din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4097 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Parlamentul a facut modificari privind planul de amenajare a teritoriului national.

Parlamentul a facut modificari privind planul de amenajare a teritoriului national.

  Publicat: 29 May 2019       665 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al Rom�niei este publicaţia oficială a statului rom�n, �n care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial nr. 421 din 29.05.2019 a fost publicata Legea nr. 106/2019 pentru modificarea art. 3 din Legea nr. 363/2006 privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului national - Sectiunea I - Retele de transport .

Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Din punct de vedere contabil, un document contabil de sinteza care are ca obiective principale completarea si explicarea datelor inscrise in bilant si contul de profit si pierdere
Analiza complexa, premergatoare deciziei de investitii, avand drept scop stabilirea oportunitatii si eficientei dezvoltarii unei subramuri sau realizarii unor obiective de investitii.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Din punct de vedere contabil, un document contabil de sinteza care are ca obiective principale completarea si explicarea datelor inscrise in bilant si contul de profit si pierdere
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Sistemul de facilitati, echipamente si servicii necesare operarii unei organizatii.
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Sistemul de facilitati, echipamente si servicii necesare operarii unei organizatii.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Act adoptat de organele de stat,
Act adoptat de organele de stat,

Conform modificarilor efectuate, lucrarile de realizare a proiectelor aferente directiilor de dezvoltare din Planul de amenajare a teritoriului national - Sectiunea I - Retele de transport, finantate din fonduri publice, se cuprind in listele de investitii anexa la bugetele ordonatorilor principali de credite, pe baza de studii de fezabilitate elaborate si aprobate potrivit legii. Lucrarile finantate integral din alte surse decat fondurile publice se cuprind in listele de investitii anexa la bugetul de venituri si cheltuieli al operatorului economic care administreaza infrastructura de transport, aprobat in conditiile legii.


Lucrarile, indiferent daca sunt sau nu aferente unor bunuri imobile care fac obiectul proprietatii publice a statului sau a unei unitati administrativ-teritoriale, se finanteaza din sumele alocate anual cu aceasta destinatie de la bugetul de stat prin bugetele ordonatorilor principali de credite, din venituri proprii ale operatorilor economici care administreaza infrastructura de transport, din credite externe, fonduri externe nerambursabile si din alte surse legal constituite, pe baza de documentatii tehnico-economice aprobate conform legislatiei in vigoare, cu respectarea reglementarilor in domeniul ajutorului de stat .


Realizarea unor noi lucrari, considerate prioritare si necuprinse in liniile directoare prevazute prin prezenta lege, se aproba prin hotarare a Guvernului.
Programele privind executarea lucrarilor aferente directiilor de dezvoltare prevazute in prezenta lege, conform proiectelor aprobate in conditiile legii, se stabilesc prin hotarare a Guvernului.Citeşte mai multe despre:    Retele de transport    Plan de amenajare    Legea 106/2019    Legea 363/2006

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Decrete de promulgare semnate de Presedintele Romaniei in data de 24.05.2019
24 May 2019 | 963

CJUE a anulat decizia Comisiei potrivit careia legea germana privind energiile regenerabile din 2012 (EEG 2012) continea ajutoare de stat
29 Mar 2019 | 748

Noutati legislative. Monitorul Oficial 18 noiembrie 2010
18 Nov 2010 | 1645Jurisprudenţă

ICCJ: Titularii dreptului de proprietate privata afectati de capacitatile energetice pot pretinde indemnizatii pentru lipsa de folosinta numai in masura in care capacitatile energetice au fost realizate dupa intrarea in vigoare a Legii energiei electrice nr. 13/2007
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ