din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2721 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » 372 de persoane au devenit cetateni romani

372 de persoane au devenit cetateni romani

  Publicat: 11 Oct 2011       2786 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Legatura politica si juridica permanenta dintre persoana fizica si stat,
In virtutea art. 17 TCE (versiunea consolidata), orice persoana avand nationalitatea unui stat membru al UE este, in acelasi timp, si cetatean al Uniunii Europene si se bucura de urmatoarele drepturi:
Luni, 10 octombrie 2011, au fost invitate sa depuna juramantul de credinta fata de Romania, 505 persoane . La ceremonie, care a avut loc in prezenta presedintelui Autoritatii Nationale pentru Cetatenie (ANC), doamna Nicoleta Ecaterina Eucarie, 372 de persoane au depus juramantul de credinta fata de Romania, obtinand certificatul de cetatenie .

Legatura juridico-politica permanenta ce exista intre stat si cetatean se numeste cetatenie.In societatea noastra se discuta pe larg problema cetateniei.
Legatura politica si juridica permanenta dintre persoana fizica si stat,
1. Totalitatea atributelor si calitatilor unor persoane, izvorate din apartenenta acesteia la o familie, cum sunt calitatea de copil, de sot, de divortat etc.,
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,
Este puterea materiala pe care o exercita o persoana asupra bunului dandu-i posibilitatea de a se comporta ca si cum ar fi adevaratul proprietar al bunului.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Legatura politica si juridica permanenta dintre persoana fizica si stat,
Lucratorii salariati precum si cei independenti din statele membre ale UE au dreptul de a se stabili si lucra in oricare alt stat membru decat cel ai carui cetateni sunt, beneficiind de avantajele sociale ale tarii de resedinta in aceleasi conditii ca si resortisantii acelei tari, fara nici o discriminare bazata pe nationalitate.

Conform legii, cetatenia romana se dobandeste la data depunerii juramantului de credinta fata de Romania, moment in care se inmaneaza si certificatul de cetatenie romana.

Ulterior dobandirii certificatului de cetatenie, persoana se prezinta la misiunile diplomatice ale Romaniei in strainatate sau la oficiile de stare civila din Romania in vederea transcrierii documentelor de identitate si obtinerii certificatului de nastere, proces care dureaza cateva luni. Competenta pentru eliberarea acestor documente apartine in exclusivitate Ministerului Administratiei si Internelor.

Dupa ce intra in posesia tuturor documentelor de identitate eliberate de autoritatile romane, persoana poate depune cerere pentru obtinerea pasaportului.

Certificatul de cetatenie atesta doar calitatea de cetatean roman, fara a-i conferi solicitantului dreptul la un pasaport sau la o calatorie libera .



Citeşte mai multe despre:    Cetatenia Romana    Autoritatea Nationala pentru Cetatenie

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Procurori eliberati din functie la data de 19 februarie 2020
20 Feb 2020 | 1324

CSM a publicat detaliile privind organizarea concursului de admitere la INM in perioada septembrie 2019 � februarie 2020
17 Sep 2019 | 2105

Inrolarea in SPV reprezinta o facilitate optionala la dispozitia romanilor din afara tarii
08 Sep 2019 | 1000

Proiect de lege pentru un nou tip de pasaport: Cartea Verde a Romanilor de Pretutindeni
01 Jun 2019 | 735

MAE publica criteriile si conditiile de ocupare a posturilor vacante, precum si de incadrare si promovare a personalului din administratia centrala in functiile de executie specifice
26 Mar 2019 | 1305

Precizari ref. la modificarea taxelor consulare adusa de OG 25/2013
16 Sep 2013 | 1371



Articole Juridice

Acordarea vizei de scurta sedere pe teritoriul Romaniei (Short-stay visa)
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Actele necesare pentru renuntarea la cetatenia romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Actele necesare pentru redobandirea cetateniei romane de catre persoanele care au pierdut cetatenia romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Actele necesare pentru depunerea cererii de acordare a cetateniei romane
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia nr. 362/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 32 alin. (7) fraza finala din Legea cetateniei romane nr. 21/1991
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 222/2019 asupra initiativei legislative a cetatenilor intitulate "Lege de revizuire a Constitutiei Romaniei"
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 90/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 31 din Legea nr. 293/2004
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

In primul caz este vorba despre un cetatean turc, Huseyn Gozutok, rezident in Olanda, impotriva caruia a fost inceputa urmarirea penala pentru trafic
Pronuntaţă de: Cazul: Huseyn Gozutok si Klaus Bruge (cazuri conexate), recurs prealabil, 11 februarie 2003