Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Articole juridice » Drept Fiscal » Procedura cesiunii creantelor fiscale

Procedura cesiunii creantelor fiscale

  Publicat: 09 Sep 2008       8505 citiri       Sursa: EuroAvocatura        Secţiunea: Drept Fiscal  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Monitorul Oficial al Romāniei este publicaţia oficială a statului romān, īn care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 642 din 8 septembrie 2008 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1173 din 22 august 2008 pentru aprobarea procedurii privind cesiunea creantelor fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Drept al uneia dintre persoanele care sunt subiect intr-un raport juridic de obligatie, denumita creditor, de a pretinde celeilalte parti, denumita debitor, indeplinirea obligatiei acesteia.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Suma de bani acordata cu anticipatie de catre o persoana pentru procurarea unui bun, executarea unei lucrari sau pentru prestarea unui serviciu.
Transmitere cu titlu oneros sau cu titlu gratuit de catre o persoana (cedent)
Drept al uneia dintre persoanele care sunt subiect intr-un raport juridic de obligatie, denumita creditor, de a pretinde celeilalte parti, denumita debitor, indeplinirea obligatiei acesteia.
Transmitere cu titlu oneros sau cu titlu gratuit de catre o persoana (cedent)
Drept al uneia dintre persoanele care sunt subiect intr-un raport juridic de obligatie, denumita creditor, de a pretinde celeilalte parti, denumita debitor, indeplinirea obligatiei acesteia.
Propunere ce o adreseaza un subiect de drept, persoana fizica sau juridica, unui alt subiect de drept, cu privire la incheierea unei conventii, in conditii determinate.
Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Procedura de cesiune a creantelor fiscale administrate de Agentia Nationala de Admistrare Fiscala are ca obiect numai creantele fiscale cuprinse in:
1) titluri executorii provenite din transformarea titlurilor de creanta fiscala;
2) hotarari judecatoresti definitive sau irevocabile, dupa caz;
3) tabloul defintiv al creantelor, aprobat in conditiile Legii nr. 64/1995 privind procedura reorganizarii judiciare si a falimentului, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sau ale Legii 85/2006 privind procedura insolventei, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa caz;
4) alte titluri executorii.

Competenta pentru efectuarea procedurii de cesiune pentru creantele fiscale in cuantum mai mic sau egal cu 10 milioane de lei apartine comisiei constituite la nivelul directiilor generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, iar pentru creantele fiscale in cuantum mai mare de 10 milioane de lei, precum si pentru creantele fiscale datorate de marii contribuabili, indiferent de cuantumul acestora, competenta apartine comisiei instituite la nivelul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Atribuirea contractului de cesiune a creantelor fiscale se realizeaza prin cerere de oferte sau prin licitatie, dupa caz, intentia de cesionare a creantei fiscale notificandu-se debitorului fiscal cu minim 15 zile inainte de data publicarii anuntului privind cesiunea creantelor fiscale.
Se mai arata ca adjudecatarul poate plati pretul cesiunii si in rate, in conditiile in care debitoarea se afla in procedura reglementata de Legea nr. 85/2006. In acest caz, trebuie depus un avans de minimum 30% din pretul cesiunii platit inainte de semnarea contractului, urmand ca diferenta sa fie platita in cel mult 6 luni de la data semnarii contractului de cesiune de creanta pentru creantele fiscale in cuantum mai mic sau egal de 100 milioane lei sau in cel mult 12 luni de la data semnarii contractului de cesiune de creanta pentru creantele fiscale in cuantum mai mare de 100 milioane lei, in termenele stabilite prin oferta financiara.

In cazul platii pretului cesiunii creantelor fiscale in rate, dreptul de proprietate asupra creantelor fiscale ce au facut obiectul procedurii de cesiune, inclusiv garantiile ce insotesc aceste creante se vor transfera la data platii in intregime a pretului.Citeşte mai multe despre:   Comentează: Procedura cesiunii creantelor fiscale
Jurisprudenţă

Hotararea in cauza Brisc impotriva Romaniei din 11.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Decizia C.C.R. nr. 87/2019 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 174 alin. (1) si art. 282 alin. (1) din Codul de proc
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 250/2019 referitoare la admiterea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 386 alin. (1) din Codul de procedura pena
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a RomanieiŞtiri Juridice
Legislaţie

Legea nr. 118/2019 privind Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sa
Legea nr. 118/2019 privind Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis inf ...

Legea nr. 120/2019 privind unele masuri necesare pentru realizarea lucrarilor si implementarea proiectelor de importanta nationala privind reteaua ele
Publicata in Monitorul Oficial nr. 517 din 25.06.2019. ...

Decizia nr. 614/2019 pentru modificarea si completarea Deciziei Consiliului National al Audiovizualului nr. 220/2011
Decizia nr. 614/2019 pentru modificarea si completarea Deciziei Consiliului National al Audiovizualu ...