din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2291 de useri online



Prima pagină » Articole juridice » Intrebari si Raspunsuri Juridice » [Av. muncii] Sedinta de informare cu privire la avantajele medierii in material dreptului familiei

[Av. muncii] Sedinta de informare cu privire la avantajele medierii in material dreptului familiei

  Publicat: 28 Dec 2016       1307 citiri       Sursa: MCP Cabinet avocati        Secţiunea: Intrebari si Raspunsuri Juridice  


Opinie juridica privind Sedinta de informare cu privire la avantajele medierii in material dreptului familiei

Desfacerea casatoriei prin hotarare judecatoreasca, la cererea unuia sau ambilor soti, atunci cand, datorita unor motive temeinice, raporturile dintre ei sunt atat de grav si iremediabil vatamate, incat continuarea casatoriei este vadit imposibila pentru cel care cere desfacerea ei.
Persoana fizica in virsta de pana la 18 ani.
Este o procedura diplomatica de reglementare a diferendelor internationale, drept conferit puterilor straine conflictului de a media ostilitatile, chiar in decursul acestora. Mediatorul trebuie sa fie un tertstat, un grup de state, O.N.U. sau institutiile sale specializate, alte organizatii internationale cu vocatie mondiala sau regionala sau o personalitate de prestigiu - acceptat de comun acord, de catre partile aflate in conflict.
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Desfacerea casatoriei prin hotarare judecatoreasca, la cererea unuia sau ambilor soti, atunci cand, datorita unor motive temeinice, raporturile dintre ei sunt atat de grav si iremediabil vatamate, incat continuarea casatoriei este vadit imposibila pentru cel care cere desfacerea ei.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Expresie numerica rezultata din compararea a doua niveluri ale aceluiasi indicator, proces, fenomen etc. aflat in situatii diferite (perioade sau locuri diferite).
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Desemneaza orice instrument bilateral sau multilateral in domeniul securitatii sociale care leaga sau va lega, in mod exclusiv, doua sau mai multe state,
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Reprezinta orice scriere care materializeaza pe hartie un act juridic, precum si orice obiect material care incorporeaza un asemenea act.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Act adoptat de organele de stat,
Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Vreau sa deschid un proces de divort in care este implicat si un minor.
Din cate am aflat,inainte este nevoie de o sedinta de informare privind medierea.
Mentionez ca am calitatea de reclamant.Din motive temeinice (violenta fizica si verbala,neimplicarea in cresterea si educarea copilului, actiuni care au adus prejudicii materiale si morale in cadrul familiei, s.a.)casatoria nu mai poate continua.
Chiar si in aceste conditii, doresc sa ajungem la un acord prin mediere,pe baza caruia sa depun cererea de divort in instanta.
As vrea sa mi dati mai multe informatii cu privire la aceasta procedura, ca sa pot fi in masura sa-i propun sotului aceasta solutie.
Va multumesc pentru timpul acordat!

Raspuns Avocat dreptul muncii:
Potrivit dispozitiilor art. 60 indice 1 din legea nr. 192/2006, in materia dreptului familiei, partea/partile interesate sunt tinute sa faca dovada ca au participat la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii. Procedura de informare, incluzand si formalitatile pentru convocarea partilor, nu poate depasi 15 zile calendaristice.
Partile se pot prezenta impreuna la mediator. In cazul in care se prezinta numai una dintre parti, mediatorul va adresa celeilalte parti o invitatie scrisa, in vederea informarii si acceptarii medierii, stabilind un termen de cel mult 15 zile .
In situatia acceptarii medierii, intre parti, pe de o parte, si mediator, pe de alta parte, se incheie un contract de mediere, in forma scrisa obligatorie. Contractul se semneaza de catre parti si de catre mediator si se intocmeste in atatea exemplare originale cati semnatari sunt.
Mediatorul nu poate impune partilor o solutie cu privire la conflictul supus medierii. In fata mediatorului, partile pot fi asistate de un avocat sau de alte persoane, in conditiile stabilite de comun acord .
Procedura de mediere se inchide: prin incheierea unei intelegeri intre parti in urma solutionarii conflictului; prin constatarea de catre mediator a esuarii medierii; prin depunerea contractului de mediere de catre una dintre parti.
La inchiderea procedurii de mediere, mediatorul va intocmi un proces-verbal, care se semneaza de catre parti.
Cand partile in conflict au ajuns la o intelegere, se poate redacta un acord scris, care are valoarea unui inscris sub semnatura privata. Partile pot solicita unui notar public autentificarea intelegerii lor.
Partile se pot prezenta la instanta judecatoreasca pentru a cere sa se dea o hotarare care sa consfinteasca intelegerea lor.

*


Despre MCP Cabinet avocati: - Functionand din anul 2008, Cabinet de avocat ``Marius-Catalin Predut`` este specializat in consultanta juridica, asistenta juridica si reprezentare in litigii si conflicte de munca .


Citeşte mai multe despre:    mediere    divort    Codul muncii    avocat dreptul muncii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Titluri

Alocatia de stat pentru copii in anul 2024. Conditii de acordare si valoare alocatie
Sursa: MCP Cabinet avocati

Transmiterea unor date personale in cadrul unui dosar aflat pe rolul instantelor de judecata
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Instalarea unui sistem de supraveghere video de catre primarie, care nu respecta prevederile GDPR
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Dezvaluirea de date unor terti, intr-un dosar aflat pe rolul instantelor judecatoresti
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Dezvaluire pe intranet-ul institutiei de date din dosarul personal al salariatului
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Prelucrare nelegala a datelor cu caracter personal prin utilizarea unor sisteme de supraveghere audio-video portabile in activitatea politistilor locali
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

GDPR: Dezvaluirea datelor cu caracter personal ale pacientilor pe un site
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP



Jurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Delimitare unitati administrativ teritoriale. Atributiile instantelor judecatoresti in procedura de delimitare. Etapele delimitarii unitatilor administrativ teritoriale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 501/2 iulie 2020

CEDO: Cinta impotriva Romaniei
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Reducerea programului de lucru si a salariului in contextul reducerii temporare a activitatii impune existenta unor motive obiective care nu depind de vointa exclusiva a angajatorului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara - Decizia civila nr.135/2020

Actiune in raspundere civila delictuala. Repararea prejudiciului cauzat de emiterea unor acte administrative nelegale. Inadmisibilitate
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 1016 din 2 iunie 2020