din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4465 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Adaptarea structurii anului scolar 2020-2021 la situatia epidemiologica actuala

Adaptarea structurii anului scolar 2020-2021 la situatia epidemiologica actuala

  Publicat: 27 Mar 2021       1327 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In data de 25 martie 2021 la sediul Ministerului Educatiei, a avut loc sedinta Comisiei de Dialog Social.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Suma stabilita de banca de comun acord cu clientul cu ocazia incheierii contractului de credit,

Au participat, alaturi de reprezentantii Ministerului Educatiei, reprezentantii federatiilor sindicale reprezentative din invatamant si ai asociatiilor patronale, iar in calitate de invitati, reprezentanti ai elevilor, studentilor si parintilor.


Consultarile cu partenerii de dialog social au vizat calendarul si modul de organizare a examenelor nationale, precum si propunerile de modificare/adaptare a structurii anului scolar 2020-2021 la realitatile impuse de situatia epidemiologica.


In urma consultarilor deschise si constructive, luand in considerare toate propunerile formulate in contextul cresterii ratei de infectare cu virusul Sars-CoV-2, prin implicarea tuturor factorilor care pot sa contribuie la implementarea masurilor necesare pentru bunul mers al procesului de invatamant si asigurarea dreptului la educatie, au rezultat urmatoarele concluzii:


1.Examenele nationale se vor desfasura la datele stabilite, conform calendarelor deja aprobate si cunoscute: 22 - 25 iunie (Evaluarea Nationala a elevilor de clasa a VIII-a) si 28 iunie - 1 iulie (probele scrise ale examenului de bacalaureat. Probele de competente din cadrul examenului de bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de catre Ministerul Educatiei.


2. Cu exceptia claselor terminale, pentru care structura anului scolar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanta de primavara va incepe in data de 2 aprilie si se va incheia in data de 4 mai.


3.Pentru clasele terminale structura anului scolar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanta/vacantele de primavara ramanand la datele planificate si cunoscute (2 aprilie - 11 apriliepentru Sarbatorile Pascale Catolice si 30 aprilie - 9 mai pentru Sarbatorile Pascale Ortodoxe). In intervalul 12 aprilie -29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitatile didactice.


4.Semestrul al II-lea va fi redus cu o saptamana pentru toate clasele, cu exceptia claselor terminale. Grupele din invatamantul prescolar, clasa pregatitoare, clasele I - a VII-a si clasele a IX-a, a X-a si a XI-a vor finaliza semestrul in data de 25 iunie, in loc de 18 iunie!


5. Avand in vedere reducerea semestrului al II-lea cu o saptamana, prin sprijinul cadrelor didactice, intr-un an scolar total atipic, in care tezele semestriale nu se vor mai sustine si in care numarul notelor necesare incheierii situatiei scolare a fost redus, Ministerul Educatiei apreciaza efortul acestora de a comprima perioada de final de semestru necesara incheierii situatiilor scolare.In cazul in care saptamana ``Scoala altfel`` nu s-a desfasurat deja, unitatile scolare pot decide, prin hotarari ale consiliilor de administratie, renuntarea la activitatile specifice programului ``Scoala altfel`` si inlocuirea acestora cu activitati didactice.


6.Pentru filiera tehnologica si invatamantul profesional si tehnic, finalul semestrului al II-lea va ramane la datele stabilite si cunoscute.


7.Calendarele activitatilor aferente definitivarii si titularizarii raman neschimbate.


8. Evaluarile pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a, precum si pretestarile PISA raman programate, in continuare, cu prezenta fizica in toate scolile care functioneaza in localitati necarantinate. Evaluarea nationala a elevilor din clasa a II-a se reprogrameaza din perioada 20 - 23 aprilie in intervalul 25 - 28 mai.


9. Pentru a reduce inechitatea determinata de conditiile speciale, in scolile aflate in localitati carantinate, simularile pentru clasele terminale si evaluarile pentru clasele a II-a, a IV-a si a VI-a vor putea fi organizate dupa iesirea din carantina.


10.Programul national de actiuni remediale se va derula pe intreaga durata de organizare aactiunilor didactice, in toate scolile aflate in localitati in care rata de infectare este mai mica de 6/1000 locuitori.Citeşte mai multe despre:    anul scolar 2021-2022

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Casa Nationala de Pensii Publice incepe modernizarea sistemului informatic integrat
15 Jun 2024 | 16

ANOFM 48.848 locuri de munca vacante la nivel national si in reteaua EURES in iunie 2024
15 Jun 2024 | 16

15 noiembrie 2024 - data limita pana la care Romania trebuie sa implementeze salariul minim european
13 Jun 2024 | 93

Inregistrarea in evidentele agentiilor pentru ocuparea fortei de munca a absolventilor de invatamant, promotia 2024
12 Jun 2024 | 67

Mecanismul de decontare de catre angajator a achizitiei de ochelari, in limita a 500 lei de persoana
11 Jun 2024 | 112

ICCJ (RIL): Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se implineste in ultima zi a termenului
20 May 2024 | 206Articole Juridice

Oportunitatea - prerogativa angajatorului de a-si organiza activitatea. Rolul activ al instantei de judecata in aflarea adevarului
Sursa: MCP avocati

Obligatiile, drepturile si diligentele angajatorului pe parcursul evaluarii profesionale a salariatului
Sursa: MCP avocati

Perioada de proba si abuzul de drept in relatiile de munca. Sarcina probei
Sursa: MCP avocati

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Conditiile speciale de munca presupun cote de contributii de asigurari sociale diferite
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti