Hotararea nr. 38/19.01.2011 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei, publicata in Monitorul Oficial nr. 56/21.01.2011, partea I.

Suma de bani provenita de la bugetul de stat,
Legatura politica si juridica permanenta dintre persoana fizica si stat,
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Persoanele, altele decat cele care apartin familiei extinse, care,
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.
Persoanele, altele decat cele care apartin familiei extinse, care,
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Dovada scrisa prin care
Cercetare pe care delegatul autoritatii tutelare o efectueaza
Suma de bani provenita de la bugetul de stat,


Pot beneficia de alocatie pentru sustinerea familiei:
1. familiile ai caror membri sunt cetateni romani care locuiesc in Romania
2. familiile si persoanele singure care nu au cetatenie romana, daca se afla in una dintre urmatoarele situatii:
a) sunt cetateni ai unui stat membru al Uniunii Europene, ai Spatiului Economic European, ai Confederatiei Elvetiene sau ai altor state, pe perioada in care au domiciliul sau, dupa caz, resedinta in Romania, in conditiile legii;
b) sunt cetateni straini sau apatrizi carora li s-a acordat, in conditiile legii, o forma de protectie;
c) sunt apatrizi care au domiciliul sau, dupa caz, resedinta in Romania, in conditiile legii.

Alocatia pentru sustinerea familiei se acorda in functie de venituri si de numarul copiilor din familie .

Limita maxima de venituri pana la care se acorda alocatia pentru sustinerea familiei este 370 lei/persoana.

Testarea veniturilor familiei se realizeaza in acelasi mod cu testarea veniturilor si a bunurilor familiei care solicita ajutor social.

Actele necesare pentru stabilirea dreptului se inregistreaza la primaria in a carei raza teritoriala familia isi are domiciliul ori resedinta si sunt CEREREA si DOCUMENTELE DOVEDITOARE PRIVIND COMPONENTA FAMILIEI SI VENITURILE MEMBRILOR ACESTEIA realizate in ultima luna inainte de solicitarea dreptului, precum si cele privind SITUATIA SCOLARA a copiilor de varsta scolara din familie .

* Cererea se completeaza potrivit ``Formularului de cerere si declaratie pe proprie raspundere`` aprobat prin Normele metodologice.
* Actele doveditoare sunt:

a–º privind componenta familiei
a–º privind veniturile familiei
a–º adeverinta eliberata de unitatea de invatamant la care sunt inscrisi copiii, care sa ateste frecventarea cursurilor de invatamant organizate potrivit legii.

Pentru familiile ai caror copii sunt de varsta scolara, cuantumul alocatiei pentru sustinerea familiei se poate diminua pe o perioada de 3 luni in raport cu numarul de absente inregistrate de fiecare copil in parte:
a–º cu 20% pentru fiecare copil cu un numar de 10 absente
a–º cu 50% pentru fiecare copil cu un numar de 20 absente
a–º La mai mult de 20 absente acordarea alocatiei se suspenda.

In vederea stabilirii dreptului, primarii dispun efectuarea anchetei sociale pentru verificarea situatiei socio-economice a familiei. Daca ancheta sociala nu confirma cele declarate de solicitant cu privire la componenta familiei, veniturile realizate si bunurile detinute, atunci dreptul la alocatie poate sa nu fie acordat.Citeşte mai multe despre:    Noutati legislative 2011    Monitorul Oficial 2011    Legea 277/2010    Alocatia pentru sustinerea familiei    HG 38/2010    Alocatie copii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Noutati legislative. Monitorul Oficial 30 decembrie 2011
30 Dec 2011 | 4237

Noutati legislative. Monitorul Oficial 28 decembrie 2011
28 Dec 2011 | 3546

Noutati legislative. Monitorul Oficial 27 decembrie 2011
27 Dec 2011 | 4009

Noutati legislative. Monitorul Oficial 22 decembrie 2011
22 Dec 2011 | 2435

Noutati legislative. Monitorul Oficial 21 decembrie 2011
21 Dec 2011 | 2710

Noutati legislative. Monitorul Oficial 20 decembrie 2011
20 Dec 2011 | 2973Articole Juridice

Ce acte normative va abroga Noua lege a pensiilor (Legea 263/2010)?
Sursa: EuroAvocatura.ro