din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1685 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Medic militar cercetat penal de procurorii DNA pentru luare de mita

Medic militar cercetat penal de procurorii DNA pentru luare de mita

  Publicat: 24 Sep 2013       1623 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Procurorii militari din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savarsite de militari efectueaza acte de urmarire penala fata de inculpatul colonel doctor Mocanu Iancu, sef sectie Chirurgie Cardiovasculara II la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei �Vasile Candea�, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de luare de mita.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este legatura juridica
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Iancu Iulian - membru al Parlamentului Romaniei.
Act normativ care cuprinde principiile si cele mai importante reglementari referitoare la circulatia aeriana
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Situatie care consta in indeplinirea, potrivit cerintelor legii, a actelor de chemare a persoanelor interesate in fata organului de jurisdictie ori a organelor de urmarire penala.
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale rezultata urmatoarea stare de fapt:
La data de 5 iulie 2013, in calitate de medic militar, avand gradul militar de colonel si functia de sef al Sectiei Chirurgie Cardiovasculara II la Centrul Clinic de Urgenta de Boli Cardiovasculare al Armatei ``Vasile Candea``, inculpatul Mocanu Iancu a pretins unui denuntator suma de 2.000 euro, pentru a indeplini un act referitor la indatoririle sale de serviciu, respectiv internarea si investigarea medicala in scopul efectuarii interventiei chirurgicale asupra unui pacient (aflat in relatie de afinitate cu denuntatorul) diagnosticat cu o grava afectiune cardiaca, la unitatea spitaliceasca mentionata.

La data de 23 septembrie 2013, inculpatul Mocanu Iancu a primit suma de 2.000 de euro, imprejurare in care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatului Mocanu Iancu i s-au adus la cunostinta acuzatiile, in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 din Codul procedura penala, iar, la data de 24 septembrie 2013, s-a dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore, urmand a fi prezentat la Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile .

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul procedura penala, necesara in vederea propunerii unor masuri procesuale preventive, activitate care nu poate in nici o situatie sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.Citeşte mai multe despre:    Luare de mita    DNA    Cercetari penale    Medici    Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 1190

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru �fapte de coruptie� incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 1517

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 807

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 1246

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 12 iunie 2019
12 Jun 2019 | 1330

Persoane condamnate definitiv in luna aprilie 2019, in dosarele instrumentate de DNA
25 May 2019 | 964Articole Juridice

Logodna. Evolutie. Conditii de valabilitate. Efecte juridice. Exemple practice
Sursa: Liliana Gologan

Conditiile dobandirii calitatii de �victima indirecta� in cazul decesului unei persoane in jurisprudenta CEDO
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Despre regimul matrimonial, in general
Sursa: avocat STOICA IOANA

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Plata de despagubiri salariatului in cazul suspendarii contractului de munca. Principiul raspunderii civile contractuale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 2351/2019

Termenul de contestare a deciziei prin care s-a dispus suspendare a contractului individual de munca.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BRASOV - Decizia civila nr. 897/26.06.2019

Decizia CCR 279/17.06.2015 nu este aplicabila atunci cand decizia de suspendare fost consolidata prin trimiterea in judecata a salariatului pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Brasov - Decizia civila nr. 897/26.06.2019

Lipsa caracterului penal al faptei, raportata la valoarea derizorie a folosului obtinut
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 29/RC/2020