Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Articole juridice » Acte de procedura in Noul cod de procedura penala » Proces verbal de identificare a persoanelor

Proces verbal de identificare a persoanelor

  Publicat: 30 Jan 2014       4364 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro        Secţiunea: Acte de procedura in Noul cod de procedura penala  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Temeiul de drept: art. 134 din Noul cod de procedura penala

Mijloc de proba scris, prevazut in sectiunea V., cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Dovada pe care o poate face cel chemat sa raspunda pentru insulta sau calomnie, in scopul de a stabili adevarul afirmatiei sau imputarii facute si a inlatura astfel caracterul penal al faptei.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Din punct de vedere contabil, un document contabil de sinteza care are ca obiective principale completarea si explicarea datelor inscrise in bilant si contul de profit si pierdere

ART. 134
Identificarea persoanelor
(1) Persoana care urmeaza sa fie identificata este prezentata impreuna cu alte 4 - 6 persoane necunoscute, cu trasaturi asemanatoare celor descrise de persoana care face identificarea.
(2) Dispozitiile alin. (1) sunt aplicabile in mod corespunzator si in situatia identificarii persoanelor dupa fotografii.
(3) Identificarea se desfasoara astfel incat persoanele care urmeaza sa fie identificate sa nu o vada pe cea care le identifica.
(4) Desfasurarea activitatii de identificare a persoanelor, precum si declaratiile persoanei care face identificarea sunt consemnate intr-un proces-verbal.
(5) Procesul-verbal trebuie sa cuprinda, pe langa mentiunile prevazute la art. 135 alin. (2), numele, prenumele si adresa persoanelor care au fost introduse in grupul de identificare sau ale caror fotografii au fost prezentate persoanei care face identificarea, numele si prenumele persoanei identificate, precum si ordonanta sau incheierea prin care s-a dispus efectuarea identificarii de persoane .
(6) In cursul urmaririi penale, in situatia in care organul de urmarire penala considera necesar, activitatea de identificare este inregistrata audiovideo. Inregistrarea identificarii este anexata procesului-verbal ca parte integranta a acestuia si poate fi folosita ca mijloc de proba .


PROCES VERBAL


Anul ... luna ...ziua ...


Procurora€¦din cadrul Parchetului de pe langa a€¦


Azi, data de mai sus, in temeiul art. 134 Cod procedura penala, in baza ordonantei de dispunere a identificarii persoanelor din data dea€¦.dispusa in dosarul penal nr. ... am procedat la constituirea unui grup, alcatuit dina€¦ (se indica numarul minim 4 maxim 6) persoane cu trasaturi asemanatoare cu cele ale persoanei ce urmeaza a fi identificata in care a fost inclusa si persoana supusa identificarii si, care s-au asezat in mod liber, de la stanga la dreapta, dupa cum urmeaza :


1. numele, prenumele si adresa persoanei introdusa in grup


2. numele, prenumele si adresa persoanei introdusa in grup


3. numele si prenumele persoanei supusa identificarii


4. numele, prenumele si adresa persoanei introdusa in grup


5. numele, prenumele si adresa persoanei introdusa in grup


6. numele, prenumele si adresa persoanei introdusa in grup


In continuare a fost invitata se mentioneaza datele persoanei ce va face identificarea in camera nr. a€¦ prevazuta cu oglinda ce nu permite vizualizarea persoanei ce face identificarea de catre persoanele aflate in grupul supus identificarii


Persoana - se indica numele celui care face identificarea - a fost rugata sa priveasca cu atentie infatisarea tuturor celor aflati in camera de recunoastere si sa precizeze daca recunoaste vreuna dintre persoanele aflate in camera de recunoastere si in ce imprejurari anterioare a cunoscut-o.


Fara sa se faca nici un fel de presiuni asupra sa, ori sa i se sugereze ceva, dupa ce a privit grupul timp dea€¦ ne-a declarat ca, recunoaste persoana din grup de la pozitia nr. a€¦ ca fiind ``a€¦`` Procedand la identificarea celui recunoscut si indicate de a€¦ am stabilit ca acesta are urmatoarele date de identitate:a€¦


Cu prilejul efectuarii identificarii persoanei din grup, intreaga activitate a fost inregistrarea audio-video cu aparatul a€¦ ,in conditii de lumina naturala si artificiala, iar inregistrarea stocata pe suportula€¦..,constituie anexa la prezentul proces verbal ca parte integranta a acestuia.


Persoanele care au participat la activitatea de identificare, nu au de facut obiectii cu privire la modul in care s-a desfasurat intreaga operatiune, inceputa la oraa€¦.. si terminata la oraa€¦a€¦. si nici cu privire la cele consemnate in prezentul proces verbal.


Pentru care am intocmit prezentul proces verbal intr-un singur exemplar.


PROCUROR , ORGAN DE POLITIE, AVOCAT ,


persoane participante
Citeşte mai multe despre:    Identificarea persoanelorComentează: Proces verbal de identificare a persoanelor
Alte Titluri

Administratorul unui site internet echipat cu butonul „imi place” al Facebook poate fi operator, impreuna cu Facebook, in privinta colectarii si a transmiterii catre Facebook a datelor cu caracter personal ale vizitatorilor site-ului sau
Sursa: EuroAvocatura.ro

Operatorul de transport aerian care a efectuat primul zbor este obligat sa acorde compensatii pasagerilor care au suferit o intarziere prelungita
Sursa: EuroAvocatura.ro

Combaterea hartuirii morale si a hartuirii sexuale la locul de munca, in spatiile publice si in viata politica
Sursa: EuroAvocatura.ro

Descentralizarea in Noul Cod Administrativ. Principiu si componenta esentiale in desfasurarea activitatilor administrative (III)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Legea concurentei: raportarea amenzii la cifra de afaceri realizata in anul anterior – pedeapsa justa sau grava inechitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Respectarea principiului contributivitatii in sistemul public de pensii si aplicarea in timp a legii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Egalitatea in drepturi la acordarea pensiei sociale minime garantate
Sursa: EuroAvocatura.roJurisprudenţă

Competenta teritoriala de solutionare a cauzei in materia conflictelor de munca
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 187 din 30 ianuarie 2019

Constitutionalitatea judecarii cererii de recuzare de catre insisi colegii judecatorului recuzat
Pronuntaţă de: Decizia Curtii Constitutionale nr. 366 din 28 mai 2019

Rejudecarea cauzei. Lipsa motivarii hotararii judecatoresti
Pronuntaţă de: ICCJ, Decizia nr. 124 din 23 ianuarie 2019

Depasirea termenului contractual de predare a bunului imobil. Actiune in raspundere civila contractuala
Pronuntaţă de: ICCJ, Sectia a II-a civila, Decizia nr. 5143 din 29 noiembrie 2018

Decizia CCR nr. 418/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul educatiei
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei