din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2404 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Concluziile sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din data de 27 iunie 2011

Concluziile sedintei Consiliului Suprem de Aparare a Tarii din data de 27 iunie 2011

  Publicat: 27 Jun 2011       2126 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Basescu Traian - membru al Parlamentului Romaniei.
Luni, 27 iunie 2011, ora 18.00, a avut loc, la Palatul Cotroceni, sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, condusa de presedintele Romaniei, Traian Basescu .

Gheorghe Pogea s-a nascut in anul 1955. A absolvit Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor (metalurgie) din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti in 1981 si este doctor in stiinte si ingineria materialelor.
Persoana care face parte din conducerea unei institutii,
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Turcan Raluca - membru al Parlamentului Romaniei.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Act adoptat de organele de stat,
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Persoana care detine functia de ministru intr-un guvern dar nu este titularul nici unui minister
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Denumire data monedei unice europene.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.

La sedinta au participat primul-ministru al Romaniei, Emil Boc; ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas; ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea; ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu; ministrul Economiei, Comertului si Mediului de afaceri, Ion Ariton; ministrul Justitiei, Catalin Marian Predoiu; ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi; directorul Serviciului de Informatii Externe, Mihai Razvan Ungureanu; adjunct al directorului Serviciului Roman de Informatii, Ioan Grosu; seful Statului Major General, general-maior Stefan Danila; consilierul prezidential pentru securitate nationala, Iulian Fota; consilierul prezidential Anca Ilinoiu, sef al Departamentului Relatii Internationale; secretarul CSAT, general-locotenent Ion Oprisor; purtatorul de cuvant al Presedintelui Romaniei, Valeriu Turcan .



In cadrul sedintei s-au aprobat fortele si mijloacele Armatei Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru misiuni in afara teritoriului statului roman, in anul 2012. Astfel, la nivelul Ministerului Apararii Nationale, fortele dislocate in teatrele de operatii vor scadea, in anul 2012, cu 106 militari fata de anul 2011, iar fortele aflate in tara, dislocabile la ordin, vor creste cu 308 militari, fata de 2011.

Ministerul Administratiei si Internelor va pune la dispozitia Uniunii Europene, OSCE, NATO si ONU, in anul 2012, un numar de 357 de militari, care vor actiona in teatrele de operatii din Afganistan si Balcanii de Vest.

In cadrul sedintei, Ministrul Apararii Nationale a solicitat aprobarea continuarii activitatii de testare si validare privind posibilitatea de transport pe teritoriul Romaniei a resurselor materiale si umane apartinand guvernului Statelor Unite ale Americii dinspre si catre Afganistan in sprijinul operatiei NATO - ISAF si a operatiei de coalitie Enduring Freedom.

In acelasi timp, membrii Consiliului au avizat Carta Alba a Apararii, document elaborat de catre Ministerul Apararii Nationale, urmand ca acesta sa fie supus aprobarii Parlamentului, conform legislatiei in vigoare.

O alta tema importanta pe agenda sedintei CSAT s-a referit la Strategia nationala in domeniul capacitatilor civile. Documentul elaborat de Ministerul Afacerilor Externe a fost aprobat de catre membrii Consiliului. Aceasta Strategie, elaborata ca raspuns la solicitarea expresa adresata la nivelul Uniunii Europene, faciliteaza contributia nationala la misiunile civile si civil-militare, atat ale Uniunii, cat si pentru toate situatiile in care experti civili romani sunt detasati la misiuni internationale, indiferent de organizatia sub auspiciile careia este desfasurata misiunea respectiva (ONU, UE, OSCE).

Documentul uniformizeaza regulile si procedurile aplicabile in aceste cazuri de catre toate institutiile din Romania care detaseaza experti in astfel de misiuni.

De asemenea, CSAT a avizat proiectul de hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 416/2007 privind structura organizatorica si efectivele Ministerului Administratiei si Internelor. Astfel, conform propunerii, Departamentul Schengen se va transforma in Departamentul Schengen, Afaceri Europene si Relatii Internationale, casa de pensii sectoriala va fi prevazuta ca structura in subordinea M.A.I., la nivelul Administratiei Nationale a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale va fi operata o reducere de 96 de posturi, iar la nivelul Arhivelor Nationale numarul maxim de posturi va fi redus cu 451. Numarul de posturi aferente fiecarei structuri a Ministerului urmeaza sa fie aprobat prin ordin de ministru .

In finalul sedintei, a fost prezentat un raport referitor la activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale in perioada martie - mai 2011. Astfel, au fost aplicate contraventii in valoare de peste 25 milioane de euro, au fost incasate amenzi in valoare totala de aproape 14 milioane de euro, s-au dispus peste 1.500 suspendari de activitate, au fost instituite obligatii fiscale suplimentare in valoare de 863,5 milioane de euro, s-a dispus inceperea urmaririi penale in peste 3000 cauze penale in materia evaziunii fiscale, au fost confiscate bunuri cu valoare estimata de peste 15 milioane de euro si au fost instituite masuri asiguratorii asupra unor bunuri in valoare de peste 1 miliard de lei.



Citeşte mai multe despre:    CSAT    Armata Romaniei    Carta Alba a Apararii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MApN a modificat Instructiunile privind chemarea/rechemarea in activitate, in corpul ofiterilor, al maistrilor militari sau al subofiterilor
14 May 2019 | 1960

Monitorul Oficial din data de 22 iunie 2017
22 Jun 2017 | 2309

Uniunea Judecatorilor solicita CSAT sa ii comunice hotararile care implica serviciile secrete in justitie
09 Dec 2015 | 1029

Ordinea de zi a sedintei CSAT din data de 25 noiembrie 2014
25 Nov 2014 | 1302

Ce s-a discutat la sedinta CSAT din data de 2 iulie 2014?
03 Jul 2014 | 1426

CCR: CSAT nu poate emite hotarari obligatorii pentru autoritatile si institutiile publice
27 Mar 2014 | 1871