din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1692 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » De la 1 iunie 2011un numar de 39 centre de permanenta au fost infiintate la nivel national

De la 1 iunie 2011un numar de 39 centre de permanenta au fost infiintate la nivel national

  Publicat: 21 Jul 2011       2085 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Un numar de 39 centre de permanenta au fost infiintate la nivel national, dupa ce, la 1 iunie 2011, au intrat in vigoare noile norme ale Ministerului Sanatatii.

Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Reprezinta membrii organizati ai colectivitatii locale, formele de asociere a acestora, institutiile administratiei publice locale,
A fost conducatorul hunilor (intre anii 434 si 453), populatie care se asezase in Panonia. Hunii reusisera, in acea perioada, sa supuna atat populatia romanica din fosta provincie Panonia, cat si o serie de populatii migratoare, precum ostrogotii, alanii, gepizii etc.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.

Cele mai multe centre de permanenta au fost deschise in judetul Botosani (7) si in judetul Satu Mare (6). In Teleorman au fost infiintate 4 centre, in timp ce in judetele Hunedoara, Brasov si Valcea au fost organizate cate 3 astfel de unitati. In Mures, Galati si Salaj au fost infiintate cate 2 centre de permanenta, iar in Giurgiu, Braila, Cluj, Arges si Bihor cate 1 centru.

De la 1 iunie 2011, Ministerul Sanatatii a impus reguli noi privind desfasurarea activitatii medicilor de familie in centrele de permanenta. Acestea au dus la flexibilizarea activitatii si eliminarea disfunctionalitatilor in organizarea unitatilor.

De asemenea, au fost suplimentate veniturile medicilor de familie si a asistentilor medicali care asiguracontinuitatea asistentei medicale primare in regim de garda in aceste centre si s-a prevazut obligatia autoritatilor locale de a se implica in sustinerea unitatilor de acest fel deoarece comunitatea locala este beneficiara directa a serviciilor efectuate.

In premiera, a fost publicata lista cu serviciile cuprinzand urgentele medico-chirurgicale (cod verde) pentru care se pot acorda consultatii de urgenta, de catre medicii de familie, in cadrul centrelor de permanenta sau la domiciliul pacientilor.

``Asigurarea asistentei medicale in centrele de permanenta reprezinta o necesitate in mediul rural, acolo unde avem deficitara acoperirea cu asistenta medicala. Acestea pot fi organizate insa cu succes si in orase sau in localitatile unde au existat cazuri de spitale reprofilate pentru a asigura continuitatea asistentei medicale``, a declarat ministrul Sanatatii, CSEKE Attila.

Ministrul Sanatatii atrage atentia reprezentantilor caselor de asigurari de sanatate sa utilizeze toate fondurile puse la dispozitie de catre Ministerul Sanatatii pentru finantarea centrelor de permanenta.

Anul acesta, Ministerul Sanatatii a alocat 21 milioane de lei pentru functionarea centrelor de permanenta. In primul trimestru al acestui an, Ministerul Sanatatii a prevazut un buget de 8 500 000 lei pentru centrele de permanenta, dar solicitarea CNAS pentru finantarea centrelor a fost de doar 6 095 000 lei, astfel incat au ramas neutilizati peste 2 400 000 lei.

In prezent, in Romania functioneaza peste 100 centre de permanenta, in care activeaza 755 medici. Un numar de 62 centre de permanenta functioneaza intr-un spatiu pus la dispozitie de autoritatea locala. Mai sunt in procedura de infiintare inca 106 centre de permanenta.



Citeşte mai multe despre:    Ministrul Sanatatii    Centre de permanenta    Urgente    Garzi    Medici de familie

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Presedintele Romaniei a semnat decretul pentru numirea Guvernului Romaniei
04 Nov 2019 | 1686

Decretul de numire a Guvernului Grindeanu. Lista completa a ministrilor si portofoliile ocupate
05 Jan 2017 | 990

Medicamentelipsa.ro: Site-ul unde pacientii vor putea semnala daca nu gasesc un anumit medicament in farmacie sau in spital
13 Oct 2016 | 1883

Ministerul Sanatatii solicita actualizarea preturilor medicamentelor
23 Feb 2015 | 1031

Incepand cu 1 ianuarie 2015, personalul sanitar beneficia de majorarea cu 100 lei la cuantumul brut al salariilor de baza
05 Nov 2014 | 2354

Ministerul Sanatatii a aprobat toate dosarele de tratament in strainatate depuse pana in prezent
10 Sep 2014 | 1518



Articole Juridice

Repartizarea normei de munca si a timpului de lucru al medicilor. Dispozitii legale incidente
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Procedura si Actele necesare pentru infiintarea unitatilor farmaceutice (farmacii, depozite si drogherii)
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Prevederile art.41(1) din Codul muncii sunt incidente numai in situatia clauzelor de care partile pot sa dispuna prin acordul lor de vointa, nu si a celor privitoare la drepturi si obligatii care nu sunt negociabile, pentru ca beneficiaza de reglementare legala
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti Sectia a VII-a pentru cauze privind C.M.A.S., Decizia civila nr. 1238, in sedinta publica din 28 februarie 2017