din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4003 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Infiintarea Consulatului General al Romaniei la Vancouver, Canada

Infiintarea Consulatului General al Romaniei la Vancouver, Canada

  Publicat: 27 Mar 2011       1392 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ultima zi a vizitei oficiale aministrului Afacerilor Externe in Canada, 26 martie, a avut ca obiect ceremonia de infiintare a celui de-al treilea Consulat General al Romaniei de pe teritoriul canadian.

Mircea Dan Geoana s-a nascut in Bucuresti, pe 14 iulie 1958. Tatal sau, Ioan, este cadru militar, in vreme ce mama sa, Elena Iuliana a lucrat ca inginer la ITB.
Asociatia internationala a transportului aerian


Evenimentul a avut loc in prezenta a numerosi membri ai comunitatii romanesti din Vancouver, Alberta si Saskatchewan, a ambasadorului Romaniei in Canada, Elena Stefoi, precum si a consulului general al Romaniei la Vancouver, Lucian Rosenfeld. La ceremonie au participat, la invitatia ministrului Afacerilor Externe, alesii circumscriptiilor romanesti din America in Parlamentul Romaniei, deputatul Mircea Lubanovici (PDL) si senatorul Raymond Luca (PNL).



``In ciuda crizei economice, care din fericire e deja in spatele nostru, iata ca izbutim sa ne indeplinim o promisiune facuta comunitatii romanesti de pe coasta de vest a Canadei inca din 2006, infiintand astazi oficial Consulatul General al Romaniei la Vancouver``, a declarat ministrul Baconschi cu ocazia taierii panglicii.


Seful diplomatiei romane a participat, in cursul aceleiasi zile, la o intalnire cu membrii comunitatii romanesti de pe coasta de vest a Canadei, care au fost unanimi in definirea infiintarii Consulatului General de la Vancouver ca ``un moment istoric``.


``Ce ne aduce impreuna este acelasi orizont cultural, lingvistic si religios; de aici decurge si cautarea, impreuna, a binelui comun al natiunii noastre. Chiar daca traiti in diaspora, sunteti romani - iar departarea de tara adesea va face mai patrioti decat conationalii dumneavoastra din Romania", le-a spus ministrul Baconschi celor prezenti.


"Pentru prima oara in istorie, Romania este inscrisa ireversibil in alianta transatlantica a lumii libere. Trebuie sa ne redobandim stima de sine si sa reconstruim o tara si o comunitate desfigurate de comunism, otravite de minciuna si parasite de unii dintre cei mai vrednici fii. Eforturile de modernizare a statului pe care le face actuala guvernare merg in sensul renasterii unei Romanii suple si functionale, in care copiii dumneavoastra se vor reintoarce poate intr-o buna zi",a incheiat Teodor Baconschi.



Citeşte mai multe despre:    Vancouver    Canada

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au fost amanate
24 Mar 2020 | 902

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 420 din 06.06.2014
06 Jun 2014 | 1335

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 360 din 15.05.2014
19 May 2014 | 1158

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 743 din 02.12.2013
05 Dec 2013 | 970

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 536 din 26.08.2013
26 Aug 2013 | 1435

50 la suta dintre lucrarile stiintifice publicate in 2011 sunt in prezent disponibile in mod gratuit
21 Aug 2013 | 1229



Articole Juridice

Acordul de liber-schimb dintre Uniunea Europeana si Canada (CETA) este compatibil cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Telefonul mobil - sursa de tragedii in trafic. Propunerile MAI de modificare a Codului Rutier
Sursa: Irina Maria Diculescu

Locuinta alternanta a copilului in legislatia franceza
Sursa: EuroAvocatura.ro

Ocrotirea interzisului judecatoresc (Art. 164 - 177 - Noul Cod Civil)
Sursa: EuroAvocatura.ro