din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2648 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Autoevaluarea activitatii Statului Major General pe anul 2009

Autoevaluarea activitatii Statului Major General pe anul 2009

  Publicat: 23 Jan 2010       1242 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Autoevaluarea activitatii Statului Major General (SMG) pe anul 2009 s-a desfasurat joi, 21 ianuarie, in prezenta ministrului apararii nationale, Gabriel Oprea, a sefului SMG, amiral dr. Gheorghe Marin, a sefilor structurilor centrale ale ministerului, categoriilor de forte si comandamentelor de arma, precum si a cadrelor cu functii de conducere din SMG.

Veriga organizatorica, compartiment in structura organizatorica a ministerelor si a celorlalte organe ale autoritatii centrale de stat,
Scrisoare ce urmeaza unei oferte lansate de furnizor prin care clientul solicita livrarea de produse sau executarea de servicii,
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.
Persoana care a implinit varsta de 18 ani.


Amiralul Gheorghe Marin a prezentat obiectivele prioritare pe care SMG le-a avut in anul 2009, in conformitate cu Strategia de transformare a Armatei Romaniei. In continuare, loctiitorii sefului SMG, directorul si sefii de directie din structura superioara de conducere si comanda a armatei au evidentiat modul de indeplinire a obiectivelor pe anul 2009 din domeniul lor de responsabilitate, respectiv: personal si mobilizare, informatii militare, operatii, logistica, planificare strategica, comunicatii si informatica, instructie si doctrina, planificarea inzestrarii, asigurarea financiar-contabila, asigurarea asistentei juridice, ordinea si disciplina militara etc.

Concluziile autoevaluarii au fost prezentate de amiralul Gheorghe Marin: "Apreciez ca, pe baza obiectivelor principale stabilite, cu resursele umane, financiare si materiale pe care le-am avut la dispozitie, ne-am indeplinit misiunile de aparare a tarii si angajamentele asumate pe plan militar la NATO si UE. Am reusit sa ducem la bun sfarsit ceea ce ne-am propus, in conditii financiare deosebit de dificile".

Seful Statului Major General a subliniat faptul ca urmeaza un an in care trebuie recuperate ramanerile in urma, iar fondurile puse la dispozitie trebuie cheltuite cu mai multa chibzuinta si responsabilitate, in scopul continuarii procesului de transformare a armatei si afirmarii intereselor Romaniei in cadrul comunitatii europene si euro-atlantice.

Ministrul Gabriel Oprea a apreciat activitatea si rezultatele obtinute in anul 2009 de personalul Statului Major General si de cel din structurile subordonate. "Nu spun vorbe mari cand sustin ca de eforturile si sacrificiile dumneavoastra, ale militarilor, de munca asidua si lucrul bine facut depind consolidarea organismului militar national si mentinerea durabila a Armatei Romaniei ca pilon de stabilitate", a precizat ministrul apararii nationale, reiterand faptul ca prioritatile mandatului sau vizeaza reconsiderarea rolului si locului Statului Major General in arhitectura ministerului, asigurarea conditiilor optime de pregatire si executare a misiunilor de catre militarii care actioneaza in teatrele de operatii, sporirea gradului de protectie si siguranta a acestora, prin dotarea lor cu echipamentele si tehnica de lupta cele mai performante.

Referindu-se la resursele de care dispune MApN in acest an, ministrul Oprea a evidentiat faptul ca, in ciuda constrangerilor bugetare, trebuie luate toate masurile pentru ca misiunile si obiectivele de instruire prevazute a se realiza - atat la nivelul subunitatilor, unitatilor, marilor unitati, categoriilor de forte si al comandamentelor, cat si la nivel intrunit - sa fie indeplinite cu incadrarea in limitele financiare repartizate.

"Sunt preocupat de asigurarea drepturilor financiare pentru personalul ministerului, primirea pensiilor, asigurarea asistentei medicale si a conditiilor corespunzatoare de locuit, hrana, echipare si cazare pentru personal, precum si de selectia, pregatirea si perfectionarea resursei umane, astfel incat militarul roman sa fie privit cu respectul cuvenit de catre toti cetatenii, pentru munca plina de riscuri si de privatiuni pe care o desfasoara", a afirmat la incheierea activitatii ministrul Gabriel Oprea, apreciind ca Statul Major General - creierul si inima Armatei Romaniei - are nevoie, pentru a face performanta, pentru a functiona ca un mecanism eficient si profesionist, de resursele necesare. Pentru indeplinirea obiectivelor viitoare, ministrul a indemnat, totodata, personalul SMG sa lucreze in echipa, sa abordeze cu demnitate, curaj si realism sarcinile primite si sa cultive mentalitatea de invingator, dovedindu-si permanent profesionalismul.



Citeşte mai multe despre:    Amiralul Gheorghe Marin    Statul Major General    Autoevaluare    Ministerul Apararii Nationale    Bilant 2009

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

DNA a dispus trimiterea in judecata a unui numar de 112 cadre militare
16 May 2011 | 3864

Treceti batalioane romane Carpatii. Ziua Armatei Romane 2010
25 Oct 2010 | 2359

CSAT a aprobat o suplimentare cu 600 de militari a fortelor din Afganistan
22 Jan 2010 | 1066