Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a aprobat o hotarare care modifica si completeaza unele acte normative din domeniul social

Guvernul a aprobat o hotarare care modifica si completeaza unele acte normative din domeniul social

  Publicat: 27 Mar 2012       2956 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Hotararea aprobata corecteaza deficientele constatate in procesul de implementare a prevederilor unor acte normative privind acordarea de beneficii de asistenta sociala, respectiv venitul minim garantat, alocatia pentru sustinerea familiei concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor.

1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Cercetare pe care delegatul autoritatii tutelare o efectueaza
Vezi Domiciliu conventional.
1. Locuinta care, spre deosebire de domiciliu, nu este statornica sau principala. O persoana poate avea, in dreptul nostru, un singur domiciliu si mai multe resedinte.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Loc in care persoana fizica isi are locuinta statornica sau principala.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Se refera la dezavantajul social, la pierderea si limitarea sanselor unei persoane de a lua parte la viata comunitatii la un nivel echivalent cu ceilalti membri.
Se refera la dezavantajul social, la pierderea si limitarea sanselor unei persoane de a lua parte la viata comunitatii la un nivel echivalent cu ceilalti membri.

Astfel, se introduce in formularele de cerere si ancheta sociala pentru solicitarea ajutorului social si alocatiei pentru sustinerea familiei o rubrica noua destinata adresei unde se afla efectiv beneficiarul, intrucat aceste ajutoare se acorda si persoanelor care nu au domiciliu sau resedinta. ``De multe ori exista neconcordante intre adresa de domiciliu si adresa de rezidenta a solicitantului si pentru clarificarea situatiei a aparut aceasta rubrica noua``, a explicat Dan Suciu, purtatorul de cuvant al Guvernului.
In functie de adresa efectiva a solicitantului, se poate stabili agentia pentru plati si inspectie sociala pentru stabilirea dreptului si efectuarea platii ajutorului social.
De asemenea, a adaugat purtatorul de cuvant al Guvernului, s-a stabilit o completare in formularul de cerere pentru solicitarea drepturilor prevazute de OUG 111/2012, respectiv noile drepturi preluate din Legea 448/2006 care care vizeaza acordarea indemnizatiei si sprijinul lunar pentru familiile care au in ingrijire copii cu handicap in varsta de pana la 7 ani sau persoanelor cu handicap care au in ingrijire copii in varsta de pana la 7 ani.


Prin HG nr 57/2012 au fost modificate:
- Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii 416/2001 privind venitul minim garantat (aprobate prin HG 50/2011)
- Normele metodologice de aplicare a prevederilor a Legii 277/2010 privind alocatia pentru sustinerea familiei (aprobate HG 38/2011)
- Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantelor de urgenta 148/2005 si 111/2010 care reglementeaza acordarea indemnizatiei pentru cresterea copiluluiCiteşte mai multe despre:    Asistenta sociala    HG 57/2012    Venitul minim garantat    Legea 277/2010

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

HG nr. 426/2020, privind actualizarea standardelor de cost pentru serviciile sociale
06 Jun 2020 | 1607

Conditiile pentru intrarea in somaj tehnic. Depunerea online a documentelor
02 Apr 2020 | 1095

Prelucrarea datelor privind starea de sanatate. GDPR si CoVID-19 (coronavirus)
19 Mar 2020 | 985

Impactul starii de urgenta in Domeniul muncii si protectiei sociale
16 Mar 2020 | 1174

Ministerul Muncii a organizat o conferinta internationala pentru combaterea marginalizarii si excluziunii sociale
26 Sep 2019 | 737

A fost efectuata plata muncii suplimentare pentru angajatii din sistemul penitenciar
11 Sep 2019 | 544Articole Juridice

Dreptul cetatenilor UE inactivi din punct de vedere economic de a fi afiliati la sistemul public de asigurari de sanatate al statului membru gazda
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Recunoasterea si aplicarea sporului pentru conditii de munca in domeniul sanatatii si asistentei sociale. Dispozitii legale incidente si paralizante
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (I – in general)
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Beneficiarii Legii nr. 19/2020. Conditiile de acordare a indemnizatiei
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

Jurisprudenţă

Stabilirea salariului la nivelul maxim aflat in plata prin raportare la indemnizatiile de care beneficiaza personalul cu atributii in domeniul asistentei sociale
Pronuntaţă de: Decizia nr. 484/9 martie 2018 a Curtii de Apel Galati

Pensionarii militari decorati cu ordinul „Meritul Militar”. Beneficiul semnului onorific se acorda in favoarea beneficiarului pensionar militar sub forma unui spor adaugat la cuantumul pensiei brute
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Litigii de munca si asigurari sociale, Decizia civila nr. 304/16.07.2020

Admiterea cererii de inscriere la concurs nu putea avea semnificatia unui acord tacit din partea angajatorului pentru incheierea contractului de munca in conditiile vizate de candidat
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 227 din data de 4 Februarie 2020

Prelungirea raportului de serviciu dupa implinirea varstei de pensionare, pana la varsta de 65 de ani. Conditii. Aplicarea prioritara a dreptul european
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BUCURESTI - 533/28.05.2020