din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1469 de useri onlinePrima pagină » Ştiri juridice » Comunicat ref. la intalnirea dintre ministrul Justitiei si ministrii Justitiei si Imigratiei din Olanda

Comunicat ref. la intalnirea dintre ministrul Justitiei si ministrii Justitiei si Imigratiei din Olanda

  Publicat: 20 Jan 2011       1847 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a participat miercuri, 19 ianuarie, alaturi de ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, la o intalnire cu ministrul olandez al Justitiei, Ivo Opstelten, si ministrul Imigratiei si Azilului, Gerd Leers.

Marian Ovidiu - membru al Parlamentului Romaniei.
Convingere intima a unei persoane ca ceea ce face este bine,
Tendinta fundamentala; evolutia de lunga durata a unui fenomen economic, independent de fluctuatiile ocazionale care il influenteaza pe o perioada scurta de timp.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Este procesul psihic care se manifesta prin actiuni constiente indreptate spre realizarea unor scopuri stabilite.
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Predoiu Marian-Catalin - membru al Parlamentului Romaniei.
Actiune diplomatica prin care un stat accepta prevederile unui tratat international, obligandu-se sa le respecte
( lat. expertus, de la experior "incerc, dovedesc"). Mijloc de proba, prevazut in sectiunea X, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala si in diferite legi speciale, consta in rezolvarea unor probleme de stricta specialitate de catre persoane care poseda cunostinte profunde intr-un domneiu dat.
Componenta a sistemului de protectie sociala, reprezinta ansamblul de institutii si masuri prin care statul, autoritatile publice ale administratiei locale si societatea civila asigura prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare sau permanente ale unor situatii care pot genera marginalizarea sau excluderea sociala a unor persoane.
In sensul restrans al termenului, dreptul comunitar este format din Tratatele fondatoare (dreptul primar) si din prevederile instrumentelor adoptate de institutiile comunitare in aplicarea acestora (legislatia secundara: regulamente, directive, etc). Odata adoptata Constituia Europeana, aceasta va inlocui tratatele fondatoare.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.

La intalnire au participat si secretarul de stat in MAI, Marian Tutilescu, si subsecretarul de stat in MJ, Radu Ragea.


"Romania a facut progrese constante in combaterea coruptiei, dupa cum o dovedesc statisticile Parchetului General, DNA si DIICOT. Cadrul legislativ necesar modernizarii Justitiei este in buna masura adoptat. Intram in linie dreapta cu pregatirea implementarii noilor Coduri. Exista un trend pozitiv al reformelor dupa raportul din vara anului trecut. Olanda a comunicat prin ministri sai de justitie si imigratie ca se asteapta ca aceste progrese tehnice sa fie sustinute in continuare de o vointa politica ireversibila la nivelul intregii clase politice pentru implementarea Codurilor si combaterea coruptiei. Parlamentul olandez are un cuvant greu de spus in legatura cu aderarea Romaniei la spatiul Schengen. Am comunicat celor doi ministrii disponibilitatea de a continua demersurile noastre in Parlamentul olandez. Dupa cum spuneam si dupa vizita in Germania, noi trebuie sa facem demersuri diplomatice atat la nivel guvernamental, dar mai ales, in aceasta perioada, la nivel parlamentar si in fata opiniei publice din statele membre. Convinsi de justetea argumentelor noastre, trebuie sa continuam prezentarea lor in fata opiniei publice din statele membre, in special in cele care au rezerve fata de ireversibilitatea proceselor politice de sprijinire a reformei Justitiei si combaterii coruptiei", a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu .

Cele doua parti au apreciat colaborarea bilaterala in domeniul reformei sistemului judiciar din Romania, reliefandu-se necesitatea continuarii acesteia.

In descursul perioadei de pre - aderare la Uniunea Europeana, Ministerul Justitiei a beneficiat de expertiza acordata de Olanda, atat pe linie bilaterala prin programul de asistenta MATRA, cat si in cadrul proiectelor finantate de UE. Colaborarea a vizat domenii precum sistemul penitenciar si de probatiune, pregatirea magistratilor in drept comunitar , lupta impotriva coruptiei.

Colaborarea romano-olandeza continua in prezent prin derularea unor proiecte in parteneriat pe diverse teme de interes aflate pe agenda europeana (medierea, implementarea utilizarii video-conferintei in cauze transfrontaliere, cooperarea judiciara internationala in materie penala) in cadrul asistentei oferita de Comisia Europeana prin programele specifice Justitie Civila, Justitie Penala, E-Justitie.


Citeşte mai multe despre:    Olanda    DNA    DIICOT    Justitie Civila    Justitie Penala    E-Justitie    MATRA

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

ANOFM 48.848 locuri de munca vacante la nivel national si in reteaua EURES in iunie 2024
15 Jun 2024 | 80

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 1183

Locuri de munca vacante in Spatiul Economic European. August 2019
18 Aug 2019 | 1107

CCR: eliminarea atributului Statului de a acorda amnistia sau gratierea colectiva/ individuala pentru �fapte de coruptie� incalca limitele revizuirii Constitutiei.
18 Jul 2019 | 1499

DNA: Sinteza condamnarilor din luna iunie 2019
16 Jul 2019 | 798

Persoane condamnate definitiv in luna mai 2019, in dosarele instrumentate de DNA
28 Jun 2019 | 1239Articole Juridice

Izolarea si carantina in coronacriza. Efecte juridice si economico-sociale
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Carantina si forta majora. Restrangerea unor drepturi si libertati in contextul fortei majore
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Functia publica sub imperiul Noului Cod Administrativ (V)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Legea concurentei: raportarea amenzii la cifra de afaceri realizata in anul anterior � pedeapsa justa sau grava inechitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Excluderea perioadei de disponibilitate din timpul lucrat. Conditiile restituirii platii nedatorate unor drepturi salariale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Constanta - Decizia civila nr. 153 din data de 17.06.2020

Autorizare desfasurare activitati specifice agentului de munca temporara
Pronuntaţă de: Tribunalul CONSTANTA - DECIZIA CIVILa NR. 919 din19 Iunie 2019

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ: In ipoteza renuntarii la urmarirea penala fata de un minor care a implinit varsta de 16 ani poate fi dispusa fata de acesta obligatia prestarii unei munci neremunerate in folosul comunitatii.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie