din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4339 de useri online



Prima pagină » Articole juridice » Drept Fiscal » Ghid util contestare taxa auto

Ghid util contestare taxa auto

  Publicat: 27 Nov 2012       5305 citiri       Sursa: Cabinet de avocatura Leonte Oana Madalina        Secţiunea: Drept Fiscal  


Este persoana fizica sau juridica titulara in exclusivitate sau in indiviziune a dreptului real asupra corpului de proprietate supus inscrierii.
Fiecare proprietar de autivehicule poate solicita restituirea sumei achitate pentru taxa de poluare. Acest ghid util pentru contestare taxa auto va ajuta se constituiti dosarul necesar pentru a creste succesul recuperarii sumei respective.

Activitate desfasurata de organele financiare, pentru stabilirea subiectelor impozabile, a obiectului impunerii, determinarea bazei impozabile, calcularea impozitului,
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Document care justifica primirea unei sume de bani. Constituie un act justificativ de inregistrare a sumelor incasate in registrul de casa si in contabilitate.
Inscris oficial sau particular prin care se atesta recunoasterea unui drept, o obligatie sau un fapt.
Transmitere cu titlu oneros sau cu titlu gratuit de catre o persoana (cedent)
Drept al uneia dintre persoanele care sunt subiect intr-un raport juridic de obligatie, denumita creditor, de a pretinde celeilalte parti, denumita debitor, indeplinirea obligatiei acesteia.
Este persoana fizica sau juridica titulara in exclusivitate sau in indiviziune a dreptului real asupra corpului de proprietate supus inscrierii.
Forma de inchiriere a unor masini, utilaje, mijloace de transport si alte bunuri mobiliare sau imobiliare, practicata mai ales de societati
Inscris constatator al contractului de mandat care da posibilitatea ca mandatarul sa lucreze in numele si pe socoteala mandatului.
Imprimat emis de un organ official, folosit pentru plata unor taxe sau impozite.
Imprimat emis de un organ official, folosit pentru plata unor taxe sau impozite.
inseamna o persoana fizica sau juridica stabilita in Uniune, desemnata in scris de catre operator sau persoana imputernicita de operator in temeiul articolului 27 din GDPR,
In sensul restrans al termenului, dreptul comunitar este format din Tratatele fondatoare (dreptul primar) si din prevederile instrumentelor adoptate de institutiile comunitare in aplicarea acestora (legislatia secundara: regulamente, directive, etc). Odata adoptata Constituia Europeana, aceasta va inlocui tratatele fondatoare.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului
Suma stabilita de banca de comun acord cu clientul cu ocazia incheierii contractului de credit,

Actele necesare pentru recuperarea taxei de poluare achitate sunt urmatoarele:
- copie despre cartea de identitate a masinii ( varianta originala se va prezenta in instanta);
- decizia de impunere a achitarii taxei de poluare emise de Administratia Financiara competenta;
- contract de vanzare-cumparare al autovehiculului;
- dovada achitarii taxei de poluare.
Persoanele care nu mai detin chitanta fiscala pentru a dovedi plata taxei de poluare trebuie sa solicite o copie de pe acest document de la organul fiscal la care au platit suma respectiva.
In cazul autivehiculelor cumparate in sistem leasing, se va incheia o conventie de cesiune de creanta litigoasa fiindca persoana care a platit taxa respectiva este proprietarul si nu utilizatorul. Societatea de leasing poate sa ofere o procura utilizatorului prin care il imputerniceste sa initieze toate demersurile pentru recuperarea sumei achitate pentru taxa de poluare.



Costurile contestarii taxei auto sunt urmatoarele:
- taxa de timbru de 4 RON
- timbru judiciar de 0,15 RON
- onorariul avocatului in cazul in care persoanele respective sunt asistate de un reprezentant juridic
In majoritatea cazurilor redactarea actiunii in fata instantei necesita cunostinte de drept comunitar si drept intern precum si cunoasterea practicii CEDO. Astfel este recomandat ca persoanele care doresc sa recupereze suma platita pentru taxa auto sa apeleze la ajutorul unui avocat.
Un proces pentru recuperarea taxei auto dureaza nu mai mult de 8 luni. Insa in anumite cazuri poate ajunge si la 1-2 ani cu redactarea hotararii, toate caile de atac si recuperarea completa a sumei platite.
Potrivit statisticilor recente rata de succes al proceselor de recuperare a taxei auto este foarte ridicata. Astfel va merita ca persoanele care doresc contestarea acestei taxe sa plateasca onorariul avocatului pentru a constitui dosarul de recuperare.

Cabinet de avocatura Leonte Oana Madalina
Tel: 0722 236 175
Email: [email protected]
Web site: www.avocat-bucuresti.inf
o





Citeşte mai multe despre:    Legea 9/2012    OUG 1/2012    Legea 185/2012    Taxa de poluare    Taxa auto

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Timbru de mediu 2013. Lege ilicita sau nu
Sursa: EuroAvocatura.ro



Jurisprudenţă

Inmatricularea unui autoturism fara plata taxei de poluare
Pronuntaţă de: Tribunalul Covasna, Sentinta civila nr. 1912 din 25.05.2012