din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3186 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Ministerul Economiei incurajeaza angajatorii sa ofere vouchere de vacanta

Ministerul Economiei incurajeaza angajatorii sa ofere vouchere de vacanta

  Publicat: 23 Jun 2020       1239 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Voucherele de vacanta, acordate atat personalului din sectorul public, cat si celui din sectorul privat pentru acoperirea cheltuielilor ocazionate de efectuarea concediului de odihna in regim de turism intern, au produs un impact pozitiv din punct de vedere economic si social.

Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Scrisoare ce urmeaza unei oferte lansate de furnizor prin care clientul solicita livrarea de produse sau executarea de servicii,

In acest sens, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri - Directia Generala Turism, alaturi de Asociatia Profesionala a Emitentilor de Tichete (APET), demareaza o campanie de informare, prin intermediul careia incurajeaza angajatorii sa ofere vouchere de vacanta salariatilor.


Voucherele de vacanta sunt solutia optima pentru a sustine refacerea capacitatii de munca a intregii echipe. In sectorul privat, acestea pot fi acordate tuturor angajatilor care au un contract individual de munca, iar valoarea maxima poate ajunge la 13.380 de lei, echivalentul a 6 salarii minim brute, garantate pe tara. Voucherele de vacanta primite de salariati pot fi folosite pentru achizitionarea serviciilor de cazare, iar in pachetele turistice care includ obligatoriu cazare pot fi incluse si alte servicii precum masa, transport sau tratament balnear.


Printre avantajele angajatorilor care acorda vouchere de vacanta mentionam 100% deductibilitate fiscala in limita a 13.380 Lei/angajat/an fiscal si scutirea de contributia asiguratorie pentru munca, in valoare de 2,25% din salariul brut al angajatului. Voucherele de vacanta sunt de asemenea scutite de la plata contributiilor sociale datorate de angajat.


Emiterea voucherelor de vacanta poate fi facuta doar de catre entitatile autorizate de Ministerul Finantelor Publice. Pentru anul in curs, acestea vor fi acordate exlusiv pe suport electronic. De asemenea, in vederea digitalizarii sunt disponibile aplicatii mobile gratuite pentru utilizatori, cat si platforme online de comanda pentru angajatori, prin care se asigura accesul rapid la informatii sau se pot plasa comenzi rapide si se pot vizualiza statistici, rapoarte, istoric de operatiuni si tranzactii.


Reamintim ca valabilitatea voucherelor de vacanta emise in perioada martie 2019 - decembrie 2019, indiferent de suport, a fost prelungita prin OUG nr. 35/2020 pana pe data de 31 mai 2021, masura care a venit in sprijinul industriei ospitalitatii, cat si a turistilor, in contextul pandemiei SARS-CoV-2 si efectelor acesteia.


Legislatia in vigoare pentru acordarea voucherelor de vacanta este: OUG nr. 8/2009, cu modificarile si completarile ulterioare.Citeşte mai multe despre:    Vouchere de vacanta.Vouchere de vacanta 2020    Vouchere de vacanta 2021

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri