din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2887 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Trimitere in judecata pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene

Trimitere in judecata pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene

  Publicat: 17 Feb 2009       3518 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie ´┐Ż Serviciul teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor:

Actiunea prin care o persoana determina,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Actiunea prin care o persoana determina,
Actiunea prin care o persoana determina,
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Reglementate in t. VII, C. pen., partea speciala,
Reglementate in t. VII, C. pen., partea speciala,
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Grup de cuvinte prin care se individualizeaza si se identifica o persoana fizica in societate si familie.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Este actiunea intentionata a unei persoane de a determina o alta persoana sa savarseasca o infractiune, fiind o forma a participatiei penale.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,
ANGHELINA IOAN, fost primar al comunei Seica Mare, judetul Sibiu in perioada 2004 ´┐Ż iunie 2008, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de:
- instigare la infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor;
- instigare la savarsirea infractiunii de schimbare, fara respectarea prevederilor legale a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea sau in numele lor;
- fals intelectual;
- instigare la infractiunea de fals intelectual, in forma continuata;

BLEOCA IOAN, fost viceprimar al comunei Seica Mare, judetul Sibiu in perioada 2004 ´┐Ż iunie 2008, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de:
- folosire sau prezentare de documente ori declaratii false inexacte sau incomplete care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor;
- schimbare fara respectarea prevederilor legale a destinatiei fondurilor obtinute din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugete administrate de acestea ;
- doua infractiuni de fals intelectual, din care una in forma continuata;

RAICU STELUTA, referent fiscal la Primaria Seica Mare, in sarcina careia s-au retinut doua infractiuni de fals intelectual, din care una in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:
In perioada ianuarie 2007 ´┐Ż iunie 2008, inculpatul Anghelina Ioan, in calitatea sa de primar al comunei Seica Mare jud. Sibiu, l-a determinat inculpatul Bleoca Ioan, viceprimar al aceleiasi comune, sa formuleze in nume propriu o cerere catre Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (A.P.I.A.) Sibiu pentru acordare de subventii finantate din Fondul European pentru Garantare in Agricultura (F.E.G.A.). In cererea respectiva, inculpatul Bleoca Ioan a declarat in mod nereal ca utilizeaza o suprafata de 1061,38 hectare pasune de pe raza comunei Seica Mare. In realitate, suprafata de pasune era inchiriata si utilizata de catre 31 de crescatori de animale care incheiasera contracte cu Consiliul Local Seica Mare. Pentru a crea aparenta unei situatii de legalitate, in aceeasi perioada, inculpatii Anghelina Ioan, Bleoca Ioan si Raicu Steluta au intocmit in fals un document intitulat ´┐ŻContract de asociere privind administrarea Pasunilor Seica Mare´┐Ż.
In aceasta modalitate, Bleoca Ioan a obtinut pe nedrept suma de 88.661,76 lei reprezentand subventie acordata din fondul Comunitatilor Europene Garantate pentru Agricultura aferenta anului 2007.
In cursul lunii iunie 2008, la cererea lui Anghelina Ioan, inculpatul Bleoca Ioan a schimbat destinatia acestor bani (respectiv de a-i utiliza exclusiv pentru intretinerea suprafetelor de pasune) astfel incat banii au fost utilizati pentru amenajarea de strazi si drumuri din intravilanul comunei Seica Mare. La instigarea lui Anghelina Ioan, inculpatii Bleoca Ioan si Raicu Steluta au intocmit in fals trei procese verbale de executie de lucrari de amenajare a unor cai de acces la pasunea Seica Mare, lucrari in realitate neefectuate.
Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale s-a constituit parte civila cu suma de 88.661,76 lei. In vederea recuperarii acestui prejudiciu, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor imobile apartinand inculpatilor Anghelina Ioan, Bleoca Ioan si Raicu Steluta.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Judecatoria Medias.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Contestarea caracterului formal al deciziei de sanctionare disciplinara
Sursa: MCP avocati

Legalitatea procedurilor de organizare a concursului in institutiile publice
Sursa: MCP avocati

Calculul termenului de preaviz prin lumina Deciziei ICCJ nr. 8/20.05.2024
Sursa: MCP avocatiJurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...