din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2453 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Judecatoria Dorohoi - Retinere pentru intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat s.a.

Parchetul de pe langa Judecatoria Dorohoi - Retinere pentru intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat s.a.

  Publicat: 28 Sep 2012       1487 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Forma a infractiunii prevazuta in cap. II, t. II, art. 20-22, C. pen., partea generala, si consta in executare a hotararii de a savarsi infractiunea, executare care afost insa intrerupta sau nu si-a produs efectul.
Forma a infractiunii prevazuta in cap. II, t. II, art. 20-22, C. pen., partea generala, si consta in executare a hotararii de a savarsi infractiunea, executare care afost insa intrerupta sau nu si-a produs efectul.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Dorohoi au solicitat retinerea pentru o perioada de 24 de ore a inculpatilor ROTAR VADYM SI ROTAR KOSTIANTYN, s.a., cetateni din Republica Ucraina sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat si contrabanda, respectiv tentativa la infractiunile de intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat si tentativa la infractiunea de contrabanda.

1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Linie reala sau conventionala care desparte teritoriul a doua stste;
Linie reala sau conventionala care desparte teritoriul a doua stste;


Totodata, in cursul zilei de astazi 20.09.2012, inculpatii au fost prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva, cerere admisa de catre magistratii Judecatoriei Dorohoi, care au dispus emiterea unor mandate de arestare pe numele inculpatilor pentru o perioada de 29 de zile .


Din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a rezultat faptul ca, in noaptea de 18/19.09.2012, cei doi inculpati au trecut in mod ilegal frontiera de stat din Republica Ucraina in Romania si au introdus ilegal in tara, prin sustragerea de la controlul vamal, 4 colete continand 2.500 pachete cu tigari.


In prealabil, la data de 17.09.2012, cei doi inculpati au fost surprinsi incercand sa treaca ilegal frontiera de stat in Romania, pentru a introduce in tara tigari de contrabanda.




Citeşte mai multe despre:    Arestare preventiva    Judecatoria Dorohoi    Tentativa de contrabanda    Intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat    Parchetul de pe langa Judecatoria Dorohoi    Frontiera de stat    Republica Ucraina    Contrabanda

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat care a actionat pe raza judetului Galati si a municipiului Bucuresti
07 May 2019 | 843

Centrul de retinere si arestare preventiva din cadrul I.P.J. Sibiu a fost evaluat ca indeplinind conditii corespunzatoare
11 Jan 2019 | 1467

Art. 220 alin. (1) CPP ref. la masura preventiva a arestului la domiciliu a fost declarat neconstitutional
19 Jan 2017 | 1248

DNA a dispus retinerea Vicepresedintelui Consiliului Judetean Satu Mare
17 Dec 2015 | 5615

Procurorii DNA au dispus retinerea prim-procurorului Parchetului de pe langa Judecatoria Beius
17 Dec 2015 | 2008

DNA a dispus retinerea sefului Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Sector 3 sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita
16 Dec 2015 | 1777



Articole Juridice

Emiterea ordinului de protectie. Conditii si Solutii jurisprudentiale
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Neconstitutionalitatea dispozitiilor referitoare la durata arestului la domiciliu
Sursa: EuroAvocatura.ro

RECHIZITORIUL conform Noului cod de procedura penala
Sursa: EuroAvocatura.ro

REFERAT cu propunere de prelungire a arestarii preventive
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Predare temporara in cazul in care predarea unei persoane in baza unui mandat european de arestare a fost amanata. Inoportunitatea predarii atunci cand persoana solicitata este arestata preventiv in cauza in care este judecata in Romania
Pronuntaţă de: Incheierea din 18 ianuarie 2018 a Curtii de Apel Galati

CEDO: Dirjan si Stefan impotriva Romaniei. Tratamente inumane
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Perioada serviciului de permanenta al procurorilor fara prestarea activitatii nu constituie timp de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea - Sentinta Civila nr. 867 din 24.09.2020.

Decizia C.C.R. nr. 115/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 399 alin. (9) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei