din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2693 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Intalnire regionala a procurorilor si politistilor pentru imbunatatirea cooperarii in domeniul combaterii evaziunii fiscale

Intalnire regionala a procurorilor si politistilor pentru imbunatatirea cooperarii in domeniul combaterii evaziunii fiscale

  Publicat: 22 Jun 2011       2118 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Secretarul de stat, sef al Departamentului Ordine si Siguranta Publica din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, chestor de politie Ioan Dascalu, a participat astazi, 22 iunie 2011, impreuna cu Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Laura Codruta Kovesi, la o intalnire regionala de lucru desfasurata la Calimanesti, judetul Valcea.

Efecte induse - Efecte secundare (colaterale) ale unui acord sau ale unei concentrari dintre cel putin doua intreprinderi, care afecteaza concurenta dintre ele, pe o alta piata relevanta decat cea vizata de intelegerea sau de concentrarea in cauza.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Moment (etapa) al judecatii in prima instanta,
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si

Cu prilejul sesiunii de astazi, secretarul de stat in M.A.I. a mentionat ca Hotararea CSAT nr. 69 din luna iunie 2010 este una din primele initiative care a pus bazele unei coordonari integrate a actiunilor la nivel national in domeniul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale. La un an de la constituirea, la nivel strategic, a Grupului de Lucru Interinstitutional, structurile de aplicare a legii si-au directionat activitatea pe toate domeniile prioritare de interventie stabilite prin Planul National Comun de Actiune, iar ca urmare a acestui fapt s-a constatat o evolutie pozitiva atat a indicatorilor de rezultat sub aspectul finalitatii judiciare, cat si a celor de impact cu efecte negative directe asupra constructiei si executiei bugetare.In cadrul intrevederii, chestorul de politie Ioan Dascalu a subliniat ca ``modificarile legislative din ultima perioada ofera instrumente mult mai eficiente pentru combaterea evaziunii fiscale si trebuie folosite cu o eficienta maxima. Mai mult decat atat, intrarea in vigoare a Noilor Coduri va conferi organelor de urmarire penala mult mai multa fermitate decat in trecut.[a��] Rezultatele obtinute pana acum, pe linia combaterii evaziunii fiscale si contrabandei cu tigari, dovedesc faptul ca abordarea integrata a actiunilor reprezinta o solutie eficienta, iar efortul nostru trebuie sa continue avand ca principal scop intarirea bugetului general consolidat al statului``,


La finalul interventiei sale, seful D.O.S.P. si-a reafirmat sustinerea pentru aceasta modalitate de informare si instruire comuna, precum si pentru orice propunere de intarire a cooperarii interinstitutionale, de promovare a unor metode si mijloace moderne de investigatie si, nu in ultimul rand, de eficientizare a actiunilor de lupta impotriva criminalitatii.

Sesiunea regionala de la Calimanesti se inscrie in seria de dezbateri initiate si organizate de P.I.C.C.J., si urmareste intarirea cooperarii inter-institutionale intre autoritatile cu atributii in domeniul combaterii evaziunii fiscale, a contrabandei si spalarii banilor.

Intalnirea de lucru de astazi, la care sunt prezenti procurori si politisti, a avut ca scop informarea si instruirea comuna cu privire la modalitatea de aplicare a noului Cod penal si, respectiv, a Codului de procedura penala, pe tema combaterii evaziunii fiscale, a contrabandei si spalarii banilor, in contextul preconizatei intrari in vigoare a celor doua acte normative.


Citeşte mai multe despre:    Procurori    Evaziune fiscala    Politisti    CSAT    Ioan Dascalu

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Masurile ANAF pentru sprijinirea mediului de afaceri
18 Mar 2020 | 937

Judecatori si Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 1233

Procurori eliberati din functie la data de 28 februarie 2020
29 Feb 2020 | 1064

Procurori eliberati din functie la data de 19 februarie 2020
20 Feb 2020 | 1324

CSM a aprobat organizarea, in data de 15.12.2019 a concursului de promovare in functii de executie, pe loc, a judecatorilor.
17 Oct 2019 | 1450

ICCJ: interdictia magistratilor si personalului asimilat de a beneficia de pensie de serviciu si indemnizatie nu se aplica in cazul condamnarilor pentru infractiuni savarsite anterior intrarii in vigoare a Legii 118/2004
16 Oct 2019 | 1565



Articole Juridice

Dobandirea calitatii de notar public de catre judecatorii Curtii Constitutionale. Studiu de caz
Sursa: Dobre Ion

Eroarea judiciara, eroarea de judecata si erorile materiale in procesul civil
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Exigentele impuse pentru emiterea unui mandat european de arestare si intinderea protectiei jurisdictionale de care beneficiaza persoanele pe numele carora a fost emis un astfel de mandat
Sursa: EuroAvocatura.ro

Instanta competenta in cererile privind drepturile salariale ale magistratilor
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

CEDO: Panioglu impotriva Romaniei. Libertatea de exprimare
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

CEDO: Aftanache impotriva Romaniei. Dreptul la viata; ancheta efectiva. Dreptul la libertate si siguranta
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Contestatie privind durata procesului penal admisa. Noua contestatie privind durata procesului penal. Urmarire penala
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, judecator de drepturi si libertati, incheierea nr. 316 din 16 septembrie 2020

Redeschiderea urmaririi penale. Confirmare. Lipsa unei anchete efective
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, judecator de camera preliminara, incheierea nr. 211 din 11 iunie 2020