din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3805 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala

  Publicat: 20 Feb 2020       1009 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Uniunea Europeana va lansa o schema pilot de 100 de milioane de euro, in primele 3 luni ale anului 2020, pentru investitii in companii care dezvlta tehnologii de inteligenta artificiala (AI), spune Comisia Europeana in raportul sau privind AI publicat miercuri.

Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Denumire data monedei unice europene.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).

``Comisia si Fondul European de Investitii vor lansa o schema pilot de 100 de milioane de euro in trimestrul I al anului 2020, pentru a oferi finantare equity pentru dezvoltari inovatpare in AI. Depinzand de un acord final asupra Cadrului Financiar Multianual 2021-2027, intentia Comisiei este de a extinde schema de finantare din anul 2021 prin InvestEU``, se arata in White Paper-ul asupra inteligentei artificiale - ``O abodare europeana pentru excelenta si incredere``.


De asemenea, Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala. ``Comisia va lucra cu statele membre pentru a se asigra ca cel putin un hub de inovare digitala per stat membru va avea un grad inalt de specializare in AI. Hub-urile de inovare digitala pot fi sustinute prin Digital Europe Programme``, mai spune executivul UE in raportul sau.


Comisia Europeana mai afirma ca va fi important ca Uniunea Europeana sa se asigure ca firmele mici si mijlocii (IMM) vor avea acces si vor folosi inteligenta artificiala, iar pentru aceasta hub-urile de inovare digitala vor fi consolidate si vor sprijini colaborarea intre IMM-uri.



Citeşte mai multe despre:    inteligenta artificiala    Comisia Europeana    InvestEU

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 466

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1404

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1090

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1553

MFP a publicat, spre dezbatere publica, un proiect de lege pentru modificarea Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto
23 Sep 2019 | 1467



Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Un medicament care se elibereaza fara prescriptie medicala intr-un stat membru nu poate fi comercializat in alt stat membru decat daca acesta din urma a autorizat la randul sau introducerea sa pe piata
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Interviu avocat Predut: Oportunitatea digitalizarii relatiilor de munca. Efecte imediate si pe termen lung
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro