Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Materiale juridice despre RGPD (13)


    Legislatie   LEGEA 190/2018 pentru punerea in aplicare a GDPR (Regulamentul general privind protectia datelor)
  LEGEA nr. 190 din 18 iulie 2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE Publicat in Monitorul Oficial numarul 651 din data de 26 iulie 2018
   Data aparitiei: 01 August 2018

    Stiri   [INTEGRAL] Legea GDPR aplicabila in Romania a fost a fost promulgata
  In data de 17 iulie 2018, prin decret prezidential, Presedintele Klaus Iohannis a promulat si trimis spre publicare in Monitorul Oficial legea privind masuri suplimentare de aplicare a Regulamentului privind protectia datelor cu caracter personal (asa-numita ”Legea GDPR in Romania”).
   Data aparitiei: 19 Iulie 2018

    Articole   Cum se poate contesta o sanctiune a ANSPDCP (Autoritatii de supraveghere)?
  Operatorul sau persoana imputernicita de operator poate introduce contestatie la sectia de contencios administrativ a tribunalului competent, in termen de 15 zile de la inmanare, respectiv de la comunicare.
   Data aparitiei: 09 Iulie 2018

    Stiri   Rectificarea GDPR din 4 mai 2018
  In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 119 din 4 mai 2016 a fost publicata Rectificarea la Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor)
   Data aparitiei: 25 Mai 2018

    Articole   Exemple de date si informatii care constituie date cu caracter personal
  Mai jos gasiti o serie de date si informatii care, in opinia autoritatilor/institutiilor cu competente in domeniul prelucrarii datelor cu caracter personal, reprezinta date cu caracter personal:
   Data aparitiei: 28 Aprilie 2018

    Articole   Date si informatii cu caracter personal ale salariatilor prelucrate de catre angajatori
  La incheierea (cat si anterior cu ocazia recrutarii), modificarea, executarea, incetarea (cat si ulterior) contractelor care vizeaza deruralea relatiilor de munca sunt puse la dispozitie o serie de date cu carater personal ce urmeaza a fi prelucrate de societati, autoritati sau institutii publice.
   Data aparitiei: 28 Aprilie 2018

    Articole   Salariatul poate fi obligat de catre angajator pentru a-si da consimtamantul pentru utilizarea datelor cu caracter personal?
  Situatia angajator-angajat este considerata, in general, o relatie dezechilibrata, in care angajatorul dispune de mai multa putere decat angajatul.
   Data aparitiei: 18 Aprilie 2018

    Articole   In ce conditii pot fi colectate datele cu caracter personal despre copii?
  Pentru acest tip de date cu caracter personal s-au instituit masuri de protectie suplimentare, deoarece copiii sunt mai putin constienti de riscurile si consecintele transmiterii datelor, precum si de drepturile proprii. Orice informatii adresate in mod specific unui copil ar trebui adaptate pentru a fi usor accesibile, formulate intr-un limbaj simplu si clar.
   Data aparitiei: 18 Aprilie 2018

    Articole   Date cu caracter personal. Exemple
  Datele cu caracter personal sunt orice informatii care se refera la o persoana fizica identificata sau identificabila.
   Data aparitiei: 18 Aprilie 2018

    Articole   Cum sunt protejate datele privind confesiunea religioasa, orientarea sexuala, sanatatea, opiniile politice?
  Cum sunt protejate datele privind confesiunea religioasa, orientarea sexuala, sanatatea, opiniile politice?
   Data aparitiei: 18 Aprilie 2018

    Articole   Ce sunt datele cu caracter personal?
  Datele cu caracter personal sunt orice informatii care se refera la o persoana fizica identificata sau identificabila.
   Data aparitiei: 18 Aprilie 2018

    Articole   Ce sunt autoritatile de protectie a datelor cu caracter personal (APD)?
  APD sunt autoritati publice independente care supravegheaza, prin competente de investigare si competente corective, aplicarea legii privind protectia datelor.
   Data aparitiei: 18 Aprilie 2018

    Legislatie   REGULAMENTUL (UE) 2016/679 (RGPD 2018) privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date
  REGULAMENTUL (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor RGPD 2018)
   Data aparitiei: 24 Decembrie 2017