din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2159 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Baroul Bucuresti continua colaborarea privind educatia juridica in scoli

Baroul Bucuresti continua colaborarea privind educatia juridica in scoli

  Publicat: 24 Mar 2019       965 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Consiliul Baroului Bucuresti, intrunit in sedinta din 19.03.2019, a informat avocatii membri cu privire la posibilitatea implicarii in proiectul privind educatia juridica in scoli.

Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Posibilitate acordata, de catre Comisie, partilor carora aceasta le-a comunicat obiectiunile privind incalcarea dreptului comunitar al concurentei, de a-si face cunoscut punctul de vedere.
Viciu de consimtamant. Este amenintarea unei persoane cu un rau care sa-I produca o temere ce o determina sa consimta la incheierea unui act juridic civil, pe care altfel nu l-ar fi incheiat.

In perioada 25-29 martie 2019 vor avea loc actiuni de educatie juridica ce vor consta in expuneri ale expertilor voluntari din domeniul juridic, in cadrul unitatilor de invatamant preuniversitar.


Actiunile se vor desfasura la toate nivelurile invatamantului preuniversitar, incepand cu clasa pregatitoare si terminand cu clasa a XII-a. Temele abordate vor fi adaptate la nivelul de intelegere al fiecarui ciclu de invatamant.


Astfel, la nivelul invatamantului primar se vor aborda teme precum ``Comunitatea in care traim``; ``Drepturile copilului. Am drepturi si indatoriri``, in ciclul gimnazial vor fi analizate subiecte cum ar fi ``Drepturile si libertatile fundamentale ale omului``; ``Comunicarea si spatiul public virtual. Pericolele din spatiul social-media``; ``Implicarea in procesul judiciar. Audierea minorilor`` iar in licee vor fi studiate chestiuni precum ``Faptele penale si consecintele savarsirii lor``; ``Atribute de identificare`` si ``Drepturile personalitatii. Dreptul la imagine.``


In toate ciclurile de invatamant va fi abordata tema ``Familia si familia extinsa. Violenta in familie``.Citeşte mai multe despre:    Educatie juridica    Baroul Bucuresti    Invatamant preuniversitar

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Codul muncii comentat 2022. Noua organizare a muncii. Editia a III-a, completata si revizuita
26 Jan 2022 | 2033

De �Ziua portilor deschise� Ministerul Justitiei va fi �condus� de elevi
25 Oct 2019 | 1554

De �Ziua portilor deschise� Ministerul Justitiei va fi �condus� de elevi
25 Oct 2019 | 1208

Conferinta: Legea nr. 310/2018 privind modificarea Codului de procedura civila, intre reforma si restauratie
22 Jan 2019 | 1775

Apelul Decanului Baroului Bucuresti pentru respectarea indatoririlor avocatilor si prestigiului profesiei
14 Nov 2018 | 1252Articole Juridice

Ajutorul public judiciar � beneficiari, forme, conditii de acordare
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Forma aplicabila in 2016 a Codului muncii
Sursa: EuroAvocatura.ro

�Justitia tarzie este justititie nula�. Solutie alternative - Arbitrajul judiciar. Tribunalul de Arbitraj Judiciar � Bucuresti.
Sursa: EuroAvocatura.ro

Filiatia paterna in contextul reproducerii asistate
Sursa: EuroAvocatura.ro