din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2907 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Plenul Consiliului Concurentei are o noua componenta

Plenul Consiliului Concurentei are o noua componenta

  Publicat: 21 Dec 2011       1392 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Plenul Consiliului Concurentei, autoritatea decizionala a institutiei, are o noua componenta prin numirea domnului Valentin Mircea in functia de vicepresedinte si a domnului Gyerko Laszlo in cea de consilier de concurenta, completand astfel echipa condusa de domnul presedinte Bogdan Chiritoiu.

Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale �n interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Act normativ prin care se reglementeaza situatii generale si impersonale (decrete lege) sau situatii individuale concrete (numirea sau revocarea unui ambasador)
O situatie pe piata, in care vanzatorii unui produs sau serviciu actioneaza independent, pentru captarea clientelei, pentru a atinge un obiectiv comercial precis, adica un anumit nivel al beneficiilor, al volumului de vanzari si / sau al cotei de piata.

``Prin completarea echipei plenului se asigura desfasurarea in bune conditii a activitatii Consiliului Concurentei. Consider ca experienta profesionala a domnului Mircea si a domnului Gyerko va fi importanta pentru indeplinirea misiunii noastre de mentinere a unui mediu concurential normal`` a declarat, cu acest prilej, domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Domnul Valentin Mircea a fost consilier de concurenta in cadrul Consiliului Concurentei in perioada mai 2009 - decembrie 2011. Este licentiat in drept al Universitatii din Bucuresti si detine o diploma de studii generale in dreptul francez la Universitatea Sorbona. In anul 2004 a infiintat firma de avocatura Mircea si Asociatii.

Domnul Gyerko Laszlo a fost vicepresedinte al Autoritatii Pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) in perioada martie 2005 - decembrie 2008. Este licentiat in drept si economie, are un master in dreptul afacerilor si este absolvent al Universitatii Nationale de Aparare (specializarea securitate si buna guvernare).

Domnul Valentin Mircea si domnul Gyerko Laszlo au fost numiti prin decret prezidential pentru un mandat de 5 ani, conform prevederilor Legii Concurentei.

Plenul Consiliului Concurentei este format din sapte membri: un presedinte (Bogdan Chiritoiu), doi vicepresedinti (Otilian Neagoe si Valentin Mircea) si patru consilieri de concurenta (Jozsef Nandor Nemenyi, Dan Ionescu, Gyerko Laszlo, un post fiind vacant).



Citeşte mai multe despre:    AVAS    Consiliul Concurentei

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Sase companii care ofera servicii de food & beverage in incinta Aeroportului Otopeni amendate pentru fixarea preturilor, concurenta neloiala
27 Mar 2021 | 1156

Conferintele UpDate Work: Carantina si forta majora. Impactul asupra relatiilor de munca
01 Apr 2020 | 1981

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1094

CONSILIUL CONCURENTEI avertizeaza companiile sa nu abuzeze de pozitia dominanta pe care o au
14 Mar 2020 | 792

Consiliul Concurentei a sanctionat compania farmaceutica Roche Romania SRL pentru abuz de pozitie dominanta pe piata unor produse oncologice din Romania
23 Jan 2020 | 1104

Consiliul Concurentei a pus in dezbatere Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenta de catre asociatiile de companii
29 Oct 2019 | 1052



Articole Juridice

Legea concurentei: raportarea amenzii la cifra de afaceri realizata in anul anterior � pedeapsa justa sau grava inechitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Onorariile minime ale avocatilor. Si despre concurenta ...
Sursa: Avocat drd. Janos Szekely - Baroul Satu-Mare

Definirea pietei relevante in cazurile de concentrare economica
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Piata relevanta
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 755/2018 de respingere a exceptiei de neconstitutionalitate ridicata cu privire la unele dispozitii ale Legii nr. 165/2013 (art. 4 teza intai, art. 17 alin. 1 lit. a si art. 21 alin. 5, 6, 8 si 9)
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala, Decizia nr.775/2018, pronuntata in sedinta din data de 22 noiembrie 2018.

Consecintele incalcarii dreptului la demnitate, la propria imagine si la respectarea vietii private. Plata daunelor morale si publicarea dispozitivului sentintei pronuntate intr-un ziar de circulatie nationala
Pronuntaţă de: Judecatoria Piatra Neamt, Sentinta nr.1807/2016 din 14.04.2016

Daune morale acordate unei persoane juridice. Actiune in pretentii
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 373 din 24 februarie 2016

AUTORITATE DE LUCRU JUDECAT. IMPOSIBILITATEA PUNERII IN DISCUTIE IN CAILE DE ATAC A TIMBRAJULUI PENTRU UN CAPAT DE CERERE ADMIS PRINTR-O HOTARARE INTR
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Galati - Sectia comerciala+MF Decizie 1750 (02.09.2005)