din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2351 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Masuri privind suspendarea cursurilor din toate unitatile de invatamant preuniversitar

Masuri privind suspendarea cursurilor din toate unitatile de invatamant preuniversitar

  Publicat: 11 Mar 2020       1229 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Potrivit art.1 din Hotararea nr. 6 a Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU), ´┐Żse aproba suspendarea cursurilor din toate unitatile de invatamant preuniversitar incepand cu data de 11 martie 2020 pana in data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire in functie de evolutia situatiei´┐Ż.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Legea 10 din 2001. Intervalul de timp in care s-a facut preluarea abuziva, cuprins intre 6 martie 1945 si 22 decembrie 1989, in cazul Legii nr. 10 din 2001 si al O.U.G. nr.94/2000, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 501/2002, respectiv cuprins intre 6 septembrie 1940 si 22 decembrie 1989, in cazul O.U.G. nr. 83/1999, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 66/2004;
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Ascendenti de gradul I ai unei persoane, tatal si mama, fata de care aceasta are stabilita filiatia din casatorie sau din afara casatoriei, parinti firesti, ori ca urmare a infierii.

Aceasta masura este una preventiva, care nu are la baza considerente de ordin medical.


Ministerul Educatiei si Cercetarii face urmatoarele precizari: 1. Simularile pentru Evaluarea Nationala, examenul national de Bacalaureat, dar si diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amana pana la o data care va fi comunicata ulterior.

 2. Inscrierea pentru clasa pregatitoare se va realiza in continuare, online, iar validarea inscrierii se va prelungi cu o saptamana, dupa deschiderea scolilor. Totodata, si activitatea de evaluare psihosomatica pentru clasa pregatitoare se va amana pana dupa reluarea cursurilor.

 3. Consiliile de Administratie ale unitatilor de invatamant vor decide modalitatea legala de recuperare a procesului educational afectat de suspendarea cursurilor in perioada 11-22 martie 2020.

 4. Ministerul Educatiei si Cercetarii incurajeaza realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar daca ele nu inlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a mentine comunicarea intre elevi si cadrele didactice.

 5. Toate activitatile extrascolare sunt anulate pana la o data care va fi comunicata ulterior.

 6. Activitatile din cadrul programului ``Scoala dupa scoala``care functioneaza in unitatile de invatamant de stat sau particularese vor suspenda inaceasta perioada .

 7. De asemenea, conform hotararii CNSSU,programele de studii privind schimbul de experienta, respectiv stagiile de practica in spitale ale studentilor si cursantilor scolilor postliceale sanitare se suspenda pana la data de 31.03.2020, daca nu au fost incepute anterior datei adoptarii prezentei hotarari(nr. 6/09.03.2020).


In cadrul videoconferintei de astazi, Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii, a solicitat inspectorilor generali si inspectorilor generali adjuncti sa existe o informare si o comunicare continua intre cadrele didactice, parinti si elevi. Este foarte important ca in aceasta perioada in care cursurile sunt suspendate, elevii sa nu se expuna in spatiiaglomerate.


Mentionam ca numarul elevilor afectati de suspendarea cursurilor este de aproximativ trei milioane.


A se vedea si: • Suspendarea contractului de munca ca urmare a carantinei sau fortei majore

 • Concedierea salariatilor pe durata carantinei sau ca urmare a starii de carantina

 • Starea de cantatina. Indemnizatia pentru carantina si pentru reducerea timpului de lucru • Citeşte mai multe despre:    suspendare cim carantina    suspendare cim forta majora    suspendare contract de munca carantina    suspendare contract de munca forta majora    telemunca    carantina    izolare la domiciliu

  Consultă un avocat online
  MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

  Alte titluri

  Angajatii companiilor care isi intrerup activitatea din cauza aparitiei unor cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 vor primi indemnizatie de somaj tehnic
  29 Jul 2020 | 1610

  In ce conditii se acorda ajutorul de somaj absolventilor promotiei 2020
  23 Jul 2020 | 1534

  Ministerul Finantelor Publice si institutiile din subordine au demarat o verificare a conditiilor in care mai multe persoane care au beneficiat de somaj tehnic
  12 Jul 2020 | 1500

  Absolventii institutiilor de invatamant in varsta de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizatie de somaj in cuantum de 250 lei/ luna
  13 Jun 2020 | 1138

  Situatia contractelor individuale de munca suspendate si incetate, la data de 12 mai 2020
  13 May 2020 | 1558

  Documentele pentru obtinerea somajului tehnic se depun, din 1 mai, prin aplicatia aici.gov.ro
  30 Apr 2020 | 1822  Articole Juridice

  Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (II ´┐Ż pe durata starii de urgenta)
  Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

  Beneficiarii Legii nr. 19/2020. Conditiile de acordare a indemnizatiei
  Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu

  Intrebari frecvente referitoare la somajul tehnic
  Sursa: ITM

  Evitati abuzurile! Informati-va despre suspendarea, modificarea si incetarea contractului individual de munca!
  Sursa: av. Emilia Alexandra Ioana