din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3911 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Precizari privind modificarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat

Precizari privind modificarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat

  Publicat: 01 Sep 2010       4145 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Executivul a aprobat in sedinta de miercuri 25 august 2010, proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificarile si completarile ulterioare.

Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Cercetare pe care delegatul autoritatii tutelare o efectueaza
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Dovada scrisa prin care
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Dovada scrisa prin care
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Operatiune prin care o persoana numita imprumutator acorda spre folosinta unei alte persoane, numita imprumutat
Institutie specializata care desfasoara o activitate complexa si care are ca functii: efectuarea de operatiuni intre titularii de conturi bancare
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.

Potrivit noului act normativ, incepand cu ianuarie 2011, plata ajutorului social va fi preluata de catre Agentia Nationala Pentru Prestatii Sociale prin Agentiile Teritoriale pentru Prestatii Sociale. Plata acestui drept si fondurile necesare se vor asigura de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale. Trecerea platii ajutorului social de la nivelul primariilor, la nivelul Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale, reprezinta un element important in eliminarea erorilor, prin separarea functiei de plata de cea de stabilire a eligibilitatii.
Cheltuielile administrative pentru verificarea indeplinirii conditiilor si stabilirii dreptului la ajutor social, se vor suporta din veniturile proprii ale bugetelor locale.
Stabilirea dreptului la ajutorul social se va realiza, in continuare, de catre primari, prin dispozitia acestora bazata pe cererea si documentele doveditoare depuse de solicitant, precum si pe ancheta sociala efectuata de serviciul de specialitate, iar plata dreptului se va aproba prin decizia directorului agentiei teritoriale pentru prestatii sociale;
Acordarea ajutorului social se suspenda in situatia familiilor si persoanelor singure care nu isi indeplinesc obligatia de a aduce din 3 in 3 luni adeverinta de la agentia teritoriala pentru ocuparea fortei de munca sau care nu realizeaza orele de lucrari sau actiuni de interes local, precum si in cazul celor care din 6 in 6 luni nu prezinta declaratia pe proprie raspundere privind componenta familiei si a veniturilor realizate de acestia, insotita de o adeverinta cu privire la veniturile realizate supuse impozitului pe venit;
Masura aprobarii proiectului de lege se inscrie in contextul acordului de imprumut cu Banca Mondiala, potrivit caruia Romania trebuie sa respecte anumite conditii care sa asigure o mai buna protectie a categoriilor defavorizate ale populatiei in perioada de criza economica.
Principiul pe care se bazeaza aceasta lege este acela de garantare a unui venit minim oricarui cetatean si de prevenire a excluziunii sociale.



Citeşte mai multe despre:    Legea 416/2001    Pensie de intretinere    Venitul minim pe economie    Trusouri    Legea 118/2010    Prima de nastere    Alocatia pentru copii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Incepand cu 5 august 2011 se vor aplica amenzi pentru lipsa asigurarii obligatorii a locuintei
15 Jul 2011 | 2754

Asigurarile obligatorii ale locuintelor vor putea fi achizitionate de la primarii sau asociatiile de proprietari
14 Jul 2011 | 3238

In M. Of. au fost publicate Normele de aplicare a Legii privind asigurarea obligatorie a locuintelor (Legea 260/2008)
10 May 2011 | 3576

M. Muncii a lansat un Centru de Informare Telefonica pentru informari ref. aplicarea legii 277/2010 si a OUG 111/2010
27 Jan 2011 | 2212

Prima de nastere si banii pentru trusouri mai pot fi solicitate pana cel tarziu la data de 31 august
27 Jul 2010 | 15709



Articole Juridice

Noul Cod Civil: Divortul
Sursa: EuroAvocatura.ro

Pensie de intretinere. In lipsa calitatii de angajat al paratului, care este venitul in functie de care se stabileste cuantumul pensiei de intretinere
Sursa: CSM

Decesul paratului intr-o actiune avand ca obiect plata pensiei de intretinere
Sursa: CSM

Conditii generale ale obligatiei legale de intretinere
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Obligarea la plata pensiei de intretinere a paratului care lucreaza fara forme legale
Pronuntaţă de: Judecatoria Moinesti, Sentinta civila nr. 1739 din 07.06.2012

Conditiile majorarii cuantumului pensiei de intretinere
Pronuntaţă de: Judecatoria Onesti,Sentinta civila nr. 3066 din 04 octombrie 2012

Obligarea ambilor parinti sa ofere intretinere minorului
Pronuntaţă de: Judecatoria Slatina, Sentinta civila nr. 8544 din 23.10.2012

Respingerea cererii de majorare a pensiei de intretinere. Nerealizarea de catre parat de venituri din munca
Pronuntaţă de: Judecatoria Calafat, Sentinta civila nr. 2456 din 29 noiembrie 2011