din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4089 de useri onlinePrima pagină » Articole juridice » Intrebari si Raspunsuri Juridice » Reintegrarea efectiva a salariatului. Asigurarea posibilitatii de a presta munca

Reintegrarea efectiva a salariatului. Asigurarea posibilitatii de a presta munca

  Publicat: 08 Jan 2020       1576 citiri       Sursa: MCP Cabinet avocati        Secţiunea: Intrebari si Raspunsuri Juridice  


Ordonanta de Guvern nr.124/2000 pentru �completarea cadrului juridic privind dreptul de autor si drepturile conexe, prin adoptarea de masuri pentru combaterea pirateriei in domeniile audio si video, precum si a programelor pentru calculator�, instituie pentru persoanele care produc, distribuie, comercializeaza sau inchiriaza programe pentru calculator pe teritoriul Romaniei, obligatia sa comunice Oficiului Roman pentru Drepturile de Autor, urmatoarele:
Buna ziua, In anul 2015 mi s-a desfacut contractul de munca, dar dupa doi ani de procese am castigat si in anul 2017 m-am reintors pe acelasi loc de munca cu aceleasi drepturi si obligatii .

Situatia in care o lege, o reglementare, o politica sau o practica aparent neutra are un impact disproportionat negativ asupra persoanelor de un anumit sex, fara ca diferentele de tratament sa poata fi justificate in mod obiectiv.
Convingere intima a unei persoane ca ceea ce face este bine,
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Este actul juridic procesual, final si de dispozitie prin care se solutioneaza cauza penala de catre instanta de judecata, punandu-se, astfel, capat judecatii.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Codul de procedura civila reglementeaza judecata in fond a cauzelor civile, judecata care cunoaste trei faze (etape):

De la revenire si pana in prezent nu mi s-a dat nimic de lucru, vin dimineata fac prezenta pe baza de cartela de intrare, stau 8 ore fara sa fac nimic si la plecare dau din nou cu cartela ..


Inrebarea este :


Conform Regulamentului de ordine interioara consider ca este o discriminare indirecta incalcandu-se Principiul nedescriminarii si al inlaturarii oricarei forme de incalcare a demnitatii .


Multumesc, o zi buna .


Raspuns avocat specializat in dreptul muncii:Buna ziua!Conform art. 80 din Codul_muncii, in urma obtinerii unei hotarari judecatoresti in favoarea dumneavoastra prin care ati solicitat reintegrarea, angajatorul este obligat sa va asigure reintegrarea efectiva - cu alte cuvinte sa va dea posibilitatea practica sa munciti. In situatia de fata angajatorul dvs. nu respecta hotararea judecatoreasca.

Va recomandam sa sesizati in scris aceste probleme angajatorului aratand si demersurile pe care acesta ar trebui sa le intreprinda pentru a va oferi posibilitatea efectiva de a munci. In lipsa unui raspuns favorabil puteti apela la instanta de judecata .

Mai multe despre concediere si reintegrarea pe post aici>>>>>>Citeşte mai multe despre:    concediere 2020    concedeire    desfiintare post    desfiintare post 2020    reintegrare    reintegrare pe post    reintegrare efectiva    reintegrare reala    organigrama    desfiintare posturi 2020    organigrama    codul muncii    codul muncii 2020

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Un salariat are dreptul, pentru perioada cuprinsa intre concedierea sa nelegala si reintegrarea sa in functia detinuta anterior, la concediu anual platit
Sursa: EuroAvocatura.ro

Motivarea decizie de concediere versus Oportunitatea acesteia. Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (II � pe durata starii de urgenta)
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

In aceasta perioada inregistrati o crestere a solicitarilor pentru consiliere cu privire la modul de incetare a contractelor de munca pe perioada starii de urgenta?
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Concedierea pe motiv de forta majora este mai usor de contestat decat concedierea individuala si decat concedierea colectiva?
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Ce sfatuiti un angajat care a fost concediat pe motiv de forta majora?
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Cum interpretati articolul 48 din Codul Muncii? Angajatorul poate face concedieri in baza lui?
Sursa: Avocat Marius-Catalin PredutJurisprudenţă

Contestare decizie de concediere. Solictare plata drepturi banesti si a indemnizatiei de concediu
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CLUJ - DECIZIA CIVILa Nr. 993 din 9 septembrie 2019