Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov - Perchezitii evaziune fiscala

Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov - Perchezitii evaziune fiscala

  Publicat: 22 May 2012       2080 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Denumire data monedei unice europene.
Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov au efectuat, in aceasta dimineata, 29 de perchezitii in vederea probarii activitatii infractionale a membrilor unei grupari specializata in operatiuni comerciale ilicite, prin care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 5.000.000 euro.

Tot ceea ce un lucru produce in mod periodic, fara ca substanta sa sa scada.
Principala forma a evidentei economice. Contabilitatea inregistreaza, urmareste si controleaza numai acele laturi ale activitatii care pot fi exprimate valoric cu ajutorul etalonului banesc (rareori etaloane cantitative).
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Persoana fizica sau juridica ce livreaza unui client o marfa, un produs sau presteaza un anumit serviciu.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Tot ceea ce un lucru produce in mod periodic, fara ca substanta sa sa scada.
Indicator care reflecta aportul valoric adus de o intreprindere prin activitatile sale asupra bunurilor cumparate.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia

Din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a rezultat faptul ca 10 persoane au infiintat mai multe societati comerciale tip ``fantoma", prin intermediul carora au desfasurat operatiuni ilicite in domeniul comertului cu legume si fructe.

Astfel, in perioada 2010- 2012, acestia au inregistrat in contabilitate facturi false si au declarat sedii fictive societatilor comerciale pe care le administrau, in scopul sustragerii de la verificarile financiar contabile si, implicit, de la plata datoriilor catre stat .

Probele administrate pana in prezent au relevat faptul ca liderul gruparii este un cetatean turc care era principalul furnizor al unitatilor economice dintr-un complex comercial din comuna Afumati, iar lunar, membrii gruparii introduceau in tara aproximativ 300 autoutilitare incarcate cu legume si fructe pentru care nu plateau catre stat taxa pe valoare adaugata si impozitul pe profit.

In urma perchezitiilor efectuate la 20 si 21 mai 2012, la 29 de locatii (15 locatii din Bucuresti si 14 locatii din Buftea) au fost identificate 23 de persoane, pentru 3 dintre ele luandu-se masura retinerii si, totodata, prezentarea acestora Tribunalului Ilfov cu propunere de arestare preventiva pentru 29 zile .

De asemenea, au fost ridicate documente financiar contabile si unitati de calcul in vederea dispunerii de expertize, iar in vederea recuperarii prejudiciului, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a 5 autoturisme de lux si a conturilor bancare apartinand unitatilor economice din speta.

Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor ai Politiei de Investigare a Fraudelor Ilfov si ai ofiterilor Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna.Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov    Societati fantoma    TVA    Facturi

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CSM a avizat noi procurori la DIICOT din cadrul PICCJ
16 Jul 2013 | 1671

Prim procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea trimis in judecata
18 Jun 2013 | 1613

Parchetul de pe langa Tribunalul Ilfov - Constituire cauza penala pentru tragere focuri de arma neletala
09 Nov 2012 | 1663

Angajat al Penitenciarului Jilava arestat pentru luare de mita
28 Aug 2012 | 1395

CSM a avizat noi procurori la DNA
13 Jul 2012 | 2538

M. Public a evidentiat procurorii cu merite deosebite
10 Jul 2012 | 5956