din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2925 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Garda Financiara Bucuresti a instituit in luna august 2011 masuri asiguratorii pentru recuperarea unui prejudiciu total de 32,4 milioane lei

Garda Financiara Bucuresti a instituit in luna august 2011 masuri asiguratorii pentru recuperarea unui prejudiciu total de 32,4 milioane lei

  Publicat: 14 Sep 2011       2765 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Comisarii Sectiei Bucuresti a Garzii Financiare au identificat in urma monitorizarii achizitiilor intracomunitare o retea de firme prin intermediul careia erau derulate tranzactii fara a fi platite obligatiile fiscale aferente acestor tranzactii.

Concept utilizate de stiintele comportamentale (psihologie, sociologie, psihologie judiciara), prin el intelegandu-se ansamblul actelor, reactiilor (glandulare, motorii, afective, verbale) prin care o persoana raspunde intr-o imprejurare data la solicitarile mediului inconjurator.
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.
Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
Tot ceea ce un lucru produce in mod periodic, fara ca substanta sa sa scada.
Principala forma a evidentei economice. Contabilitatea inregistreaza, urmareste si controleaza numai acele laturi ale activitatii care pot fi exprimate valoric cu ajutorul etalonului banesc (rareori etaloane cantitative).
Suma de bani din venitul unei persoane fizice sau juridice varsata la bugetul statului sau la bugetele locale in virtutea unei legi care prevede acest lucru.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Ramura a economiei in cadrul careia se realizeaza circulatia marfurilor de la producator la consumator prin indeplinirea functiei de echilibru dintre oferta si cererea de produse si servicii.
Termen din limba germana
Persoana sau grup de persoane care desfasoara anumite activitati conform obiectului de activitate si cu care banca intra in contact.
In materie civila, Codul de procedura civila prevede, alaturi de poprirea asiguratoare, inca doua masuri asiguratorii, si anume: sechestrul asigurator si sechestrul judiciar.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia

Astfel, s-a constatat ca o societate comerciala cu sediul in Capitala a achizitionat in perioada iunie 2010 - august 2011 porci vii in valoare totala de aproape 21,5 milioane lei de la trei societati comerciale cu un comportament specific firmelor fantoma (nu functionau la sediul social declarat, nu au depus la organele fiscale declaratiile privind TVA datorat si nu au achitat obligatiile fiscale aferente activitatilor economice desfasurate). O parte din marfuri reprezentau achizitii intracomunitare nedeclarate. Marfa a fost livrata ulterior unor abatoare. Urmare verificarilor s-a constatat ca pe aceasta filiera a fost creat un prejudiciu la bugetul statului in suma de 5,2 milioane lei pentru recuperarea caruia s-au dispus masuri asiguratorii, respectiv popriri pe conturile bancare, cecuri si bilete la ordin .

Tot in Capitala a fost identificat un grup de criminalitate organizata format din patru societati comerciale constituit in vederea savarsirii unor infractiuni de evaziune fiscala si spalare de bani . Reteaua organizata a efectuat operatiuni comerciale interne in valoare de aproximativ 95 milioane lei si achizitii intracomunitare de fructe , carne si conserve de legume , in valoare totala de 7,5 milioane lei , din care a inregistrat in contabilitate doar achizitii intracomunitare in suma de 104.736 lei. Astfel, aceasta retea, prin achizitiile intracomunitare nedeclarate si facturarea catre societati tip fantoma a prejudiciat bugetul statului cu suma totala de 25,8 milioane lei reprezentand TVA si impozit pe profit.

Pentru recuperarea prejudiciului constatat, Garda Financiara - Sectia Municipiului Bucuresti a instituit masuri asiguratorii asupra cantitatii de 20.700 borcane continand pasta de tomate si pe disponibilitatile banesti aflate in conturile societatilor, urmand a se continua verificarile pana la recuperarea creantei fiscale si a fi sesizate organele de cercetare penala competente.

Totodata, in cursul lunii august, comisarii Garzii Financiare au efectuat un control la o societate comerciala care desfasoara activitati de comert angro cu materiale de constructii provenite din Bulgaria. In urma monitorizarii acestei societati s-a constatat ca aceasta a efectuat atat achizitii, cat si livrari intracomunitare de materiale de constructii catre firme care nu intruneau toate conditiile legale pentru derularea operatiunilor economice intracomunitare. De pilda, in perioada februarie - aprilie 2011 firma romaneasca a efectuat livrari intracomunitare catre un agent economic din Ungaria care nu avea valid codul de TVA. Avand in vedere aceasta situatie, s-a stabilit in sarcina furnizorului din Romania TVA de plata in suma totala de peste 1,4 milioane lei. De asemenea, comisarii Garzii Financiare au dispus instituirea de masuri asiguratorii sub forma popririi asiguratorii pentru disponibilitatile din conturile bancare, sechestru asigurator asupra marfurilor aflate in stoc (120 tone de otel beton) si asupra mijloacelor fixe de productie detinute.



Citeşte mai multe despre:    Sechestru asigurator    Garda Financiara    Faliment    Ridicarerea sechestrului

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

DNA: Sinteza condamnarilor din luna martie 2019
07 May 2019 | 695

12 persoane au fost trimise in judecata in dosarul retrocedarilor frauduloase
10 Apr 2015 | 2175

Cauzele finalizate de procurorii anticoruptie in luna noiembrie 2014, altele decat cele deja mediatizate
10 Dec 2014 | 4052

3 administratori de societati comerciale trimisi in judecata pentru evaziune fiscala de peste 2 mil. de euro
10 Sep 2014 | 2122

Fostul comisar sef al Garzii Financiare Dambovita trimis in judecata de procurorii DNA
11 Jun 2014 | 1925

39 persoane de la Vama Siret urmarite penal pentru coruptie
29 Apr 2014 | 2238



Articole Juridice

Stabilirea salariului minim diferentiat si modul de contestare a decizilor emise de angajator. Lista functiilor si ocupatiilor care necesita studii superioare
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Executarea obligatiei de plata a despagubirilor civile. Ridicarea sechestrului asigurator
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia penala, incheierea nr. 100 din 25 februarie 2020

ICCJ: Situatia masurilor asiguratorii infiintate in cadrul unui proces penal asupra bunurilor unei persoane juridice, anterior deschiderii procedurii insolventei, in vederea confiscarii speciale
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Masuri asiguratorii. Sechestru asigurator
Pronuntaţă de: I.C.C.J., sectia penala, decizia nr. 3507 din 1 iunie 2006

Masuri asiguratorii. Sechestru asigurator
Pronuntaţă de: I.C.C.J., sectia penala, decizia nr. 3507 din 1 iunie 2006