din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3011 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » MFP a publicat Ordinul pentru aprobarea conditiilor de emitere a biletelor de intrare la jocurile de noroc

MFP a publicat Ordinul pentru aprobarea conditiilor de emitere a biletelor de intrare la jocurile de noroc

  Publicat: 18 Jan 2011       2612 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In Monitorul Oficial, Partea I nr. 37 din 14 ianuarie 2011 a fost publicat Ordinul MFP nr. 52/2011, pentru aprobarea conditiilor de emitere a biletelor de intrare la jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si la jocurile de noroc tip slot-machine

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Ansamblul unitar de reglementari avand ca obiect o anumita activitate, drepturile si obligatiile
Semne utilizate de intreprinderi, de fabrici, de comert sau de servici, pentru a deosebi produsele, lucrarile si serviciile lor de cele identice sau similare ale altor intreprinderi si pentru a stimula imbunatatirea calitatii produselor, lucrarilor si serviciilor.
Semne utilizate de intreprinderi, de fabrici, de comert sau de servici, pentru a deosebi produsele, lucrarile si serviciile lor de cele identice sau similare ale altor intreprinderi si pentru a stimula imbunatatirea calitatii produselor, lucrarilor si serviciilor.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Marca ce indica faptul ca produsele sau serviciile pentru care este utilizata
inseamna o persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau organism altul decat persoana vizata, operatorul,
In cadrul grupurilor de societati, consta in impartirea puterii de decizie la o societate exploatata in comun, in virtutea unui acord intre asociati sau actionari.

Biletele de intrare necesare pentru incasarea taxei de acces sunt prevazute de art. 13 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt formulare cu regim special de tiparire, inseriere si numerotare, fiind produse cu elemente de securizare impotriva falsificarii si contrafacerii.


Biletele de intrare pentru jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si pentru jocurile de noroc tip slot-machine vor avea doua parti, si anume: marca de control si biletul de intrare propriu-zis.


Atat pentru marca de control, cat si pentru biletul de intrare propriu-zis vor fi tiparite urmatoarele elemente:

a) denumirea organizatorului de jocuri de noroc;

b) codul de inregistrare fiscala;

c) numarul licentei de exploatare a jocurilor de noroc;

d) tariful biletului.

(3) Pe fiecare parte a biletului se va imprima denumirea corespunzatoare: "Marca de control" si, respectiv, "Bilet de intrare".



Pentru accesul la jocurile de noroc tip slot-machine organizate in cadrul locatiilor pentru jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor, organizatorii incaseaza taxa de acces in cazinou, eliberand in acest sens clientilor bilete de intrare in cazinou.

Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si de jocuri de noroc tip slot-machine au obligatia sa inscrie cu datiera data si ora emiterii biletului catre client, atat pe marca de control, cat si pe biletul de intrare.

Biletele de intrare care nu contin toate elementele si informatiile conform Ordinului 52/2011 nu sunt valabile.

iletele de intrare sunt finisate in carnete de cate 100 de bucati si se inseriaza si numeroteaza in mod unic, consecutiv, cu o combinatie alfanumerica (cifre si caractere literale) unica pentru fiecare organizator si bilet in parte . Biletele vor avea si un cod de bare care va contine un algoritm unic de control .

Organizatorii de jocuri de noroc sunt obligati sa pastreze in arhiva toate marcile de control de la biletele de intrare vandute, pe o perioada de 5 ani, acestea constituind documente justificative.



Gestionarea biletelor de intrare se face in conformitate cu prevederile legale privind formularele cu regim special.



Tiparirea biletelor de intrare se face in urma unei comenzi scrise a organizatorului de jocuri de noroc catre Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A.


Citeşte mai multe despre:    Jocuri de noroc    Ordinul 52/2011    Bilete jocuri de noroc    OUG 77/2009    Legea 246/2010

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MFP: Proiect de OUG privind scutirea de la plata impozitului a firmelor din industria HoReCa si a jocurilor de noroc
17 Jun 2020 | 1426

CNPP supenda activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear
18 Mar 2020 | 796

Noul calendar al introducerii caselor de marcat echipate cu jurnal electronic
31 Aug 2017 | 1544

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 841 din 18.11.2014
24 Nov 2014 | 1114

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 817 din 10.11.2014
12 Nov 2014 | 1347

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 790 din 30.10.2014
04 Nov 2014 | 977



Articole Juridice

Carantina si forta majora. Restrangerea unor drepturi si libertati in contextul fortei majore
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Legislatia maghiara care interzice exploatarea jocurilor de tip slot machine in afara cazinourilor poate fi contrara principiului liberei prestari a serviciilor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Publicitatea pentru cazinouri din strainatate poate fi interzisa in anumite conditii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cine este obligat sa utilizeze casa de marcat fiscala?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Pentru existenta unei abateri disciplinare este necesar ca fapta savarsita de salariat sa se rasfranga asupra procesului muncii
Pronuntaţă de: Tribunalul Suceava - Sentinta civila nr. 134/2020

Primirea la locul de munca fara incheierea contractului individual de munca. Sanctionarea angajatorului
Pronuntaţă de: Tribunalul Dambovita, Sectia a II-a Civila de contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 243 din 16.03.2016

Primirea la munca a unei persoane fara incheierea unui contract individual de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Mehediniti, Sectia a II-a Civila Contencios Administrativ si Fiscal, Decizia nr. 243 din data de 16.03.2016

Actiune in anularea inregistrarii marcii pentru rea-credinta. Criterii de analiza
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 652 din 22 martie 2016