din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2137 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Ce s-a discutat la sedinta CSAT din data de 2 iulie 2014?

Ce s-a discutat la sedinta CSAT din data de 2 iulie 2014?

  Publicat: 03 Jul 2014       1482 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


O sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), condusa de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a avut loc miercuri, 2 iulie 2014, de la ora 16.00, in Sala CSAT a Palatului Cotroceni.

Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Oprea Andreiu - membru al Parlamentului Romaniei.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.

La sedinta au participat prim-ministrul Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, domnul Mircea Dusa, ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlatean, ministrul Justitiei, domnul Robert-Marius Cazanciuc, ministrul Economiei, domnul Constantin Nita, ministrul Finantelor Publice, doamna Ioana-Maria Petrescu, directorul Serviciului Roman de Informatii, domnul George-Cristian Maior, directorul Serviciului de Informatii Externe, domnul Teodor-Viorel Melescanu, seful Statului Major General, domnul general-locotenent Stefan Danila, consilierul prezidential pentru Securitate Nationala, domnul Iulian Fota, secretarul CSAT, domnul general Ion Oprisor, si purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, domnul Bogdan Oprea .

O prima tema pe ordinea de zi a reprezentat-o aprobarea liniilor generale de mandat ale Romaniei la Summitul Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) din Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord din 4 - 5 septembrie 2014, cu mentiunea ca acestea sa fie actualizate in functie de evolutiile situatiei internationale.

Membrii Consiliului au analizat optiunile nationale de participare a Romaniei la viitoarea misiune NATO in Afganistan, dupa 2014, luand in considerare optiunile adoptate la nivel NATO si au stabilit ca, in functie de decizia NATO, Romania va participa la misiunea de instruire, consiliere si asistenta in Afganistan cu un numar de pana la 200 de militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale si cu pana la 50 de politisti si jandarmi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

O alta tema pe agenda sedintei CSAT a vizat analizarea si aprobarea fortelor armate ale Romaniei care pot fi puse la dispozitie pentru participarea la misiuni si operatii in afara teritoriului statului roman in anul 2015. Astfel, fortele puse la dispozitie de Ministerul Apararii Nationale cuprind 1.801 militari, comparativ cu anul 2014, cand valoarea fortelor a fost dimensionata la 3.039 de militari. Din cei 1.801 militari propusi pentru a indeplini misiuni in afara teritoriului national in anul 2015 pot fi desfasurati in teatrele de operatii, precum si in cadrul misiunilor individuale de observare si monitorizare, 502 militari, iar alti 1.299 de militari se vor afla in tara, cu posibilitatea de a fi dislocati la ordin . Ministerul Afacerilor Interne va pune la dispozitie pentru misiunile Uniunii Europene, Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), NATO si Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) in anul 2015 un numar de 1.486 de jandarmi si politisti. Comparativ cu anul 2014, numarul acestora este mai mic cu 103 jandarmi si politisti.

In continuarea sedintei, membrii Consiliului au fost informati cu privire la activitatile desfasurate si rezultatele obtinute in procesul de prevenire si combatere a evaziunii fiscale in perioada ianuarie - aprilie 2014. Astfel, potrivit raportului prezentat, au fost aplicate contraventii in valoare de peste 86 de milioane de lei, au fost incasate amenzi in valoare totala de aproape 51 de milioane de lei, au fost instituite obligatii fiscale suplimentare in valoare de peste 2,6 miliarde de lei, s-a dispus inceperea urmaririi penale in peste 6.300 de cauze penale in materia evaziunii fiscale, au fost confiscate bunuri cu valoare estimata de peste 212 milioane de lei si au fost instituite masuri asiguratorii asupra unor bunuri in valoare de peste 1,3 miliarde de lei.

In timpul sedintei CSAT, membrii Consiliului au avizat, totodata, si Strategia Nationala de Securitate si Siguranta Nucleara.

CSAT a aprobat intrarea si stationarea pe teritoriul Romaniei a unor forte si mijloace din Armata Canadiana in scopul pregatirii si desfasurarii unor misiuni ale NATO, la solicitarea partii romane, in contextul evolutiei situatiei din regiune.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a analizat si posibilele evolutii ingrijoratoare pentru Romania, apreciind ca riscurile si amenintarile care deriva din acestea pe termen scurt nu afecteaza securitatea si apararea nationala.

Pe timpul sedintei CSAT s-au mai abordat si alte subiecte de interes pentru securitatea nationala.



Citeşte mai multe despre:    CSAT    Evaziune fiscala    NATO

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Masurile ANAF pentru sprijinirea mediului de afaceri
18 Mar 2020 | 1002

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2842

Sinteza a cauzelor finalizate de procurorii DNA in luna februarie 2017, altele decat cele deja mediatizate
12 Mar 2017 | 1580

Punctul de vedere al DNA ref. la propunerile de modificare a Codului penal si de procedura penala, precum si a Legii gratierii unor pedepse
18 Jan 2017 | 1872

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2440

Conferinta INPPA-Baroul Bihor: Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei
06 Jan 2017 | 1249



Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Cunoasterea companiilor si prevenirea fraudelor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Interconectarea bazelor de date si evaziunea fiscala
Sursa: EuroAvocatura.ro

Munca la negru � definitie, forme, avantaje si dezavantaje, sanctiuni
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 147/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Incheierea contractului individual de munca anterior inceperii raporturilor de munca
Pronuntaţă de: Judecatoria Constanta, Sectia Civila, Sentinta civila nr. 680 din data de 29.01.2016

Constituirea unui grup infractional organizat. Fapta prevazuta de legea penala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 71/RC din 4 martie 2016

RIL admis. In cazul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, pe latura civila, inculpatul este obligat la plata obligatiei fiscale principale si a obligatiilor fiscale accesorii datorate, in conditiile Codului de procedura fiscala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie