din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2925 de useri online



Prima pagină » Articole juridice » Dreptul Proprietatii Intelectuale » Implicatiile asupra bevetelor prin aderarea la UE

Implicatiile asupra bevetelor prin aderarea la UE

  Publicat: 01 Jan 2008       3783 citiri       Sursa: EuroAvocatura        Secţiunea: Dreptul Proprietatii Intelectuale  


(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
1. Persoana careia ii apartine un drept sau ii revine o obligatie in mod direct. De exemplu, o persoana poate fi titulara a dreptului de proprietate, a dreptului de autor, a unui drept de creanta etc.
Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana dezvaluie importanta aplicarii de catre titular (solicitant) pentru brevetul European prin avantajele pe care le prezinta.

(din Legea 10 din 2001) Actul scris prin care un cult religios sau o comunitate a unei minoritati nationale care se pretinde a fi indreptatit/a,
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Un brevet european e acel brevet acordat de Oficiul european pentru brevete, sub patronajul Conventiei europene pentru brevet, al carui scop e de a realiza protejarea inventiilor in tarile membre, mai ieftin si mai sigur, creand o singura procedura pentru acordarea brevetului. Tarile membre (din decembrie 2004) sunt : Anglia, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Cehia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Islanda, Italia, Lituania, Luxemburg, Monaco, Olanda, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Turcia, Ungaria, Albania, Bosnia&Hertegovina, Croatia, Letonia, Serbia si Muntenegru, Macedonia.

Conventia europeana pentru brevete da voie unui aplicant sa inregistreze o singura data un brevet la Oficiul european pentru brevete, in engleza, indicand in care din tarile membre e necesara protejarea brevetului. Cererea de brevetare trece prin mai multe stagii de examinare, si inainte de a i se da acordul, este convertita in fiecare din tarile membre indicate in cerere, in brevete nationale. Astfel, dupa ce a fost admisa ca urmare a procedurii de acordare a cererii la Oficiul european de brevete, aplicantul are 3 luni in care sa confirme lista tarilor membre in care brevetul se doreste a fi inregistrat.
Aceste tari vor trebui sa fie alese din lista celor care au fost mentionate anterior in cerere . In decursul acestor 3 luni, o traducere a brevetului e depusa la oficiul national in fiecare tara care a fost aleasa anterior si un reprezentat e ales in acea tara sa supravegheze procedura nationala in cadrul acelui stat .

Un brevet european are valabilitate de maxim 20 ani de la data inscrierii cererii.




Citeşte mai multe despre:    Brevete de inventie    Conventia europeana pentru brevete    Uniunea Europeana

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Impunerea veniturilor din activitati independente
Sursa: ExpertizaContabila.ro

Brevetul si Scopul brevetarii
Sursa: EuroAvocatura



Jurisprudenţă

Desfacerea contractului individual de munca. Reintegrarea salariatului in postul ocupat anterior si plata despagubirilor cuvenite
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a VII-a Conflicte de munca si asigurari sociale, Decizia nr. 917/2016 din 22.02.2016