din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3205 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a eliminat doua conditionalitati din programul IMM Invest

Guvernul a eliminat doua conditionalitati din programul IMM Invest

  Publicat: 28 May 2020       1083 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Se aseaza asupra unui bun imobil, iar daca la scadenta debitorul nu plateste suma datorata, creditorul in favoarea caruia a fost constituita ipoteca e indreptatit sa ceara vanzarea bunului respectiv la licitatie.
Firmele care aplica pentru creditele garantate de stat in programul IMM Invest nu vor mai depune declaratii pe proprie raspundere prin care sa ateste ca au fost afectate de Covid 19, iar bancile nu vor mai institui ipoteca mobiliara asupra universalitatii bunurilor companiilor beneficiare.


Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
(Venture capital company ) Companie de investitii al carei obiectiv este sa investeasca banii investitorilor sai in companii noi, foarte riscante dar potential foarte profitabile.
Este un mijloc legal sau conventional de asigurare a executarii obligatiilor;
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare
1. Persoana careia ii apartine un drept sau ii revine o obligatie in mod direct. De exemplu, o persoana poate fi titulara a dreptului de proprietate, a dreptului de autor, a unui drept de creanta etc.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.

Creditele acordate pentru investitii vor avea drept garantii suplimentare a garantiei acordate de stat doar asupra activelor finantate prin imprumuturile acordate, respectiv bunurile si echipamentele cumparate de companie .


De asemenea, in cazul creditelor pentru linii/capital de lucru, garantia se va constitui doar asupra conturilor deschise de beneficiarii imprumuturilor la banca titular a creditului.


Guvernul a aprobat si propunerea Ministerului Finantelor Publice de a elimina prevederea potrivit careia bancile puteau solicita intreprinderilor mici si mijlocii care aplicau in programul IMM Invest o declarantie pe proprie raspundere prin care sa ateste ca au fost afectate de criza COVID-19.


Ministrul Finantelor, Florin Citu, a avut in cursul saptamanii trecute o intalnire la Palatul Victoria cu reprezentantii Asociatiei Romane a Bancilor, intalnire catalogata ca fiind una istorica. Discutiile au vizat programul IMM Invest, dar si amanarea ratelor la banci. Totodata, au fost dezbatute si directiile de actiune ale unui parteneriat intre Guvern si banci pentru relansarea economica.


In prima etapa, FNGCIMM a declarat eligibile un numar de 58.525 de IMM-uri si a transmis catre cei 22 de finantatori parteneri un numar de 53.063 solicitari, respingand un numar de 132 aplicanti care nu indeplineau conditiile de eligibilitate ale programului. La data de 20 mai, un numar de 5.330 de cereri aflate in aplicatia www.imminvest.ro se aflau in diferite faze de analiza a eligibilitatii sau sunt in stadiu de solicitare clarificari.


IMM INVEST este cel mai amplu program guvernamental dedicat antreprenorilor din Romania, este un program nou si complex prin mecanismul de finantare - garantare-ajutor de stat, pe care il pune la dispozitia IMM-urilor.



Citeşte mai multe despre:    Creditele acordate pentru investitii    programul IMM Invest

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri