Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Articole juridice » Acte de procedura in Noul cod de procedura penala » Proces verbal de identificare a persoanelor

Proces verbal de identificare a persoanelor

  Publicat: 30 Jan 2014       4640 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro        Secţiunea: Acte de procedura in Noul cod de procedura penala  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Temeiul de drept: art. 134 din Noul cod de procedura penala

Mijloc de proba scris, prevazut in sectiunea V., cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Dovada pe care o poate face cel chemat sa raspunda pentru insulta sau calomnie, in scopul de a stabili adevarul afirmatiei sau imputarii facute si a inlatura astfel caracterul penal al faptei.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Din punct de vedere contabil, un document contabil de sinteza care are ca obiective principale completarea si explicarea datelor inscrise in bilant si contul de profit si pierdere

ART. 134
Identificarea persoanelor
(1) Persoana care urmeaza sa fie identificata este prezentata impreuna cu alte 4 - 6 persoane necunoscute, cu trasaturi asemanatoare celor descrise de persoana care face identificarea.
(2) Dispozitiile alin. (1) sunt aplicabile in mod corespunzator si in situatia identificarii persoanelor dupa fotografii.
(3) Identificarea se desfasoara astfel incat persoanele care urmeaza sa fie identificate sa nu o vada pe cea care le identifica.
(4) Desfasurarea activitatii de identificare a persoanelor, precum si declaratiile persoanei care face identificarea sunt consemnate intr-un proces-verbal.
(5) Procesul-verbal trebuie sa cuprinda, pe langa mentiunile prevazute la art. 135 alin. (2), numele, prenumele si adresa persoanelor care au fost introduse in grupul de identificare sau ale caror fotografii au fost prezentate persoanei care face identificarea, numele si prenumele persoanei identificate, precum si ordonanta sau incheierea prin care s-a dispus efectuarea identificarii de persoane .
(6) In cursul urmaririi penale, in situatia in care organul de urmarire penala considera necesar, activitatea de identificare este inregistrata audiovideo. Inregistrarea identificarii este anexata procesului-verbal ca parte integranta a acestuia si poate fi folosita ca mijloc de proba .


PROCES VERBAL


Anul ... luna ...ziua ...


Procurora€¦din cadrul Parchetului de pe langa a€¦


Azi, data de mai sus, in temeiul art. 134 Cod procedura penala, in baza ordonantei de dispunere a identificarii persoanelor din data dea€¦.dispusa in dosarul penal nr. ... am procedat la constituirea unui grup, alcatuit dina€¦ (se indica numarul minim 4 maxim 6) persoane cu trasaturi asemanatoare cu cele ale persoanei ce urmeaza a fi identificata in care a fost inclusa si persoana supusa identificarii si, care s-au asezat in mod liber, de la stanga la dreapta, dupa cum urmeaza :


1. numele, prenumele si adresa persoanei introdusa in grup


2. numele, prenumele si adresa persoanei introdusa in grup


3. numele si prenumele persoanei supusa identificarii


4. numele, prenumele si adresa persoanei introdusa in grup


5. numele, prenumele si adresa persoanei introdusa in grup


6. numele, prenumele si adresa persoanei introdusa in grup


In continuare a fost invitata se mentioneaza datele persoanei ce va face identificarea in camera nr. a€¦ prevazuta cu oglinda ce nu permite vizualizarea persoanei ce face identificarea de catre persoanele aflate in grupul supus identificarii


Persoana - se indica numele celui care face identificarea - a fost rugata sa priveasca cu atentie infatisarea tuturor celor aflati in camera de recunoastere si sa precizeze daca recunoaste vreuna dintre persoanele aflate in camera de recunoastere si in ce imprejurari anterioare a cunoscut-o.


Fara sa se faca nici un fel de presiuni asupra sa, ori sa i se sugereze ceva, dupa ce a privit grupul timp dea€¦ ne-a declarat ca, recunoaste persoana din grup de la pozitia nr. a€¦ ca fiind ``a€¦`` Procedand la identificarea celui recunoscut si indicate de a€¦ am stabilit ca acesta are urmatoarele date de identitate:a€¦


Cu prilejul efectuarii identificarii persoanei din grup, intreaga activitate a fost inregistrarea audio-video cu aparatul a€¦ ,in conditii de lumina naturala si artificiala, iar inregistrarea stocata pe suportula€¦..,constituie anexa la prezentul proces verbal ca parte integranta a acestuia.


Persoanele care au participat la activitatea de identificare, nu au de facut obiectii cu privire la modul in care s-a desfasurat intreaga operatiune, inceputa la oraa€¦.. si terminata la oraa€¦a€¦. si nici cu privire la cele consemnate in prezentul proces verbal.


Pentru care am intocmit prezentul proces verbal intr-un singur exemplar.


PROCUROR , ORGAN DE POLITIE, AVOCAT ,


persoane participante
Citeşte mai multe despre:    Identificarea persoanelorComentează: Proces verbal de identificare a persoanelor
Alte Titluri

Deconcentrarea administrativa – principiu al administratiei publice in Codul Administrativ. Serviciile publice deconcentrate (VI)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Constituirea unei fundatii. Patrimoniu si documente necesare
Sursa: Irina Maria Diculescu

Raspunderea coordonatorului activitatii salariatului in accidentele de munca. Plata daunelor morale
Sursa: Irina Maria Diculescu

Pierderea unui membru de familie. Gradul de apreciere al instantei in acordarea daunelor morale
Sursa: Irina Maria Diculescu

Functia publica sub imperiul Noului Cod Administrativ (V)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Aplicarea unui spor obligatoriu la pedeapsa principala a inchisorii – pedeapsa echitabila sau asuprire neconstitutionala
Sursa: Irina Maria Diculescu

Autonomia locala. Principiu al administratiei publice in Noul Codul Administrativ (IV)
Sursa: Irina Maria DiculescuJurisprudenţă

ICCJ - Hotararile pronuntate in procedura filtrarii nu pot fi atacate cu contestatie in anulare sau cu revizuire
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 504/2019 asupra cererii de solutionare a conflictului juridic de natura constitutionala intre prim-ministru, pe de o parte, si Presedintele Romaniei, pe de alta parte
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ: In ipoteza renuntarii la urmarirea penala fata de un minor care a implinit varsta de 16 ani poate fi dispusa fata de acesta obligatia prestarii unei munci neremunerate in folosul comunitatii.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

ICCJ - Stipularea clauzei penale in CIM prin care este evaluata paguba produsa de salariat angajatorului este nula
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie