din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1437 de useri onlinePrima pagină » Articole juridice » Afaceri, Crime si Procese celebre » Andrei CIKATILO

Andrei CIKATILO

  Publicat: 01 Jan 2008       12545 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro        Secţiunea: Afaceri, Crime si Procese celebre  


1. Persoana fizica sau juridica ce sufera un prejudiciu sau o vatamare a drepturilor sale prin fapta ilicita a unei alte persoane si care este indreptatita sa
In 1978, prima lui victima cunoscuta, o adolescenta, a fost gasita moarta intr-o padure de langa Rostov, un port din sud-estul fostului U.R.S.S..

Descoperire de cont ce apare atunci cand titularul a efectuat prelevari superioare activelor existente sau limitei de credit acordate.
Una dintre pedepsele principale, prevazuta in cap. II, t. II, art. 53, C. pen., partea generala.
Drum de interes international, national, judetean sau local cu un trafic anual mai mare de 3 milioane de treceri ale vehiculelor
Mijloc de proba in procesul civil, si, in mod corespunzator, in litigiul de munca, constand in intrebari formulate de una din parti sau de instanta, din oficiu, pentru obtinerea marturisirii celeilalte parti, cu privire la faptele care fac obiectul judecatii.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Sanctiuni ce se aplica in cazuri anume prevazute de lege prin derogare de la regulile comune.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Categorie de infractiuni cu gradul cel mai ridicat de periculozitate sociala.
Orice actiune a autoritatii vamale pentru asigurarea respectarii reglementarilor vamale si,
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Dispozitie cuprinsa in testament prin care testatorul dispune ca dupa decesul sau ca o anumita persoana sa primeasca intreaga mostenire (legat universal),
Actul de sesizare a instantei de judecata de catre procuror, in cazul cand din materialul de urmarire penala rezulta ca fapta exista, ca a fost savarsita de invinuit sau inculpat si ca acesta raspunde penal.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)

In urma acestei descoperiri, a fost trimis in fata plutonului de executie un cunoscut perves sexual. Politistii nu incetasera sa se tot felicite pana cand a fost gasit un nou cadavru.
De-a lungul anilor care au urmat, lista celor care au disparut s-a facut tot mai lunga, iar descoperirile de cadavre mutilate au tulburat cu regularitate viata pasnica a orasului. La un moment dat, s-au descoperit opt cadavre intr-o singura luna. Ucigasul proceda intotdeauna la fel. Cu un al saselea simt, daruit animalelor de panda si raufacatorilor innascuti, el isi agata victimele dintre cei slabi si vulnerabili, aflati la periferia societatii, cutreierand strazile si garile in cautarea unui adapost, carora era putin probabil sa li se simta lipsa, si a copiilor care mergeau singuri la scoala.
In ciuda vanatorii declansate de politia din Rostov pana in Siberia, si care era condusa de investigatori priceputi, secondati de Moscova, autoritatile pareau neajutorate in fata listei de atrocitati comise. Acestea incepusera sa se extinda si in statele invecinate, Ucraina si Uzbekistan. Odata politistii au arestat un suspect. Acesta s-a sinucis in inchisoare in asteptarea procesului, iar sirul crimelor a continuat sa creasca nestingherit.
In 1979, a fost ridicat un barbat aflat intr-o zona impadurita izolata, dar acesta I-a convins pe politisti ca era un simplu vagabond. Dupa ce i-au luat numele si i-au notat semnele particulare, omul a fost lasat sa-si vada de drum . Acelasi barbat a fost adus la interogatoriu 5 ani mai tarziu, cand a fost gasit in aapropierea locului unei crime, avand in geanta o franghie si un cutit. El a fost supus unui test sangvin care a demonstrat ca grupa lui de sange diferea de cea descoperita in urma testelor facute pe probele de sperma recoltate de la unele cadavre. Ca atare, suspectul a fost eliberat imediat. El se numea Andrei Romanovici Cikatilo. Politia rusa nu avea cunostinta de acele cazuri extrem de rare in care secretiile provenind din diverse parti ale corpului puteau avea grupe serologice diferite. Cikatilo era unul din aceste cazuri .
Abia in noiembrie 1990 a inceput sa se stranga latul in jurul �Spintecatorului din Rostov�. Un ofiter de politie l-a oprit pe Cikatilo in plina strada, deoarece a zarit pete de sange pe fata lui. Cand a aflat ca in acel timp s-a petrecut o alta crima in padure, ofiterul a raportat superiorilor sai incidentul cu petele de sange. Cikatilo a fost pus sub supraveghere . Pe data de 20 noiembrie, politistii l-au vazut apropiindu-se de un tanar intr-o gara. Cikatilo a marturisit comiterea a nu mai putin de cinzeci si cinci de crime, desi, asa cum a recunoscut chiar el la inceput, �s-ar putea sa fi existat si altele�.
Procesul acestui profesor, in varsta de 54 de ani, fost director al uzinei de reparatii a locomotivelor din Rostov, a inceput in Rostov, intr-o atmosfera sobra, la 14 aprilie 1992. In centrul salii a fost construita o cusca imensa cu bare metalice, pe post de boxa a acuzatului, in care a fost adus Cikatilo, legat cu lanturi, ca un animal salbatic. Familiile victimelor l-au inconjurat, tipand dupa sangele asasinului. Cele doua volume de rechizitoriu includeau 35 de victime copii - dintre care unsprezece baieti si optsprezece tinere femei.
Dupa arestare, Cikatilo a fost supus unor controale psihiatrice minutioase. Desi el poate fi inclus in mare in categoria ucigasilor care actioneaza din volptate, cerinta lui de baza pentru actul actul sexual se impleteste, printre altele, si cu viziuni fantastice. Catre sfarsitul primei saptamani a procesului sau Cikatilo a insistat sa se adreseze Curtii. Pe langa recunoasterea inca o data a vinei sale, el a relatat despre privatiunile suferite de mic in casa lui si despre copilaria �groaznica� pe care a avut-o. El a mai povestit si despre faptul ca fratele lui a fost mancat de viu de taranii ucrainieni flamanzi, care fusesera privati de hrana in urma colectivizarii fortate a lui Stalin. In finalul discursului sau, Cikatilo a declarat: �Eu sunt o greseala a naturii, o bestie�.
A fost condamnat la moarte prin impuscare si executat.
Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul BucurestiŞtiri Juridice
Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...