din anul 2007, atuul tau de DREPT!


Prima pagină » Ştiri juridice » Scrisoare deschisa catre premierul Emil Boc. Asociatia Procurorilor de la Parchetele de pe Langa Judecatorii

Scrisoare deschisa catre premierul Emil Boc. Asociatia Procurorilor de la Parchetele de pe Langa Judecatorii

  Publicat: 21 Oct 2010       1452 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Textul integral al scrisorii deshise:

Oragn judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care executa atributiile ce revin acestui minister.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Organ suprem de control financiar si de jurisdictie financiara,care functioneaza pe lenga Parlamentul Romaniei.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Este organul judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care exercita atributiile ce revin acestui minister.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Oragn judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care executa atributiile ce revin acestui minister.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Spatiu aflat dincolo de atmosfera Pamantului, care nu este supus suveranitatii vreunui stat.
Foaie care evidentiaza sistematic un mijloc economic, un proces economic, o suma.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Oragn judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care executa atributiile ce revin acestui minister.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Este un mijloc legal sau conventional de asigurare a executarii obligatiilor;
Comune, orase, municipii si judete.

a��EXCELENTEI SALE, DOMNULUI PRIM a�� MINISTRU EMIL BOC


Stimate Domule Prim a�� Ministru al Romaniei, ASOCIATIA PROCURORILOR DE LA PARCHETELE DE PE LANGA JUDECATORII a�� A.P.P.J. va aduce la cunostinta urmatoarea situatie de fapt


La sediul din Bucuresti, str. Scaune nr. 1 a�� 3, sector 3 isi desfasoara in prezent activitatea 8 unitati de Parchet din cadrul Ministerului Public dupa cum urmeaza: Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si toate cele 6 unitati de Parchet de pe langa Judecatoriile ce au ca raza de competenta teritoriala intreaga Capitala a�� sectoarele 1 a�� 6.


In aceasta cladire, fara a mentiona personalul auxiliar si celelalte departamente din cadrul institutiei (grefa, arhiva, personal IT, contabilitate, personal administrativ), isi desfasoara activitatea, potrivit evidentei nominale, un numar de 298 de procurori. Totalul birourilor puse la dispozitie pentru procurori se rezuma la circa 11 pe fiecare din cele 7 etaje functionale ale imobilului, totalul alocat fiind deci de 77 birouri pentru procurori. Astfel, media de ocupare este aceea de un birou la 4 procurori. Luand in considerare imprejurarea ca aceste camere nu au de regula o suprafata mai mare de 16 m2, se poate concluziona ca spatiul alocat pentru fiecare procuror nu depaseste, cu aproximare, 4 m2 a�� suprafata absolut insuficienta pentru desfasurarea activitatii in conditii optime.


In acest sens trebuie mentionat si faptul ca in acest spatiu procurorul trebuie sa-si pastreze dosarele aflate in lucru, sa redacteze solutii, sa primeasca petitii si plangeri de la justitiabili, sa procedeze la audieri si sa desfasoare orice alta activitate ce intra in fisa postului. Fara a face referire la conditiile de lucru net superioare, repartizate de autoritatile in drept altor unitati de Parchet din tara sau din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a�� D.N.A, D.I.I.C.O.T, apreciem ca absolut improprie si insalubra cladirea din Bucuresti, str. Scaune nr. 1 a�� 3, sector 3 a�� pentru buna functionare a unor institutii de stat ce reprezinta garantia impartialitatii in sistemul judiciar, tocmai prin raportare la necesitatea respectului cuvenit si datorat atat profesiei de magistrat cat si Justitiei din Romania pe de-a-ntregul.


Invederam si faptul ca in prezent, fata de incarcatura uriasa de cauze repartizate procurorilor de la Parchetele de pe langa Judecatorii, situatia a devenit mai mult decat presanta si insuportabila, procurorii depozitandu-si dosarele, din lipsa de spatiu, pe podeaua birourilor, in conditii ce reclama chiar probleme de securitate a actelor cuprinse in dosarele de urmarire penala instrumentate si depozitate in acest mod impropriu.


Astfel fiind, avand incredere deplina in disponibilitatea sincera a Domniei Voastre fata de problemele cu care ne confruntam si fata de competentele ce va revin in virtutea functiei ce o detineti, va solicitam respectuos sa dispuneti acordarea de urgenta pentru unitatile noastre de Parchet, avand in vedere cele relatate, a unui sediu corespunzator care sa vina in mod real in intampinarea cerintelor firesti ale desfasurarii activitatii de magistrat in conditii optime, civilizate si respectabile.


Presedinte,
MIHAI BETELIEa��Citeşte mai multe despre:    Asociatia Procurorilor de la Parchetele de pe Langa Judecatorii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

BNR a stabilit rata dobanzii platite la rezervele minime obligatorii constituite pentru 24 noiembrie-23 decembrie 2023
22 Dec 2023 | 280

BNR: Lansare moneda din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Vladimir Ghika
22 Dec 2023 | 310

Zilele libere din 2024, acordate conform Codului muncii
19 Dec 2023 | 772

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 295

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 52018

Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului
06 Apr 2022 | 12813Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Alocatia de stat pentru copii in anul 2024. Conditii de acordare si valoare alocatie
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de cresa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor culturale in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Conditiile speciale de munca presupun cote de contributii de asigurari sociale diferite
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti