Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » PICCJ: Continuare cercetari cauza Petrom Service III, retinere 10 persoane

PICCJ: Continuare cercetari cauza Petrom Service III, retinere 10 persoane

  Publicat: 08 Nov 2011       3331 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Stiinta multidisciplinara auxiliara dreptului, cu metode proprii de cercetare,
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Paguba sau prejudiciu provocata unei persoane,
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in continuarea cercetarilor efectuate in cauza avand ca obiect savarsirea infractiunilor de delapidare, in dauna PETROM SERVICE SA si spalare a banilor, au dispus retinerea a 10 persoane:

Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Infractiune cpnstand in fapta unei persoane incadrate in munca sau care indeplineste o insarcinare in serviciul unei organizatii sau institutii de a insusi, folosi sau trafica, in interesul sau ori pentru altul, bani,
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Stiinta multidisciplinara auxiliara dreptului, cu metode proprii de cercetare,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Stiinta multidisciplinara auxiliara dreptului, cu metode proprii de cercetare,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Sprijin recirpoc pe care si-l dau statele in activitatea de descoperire,
Piata special organizata de catre stat, intreprinzatori sau asociatii particulare si mixte,in cadrul carora se pot incheia
Piata special organizata de catre stat, intreprinzatori sau asociatii particulare si mixte,in cadrul carora se pot incheia
Persoana care, in cadrul unui raport juridic de obligatie este indreptatita sa pretinda unei alte persoane, denumita debitor, executarea unei prestatii determinate; de a da, de a face ori de a nu face ceva.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.

VANTU SORIN OVIDIU, LUCA LIVIU, TURCAN OCTAVIAN, SUPEALA GHEORGHE, MIHAI SORIN, RAMBOACA MIHAI VIOREL, RAMBOACA RAZVAN FLORIN, ANAGNOSTOPOL ZIZI , BRASOVEANU DANIELA, BOHALTEANU IOAN, pe o durata de 24 ore, incepand cu data de 7.11.2011, sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare, complicitate la delapidare si spalare a banilor .

Fata de inculpatul RAICOVICH RINO GRAZIANO, cercetat in acelasi dosar, procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus masura preventiva a obligarii de a nu parasi tara.

Probele administrate pana in acest moment al urmaririi penale au relevat ca, falimentarea controlata a PETROM SERVICE SA a condus la prejudicierea societatii cu suma de 83.163.165 euro si afectarea a 72.000 membrii ai Asociatiei Salariatilor, care in calitate de actionari minoritari, nu au mai putut incasa dividendele, datorita activitatilor frauduloase de diminuare semnificativa a valorii actiunilor. Probatoriul administrat pana in prezent a relevat ca, falimentarea controlata a PETROM SERVICE SA a produs, indirect, prejudicierea bugetului consolidat al statului cu suma de aproximativ 98 de milioane de euro.

Din ansamblul probelor administrate a mai rezultat ca, actele materiale prejudiciabile s-au realizat prin cumpararea, in perioada 2008 - 2009, cu banii PETROM SERVICE SA, a unor actiuni supraevaluate de mai multe zeci de ori, apartinand unor societati comerciale si transferarea frauduloasa si controlata a banilor obtinuti pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au instituit, in cauza masura sechestrului asigurator asupra a aproximativ 81 imobile ( dintre acestea aproximativ 46 terenuri intravilane si extravilane,5 apartamente, cladiri cu destinatie de hotel, restaurant, alte spatii comerciale, un bloc de 8 etaje, autoturisme, ambarcatiuni, conturi bancare) in vederea recuperarii prejudiciului. In cauza au fost efectuate, sub aspect probator,inclusiv cereri de asistenta judiciara internationala (comisii rogatorii ) al caror rezultat a fost comunicat in cursul lunii octombrie 2011.

Rezultatele comisiilor rogatorii, au relevat pana in prezent ca , in unele situatii revanzarea a avut loc dupa 3 zile, iar pretul achitat de S.C. Petromservice S.A. a fost de peste 50 de ori mai mare decat pretul platit . Avand in vedere ca valoarea la bursa a unei actiuni reprezinta valoarea de piata a acesteia, iar informatia este publica si orice persoana interesata poate achizitiona titlul de valoare la acest pret, diferenta dintre pretul platit de S.C. Petromservice S.A. si valoarea de bursa a actiunilor, in cuantum de 83.163.165 euro, reprezinta prejudiciul produs societatii si, indirect, actionarilor minoritari si indirect, bugetului consolidat al statului in calitate de creditor al acesteia. Banii erau transferati prin operatiuni de tip carusel, iar in cadrul acestora aceleasi sume au fost reciclate de mai multe ori pentru a da aparenta unor tranzactii distincte. In unele situatii, aceeasi suma a fost transferata de 5 ori prin conturile acelorasi societati in decurs de o luna, pentru a crea impresia ca s-au efectuat 5 plati diferite.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul tehnic si operativ al Serviciului Roman de Informatii si al ofiterilor de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de politie a Municipiului Bucuresti .Citeşte mai multe despre:    Spalare de bani    Petrom    PICCJ    Retinere

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Consiliul Concurentei: Monitorul Preturilor Carburantilor a inregistrat 180 000 de cautari in primele doua saptamani de la lansare.
18 Jul 2019 | 428

Consiliul Concurentei lanseaza "Monitorul Preturilor Carburantilor"
01 Jul 2019 | 622

Ministerul Finantelor anunta un acord provizoriu intre Presedintia Consiliului si Parlament privind cadrul de supraveghere pentru institutiile financiare europene
25 Mar 2019 | 729

De ce tinerii prefera multinationalele in locul angajatorilor romani?
26 Aug 2017 | 2470

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2306

Procurorii DNA au trimis in instanta al VIII-lea dosar Posta Romana (abuz in serviciu si trafic de influenta)
04 Mar 2017 | 1084Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Sensul notiunii de „convingere” a judecatorului la aprecierea probelor in procesul penal
Sursa: Euroavocatura.ro

Cauza Michaud v. France. Datoria de “vigilenta continua” asupra avocatilor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Spalarea de bani in Noul Cod Penal (art. 269)
Sursa: EuroAvocatura.ro | Av. Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

Contestatie pentru depasirea termenului de redactare a unei decizii penale
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 549/2021

Decizia C.C.R. nr. 197/2019 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea 171/2010 si OG 2/2001
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR referitoare la subiectul activ al infractiunii de spalare de bani
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Lipsire de libertate in mod ilegal. Trafic de minori si proxenetism
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie, Sectia Penala, Decizia nr. 1100 din 10.04.2012