din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1712 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Lidia Barac s-a intalnit cu directorul Agentiei UE pentru Drepturi Fundamentale

Lidia Barac s-a intalnit cu directorul Agentiei UE pentru Drepturi Fundamentale

  Publicat: 29 Mar 2012       1956 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Secretarul de stat, Lidia Barac, a avut joi, 29 martie 2012, o intalnire cu directorul Agentiei UE pentru Drepturi Fundamentale, Morten Kjaerum.

Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
( lat. expertus, de la experior "incerc, dovedesc"). Mijloc de proba, prevazut in sectiunea X, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala si in diferite legi speciale, consta in rezolvarea unor probleme de stricta specialitate de catre persoane care poseda cunostinte profunde intr-un domneiu dat.

Agenda discutiilor a vizat in principal accesul la Justitie in contextul crizei economice actuale si protectia victimelor.

In acest context, secretarul de stat, Lidia Barac, a evidentiat eforturile depuse de Romania in ultimii ani pentru a asigura si a facilita accesul la Justitie in perioada crizei economice si a apreciat rolul important al Agentiei UE pentru Drepturi Fundamentale, in viitor, in ceea ce priveste protectia victimelor.

Reamintim ca Agentia UE pentru Drepturile Fundamentale a fost infiintata prin Regulamentul Consiliului nr. 168/2007 la data de 17 februarie 2007. Agentia a devenit operationala la 1 martie 2007. Institutia are sediul la Viena, Austria si a inlocuit Observatorul European al Fenomenelor Rasiste si Xenofobe.

Scopul infiintarii Agentiei l-a constituit acordarea de asistenta si expertiza in domeniul respectarii drepturilor fundamentale diferitelor institutii, organisme si agentii ale Comunitatii si Statelor Membre care aplica dreptul UE, cu respectarea competentelor acestora.



Citeşte mai multe despre:    Lidia Barac    Drepturi fundamentale    Agentia UE pentru Drepturile Fundamentale

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CCR. Neconstitutionalitate art. 21 alin. (1) CPP privind introducerea in procesul penal a partii responsabile civilmente
27 Apr 2017 | 2491

PICCJ: Trimitere in judecata pentru crime contra umanitatii
18 Aug 2014 | 1842

Aparitie editoriala: Accidentul de munca
21 Feb 2014 | 1260

Senatul a adoptat proiectul legii bonelor
19 Feb 2014 | 2588

RIL promovat ref. sumele corespunzatoare premiului anual pentru anul 2010
26 Aug 2013 | 3831

Titus Corlatean se va intalni cu oficiali ai Comisiei Europene
10 Jul 2012 | 1610



Articole Juridice

Interdictia de a purta orice forma vizibila de exprimare a convingerilor politice, filozofice sau religioase la locul de munca poate fi justificata de nevoia angajatorului de a se prezenta in mod neutru fata de clienti sau pentru a preveni conflicte sociale
Sursa: EuroAvocatura.ro

La incarcarea nelegala a unui film pe o platforma online nu poate solicita si adresa sa de e-mail sau IP ori numarul de telefon
Sursa: EuroAvocatura.ro

Emiterea ordinului de protectie. Conditii si Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Restrictiile impuse de Ungaria in ceea ce priveste finantarea din strainatate a organizatiilor civile nu sunt compatibile cu dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro