din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2102 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » ONRC va radia PFA-urile si AF-urile care nu opteaza pentru continuarea activitatii

ONRC va radia PFA-urile si AF-urile care nu opteaza pentru continuarea activitatii

  Publicat: 09 Dec 2008       3734 citiri       Sursa: HotNews  


Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC) a anuntat ca va radia, din oficiu, persoanele fizice si asociatiile familiale autorizate si inregistrate in registrul comertului, daca acestea nu opteaza pentru continuarea activitatii, pana la 25 aprilie 2009.

Prevazut in sectiunea II, cap. II, t. 1, C. proc. pen., partea genrala,
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Prevazut in sectiunea II, cap. II, t. 1, C. proc. pen., partea genrala,
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Este o tranzactie sau o serie de tranzactii cu valori mobiliare conferind persoanei sau grupului de persoane implicate, prin titlurile astfel dobandite, singure ori impreuna cu cele deja detinute ori controlate, o pozitie de control sau majoritara in participare la capitalul emitentului.
Competenta profesionala reprezinta capacitatea de a realiza activitatile cerute la locul de munca la nivelul calitativ specificat in standardul ocupational.
Ansamblul unitar de reglementari avand ca obiect o anumita activitate, drepturile si obligatiile
Printre altele este vorba despre: � tortura si pedepsele sau tratamentele inumane sau degradante, � detentia arbitrara si ilegala, � discriminarea in ceea ce priveste exercitarea drepturilor si libertatilor recunoscute de Conventie,
"La data de 25 aprilie 2009 expira termenul pana la care se mai poate exercita dreptul de optiune pentru continuarea activitatii comerciale in una din formele prevazute de Ordonanta de urgenta nr. 44 din 25 aprilie 2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale. Prevederea se adreseaza persoanelor fizice si asociatiilor familiale autorizate si inregistrate in registrul comertului, in temeiul unor acte normative anterioare ordonantei de urgenta mai sus mentionata", se arata intr-un comunicat emis de ONRC

ONRC precizeaza ca, dupa aceasta data, vor fi radiate, fara nici o alta formalitate, din registrul comertului, toate persoanele fizice si asociatiile familiale autorizate inregistrate in registrul comertului in temeiul unor acte normative anterioare Ordonantei de urgenta nr. 44/2008 si care nu si-au exercitat dreptul de optiune prevazut de actul normativ emis de Guvern.

Din punct de vedere statistic la nivelul municipiului Bucuresti, sunt asteptati peste 20.000 de comercianti care trebuie sa opteze pentru continuarea desfasurarii activitatii in una din formele prevazute de noul act normativ. In cele 8 luni de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta s-au prezentat la nivelul municipiului Bucuresti doar 2.000 de comercianti, conform datelor furnizate de ONRC.

Ordonanta de urgenta nr. 44/2008 a prevazut preluarea in intregime de catre registrul comertului a procedurii de inregistrare si de autorizare a persoanelor fizice autorizate, a intreprinderilor individuale si familiale, prin directorii oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale.

Pana la aparitia acestui act normativ, inmatricularea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale in registrul comertului si inregistrarea fiscala a acestora se facea pe baza autorizatiei emise de primaria competenta .

Ordonanta nu se aplica profesiilor liberale si activitatilor economice a caror desfasurare este organizata si reglementata prin legi speciale. De asemenea, nu se aplica acelor activitati economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restrictii de desfasurare sau alte interdictii .


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Perioada de proba si abuzul de drept in relatiile de munca. Sarcina probei
Sursa: MCP avocati

Obligatiile, drepturile si diligentele angajatorului pe parcursul evaluarii profesionale a salariatului
Sursa: MCP avocati

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...