din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3658 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Masurile stabilite de MEC cu privire la reluarea cursurilor

Masurile stabilite de MEC cu privire la reluarea cursurilor

  Publicat: 08 Apr 2020       1287 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministerul Educatiei si Cercetarii a agreat cu partenerii educationali - reprezentantii elevilor, studentilor, parintilor, cadrelor didactice si cei ai Consiliului National al Rectorilor, masurile care se impun in vederea reluarii cursurilor si a finalizarii cu succes a anului scolar si universitar 2019/2020.


Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Cauza care inlatura caracterul penal al faptei,
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.

In contextul informatiilor detinute pana in prezent privind evolutia pandemiei SARS-CoV-2, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor in invatamantul preuniversitar si universitar in decursul lunii iunie. In functie de evolutia pandemiei de coronavirus, aceste masuri pot suferi modificari.


In cadrul intalnirii cu partenerii educationali, s-au mai stabilit urmatoarele masuri:



  • In functie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluarii Nationale si aleexamenului national de Bacalaureat ar putea fi organizate in luna iulie.

  • Programele de examen pentru Evaluarea Nationala si Bacalaureat nu vor cuprinde materia aferenta semestrului al II-lea.

  • Evaluarile pentru clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, olimpiadele si concursurile scolare, precum si simularile pentru examenele nationale vor fi anulate.

  • Sesiunea speciala a examenului national de Bacalaureat pentru olimpici va fi anulata.

  • Situatia scolara a elevilor se va incheia cu minimum doua note, carora lise adauga nota din teza, acolo unde este cazul .

  • Subiectele pentru tezele din semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat pana la data de 11 martie 2020.

  • Calendarele pentru inscrierea in clasa pregatitoare, gradinita si cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.


Calendarele aferente proceselor amintite mai sus vor fi anuntate imediat ce va fi stabilita data reinceperii cursurilor.


In invatamantul superior, activitatile se vor desfasura in mediul online. Activitatile care impun interactiunea ``fata in fata`` vor fi recuperate modular, intensiv, dupa incetarea starii de urgenta.


Admiterea la ciclul de licenta in invatamantul superior se va organiza dupa sustinerea Examenului National de Bacalaureat, iar admiterea la masterat sau doctorat se va organiza dupa sustinerea examenului de licenta sau disertatie.



Citeşte mai multe despre:    pandemia SARS-CoV-2    Examenul National de Bacalaureat    Examenul National de Bacalaureat 2020    Bacalaureat 2020

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MEC a aprobat noile programe pentru examenele nationale (Evaluare Nationala 2020 si Bacalaureat 2020)
15 Apr 2020 | 1568

Masuri privind suspendarea cursurilor din toate unitatile de invatamant preuniversitar
11 Mar 2020 | 1195

Rezultatele finale ale examenului de bacalaureat dupa solutionarea contestatiilor (sesiunea august-septembrie 2012)
06 Sep 2012 | 1309

Noua lege a educatiei: Cum se va sustine examenul de bacalaureat?
26 May 2010 | 1881

Au fost publicate normele metodologice pentru organizarea examenului Bacalaureat 2010
01 Oct 2009 | 2837