din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1946 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Organizatiile de drept public sau privat vor putea face parte din reteaua EURES

Organizatiile de drept public sau privat vor putea face parte din reteaua EURES

  Publicat: 21 Nov 2019       1606 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Monitorul Oficial al Rom�niei este publicaţia oficială a statului rom�n, �n care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In data de 31 August 2019 a intrat in vigoare Ordonanta Guvernului nr. 22 din 27 august 2019 privind stabilirea unor masuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2016/589 al Parlamentului European si al Consiliului din 13 aprilie 2016 privind o retea europeana de servicii de ocupare a fortei de munca (EURES), accesul lucratorilor la servicii de mobilitate si integrarea mai buna a pietelor fortei de munca si de modificare a Regulamentelor (UE) nr. 492/2011 si (UE) nr. 1.296/2013 publicata in Monitorul Oficial nr. 708 din 28 august 2019.

Cuprinde regulile care guverneaza organizarea unui stat dat si raporturile dintre acel stat si agentii sai, pe de o parte, si ceilalti participanti la astfel de raporturi juridice, pe de alta.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Activitatea sau ansamblul de activitati organizate de o autoritate a administratiei publice ori de o institutie publica sau autorizata/autorizate ori delegata de aceasta, in scopul satisfacerii unei nevoi cu caracter general sau a unui interes public, in mod regulat si continuu.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.

Una dintre reglementarile cele mai importante ale Regulamentului UE 589/2016 se refera la deschiderea retelei EURES catre organizatiile de drept public si privat, care vor actiona in calitate de membri sau parteneri EURES, cu diferite responsabilitati si servicii oferite.


Prin dispozitiile ordonantei se asigura cadrul legal si institutional necesar pentru ca organizatiile sa poata deveni membri sau parteneri ai retelei EURES si, in aceasta calitate, sa poata furniza servicii de asistenta lucratorilor si angajatorilor pentru a facilita libera circulatie a lucratorilor in cadrul Uniunii Europene. Astfel, devine posibila aderarea la reteaua EURES a actorilor nationali relevanti pe piata fortei de munca, respectiv firme private de mediere, sindicate, organizatii patronale din Romania inclusiv filialele persoanelor juridice de drept privat stabilite intr-un alt stat membru al Uniunii Europene / Spatiului Economic European sau al Confederatiei Elvetiene.


Prin actul normativ se stabileste atat procedura de admitere a organizatiilor pentru a deveni membri sau parteneri EURES, cat si documentele necesare in vederea admiterii.


Totodata, prin art. 2 din OG. 22/2019, se desemneaza Serviciul Public de Ocupare al Romaniei, respectiv Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, impreuna cu Agentiile Judetene pentru ocuparea fortei de munca si a municipiului Bucuresti, ca membri ai retelei europene de servicii de ocupare a fortei de munca (EURES).


Organizatiile interesate sa devina membri sau parteneri EURES se pot adresa Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca - Biroul National EURES - Directia Coordonarea Retelei Nationale EURES Acorduri si Relatii Internationale.Citeşte mai multe despre:    EURES    OG 22/2019    accesul lucratorilor la servicii de mobilitate

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 27 august 2019
01 Sep 2019 | 1173

Guvernul a adoptat cadrul legal si institutional prin care organizatii de drept public sau privat pot face parte din reteaua EURES
01 Sep 2019 | 825

Locuri de munca vacante in Spatiul Economic European. August 2019
18 Aug 2019 | 1092

Ministerul Muncii a propus un proiect de Ordonanta privind o retea europeana de ocupare a fortei de munca
23 Jul 2019 | 1049

Locuri de munca disponibile Spatiul Economic European in luna mai 2019
12 May 2019 | 1013Articole Juridice

Precizari si atentionari privind plasarea forta de munca in strainatate
Sursa: MCP Cabinet avocati

Marele patriot Mihai Eminescu, un martir ucis la comanda francmasoneriei
Sursa: EuroAvocatura.ro