Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Drept la replica - judecator Horatius Dumbrava, membru ales al CSM

Drept la replica - judecator Horatius Dumbrava, membru ales al CSM

  Publicat: 13 Nov 2012       1205 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Avand in vedere articolul „Planul secret al Asociatiei Magistratilor pentru schimbarea conducerii CSM” publicat in cotidianul „Romania Libera” la data de 9 noiembrie 2012, judecatorul HORATIUS NICOLAE DUMBRAVA, membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii formuleaza urmatorul

Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Codul de procedura civila reglementeaza judecata in fond a cauzelor civile, judecata care cunoaste trei faze (etape):

DREPT LA REPLICA
In legatura cu informatiile prezentate in cuprinsul articolului ``Planul secret al Asociatiei Magistratilor pentru schimbarea conducerii CSM``, publicat in cotidianul ``Romania Libera`` la data de 9 noiembrie 2012 si pentru o informare corecta a opiniei publice precizez urmatoarele:
Fata de declaratia domnului judecator Dan Spanu, presedintele Asociatiei Magistratilor din Romania, consemnata in cuprinsul articolului mentionat, doresc sa fac cunoscut faptul ca nu am desfasurat niciun demers in sensul contactarii personal sau telefonic a domnului judecator Dan Spanu.
De asemenea, nu am manifestat niciodata intentia de a ma implica in actiunile desfasurate de asociatiile profesionale AMR si UNJR in sensul revocarii actualei conduceri a Consiliului Superior al Magistraturii.
Asa cum este cunoscut, la data de 24 octombrie 2012 am participat, impreuna cu domnul judecator Alexandru Serban, membru ales al CSM, la o intalnire de lucru cu presedintele Curtii de Apel Craiova si presedintii instantelor arondate. Subliniez ca nu am avut nicio intalnire cu domnul judecator Dan Spanu. Totodata, atrag atentia ca temele abordate in cadrul discutiilor nu au vizat eventuale initiative legate de revocarea din functie a actualei conduceri a CSM, ci au fost centrate exclusiv pe problematica intrarii in vigoare a noilor coduri si chestiuni referitoare la relatia Consiliului cu instantele de judecata .
Reamintesc, pe aceasta cale ca CSM, este un organ colegial care, anual, isi desemneaza, dintre membrii alesi, presedintele si vicepresedintele prin vot liber exprimat.Judecator HORATIUS NICOLAE DUMBRAVA,
Membru ales al Consiliului Superior al MagistraturiiCiteşte mai multe despre:    CSM    Drept la replica

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Consiliul Superior al Magistraturii a lansat proiectul „Optimizarea managementului la nivelul sistemului judiciar. Componenta de instante judecatoresti”
01 Nov 2019 | 811

CSM a aprobat organizarea, in data de 15.12.2019 a concursului de promovare in functii de executie, pe loc, a judecatorilor.
17 Oct 2019 | 980

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 – februarie 2020
17 Sep 2019 | 1786

CSM a publicat detaliile privind organizarea concursului de admitere la INM in perioada septembrie 2019 – februarie 2020
17 Sep 2019 | 1058

CSM a publicat detaliile concursului de promovare pe loc in functii de executie a procurorilor
12 Sep 2019 | 489

CSM a aprobat normele privind asigurarea de raspundere civila profesionala obligatorie a judecatorilor si procurorilor.
13 Jun 2019 | 1084Articole Juridice

Locuinta alternanta a copilului in legislatia franceza
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cauza TATU revine in dezbaterea profesionistilor in drept
Sursa: EuroAvocatura.ro - Avocat dr. Razvan Viorescu

Nesemnarea de catre procuror a Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale impotriva inculpatului
Sursa: CSM

Este necesara o cerere expresa a salariatului pentru reindividualizarea sanctiunii disciplinare, sau se poate dispune reindividualizarea sanctiunii de catre instanta din oficiu?
Sursa: CSM

Jurisprudenţă

Dovada platii contravalalorii orelor suplimentare, a orelor lucrate sambata si duminica si a orelor lucrate pe timp de noapte. Contract de munca temporara
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CRAIOVA - DECIZIE Nr. 2152 din 23 Iulie 2020

ICCJ - Magistrat. Abatere disciplinara. Manifestari care aduc atingere prestigiului justitiei savarsite in afara exercitarii atributiilor de serivici. Obligatia de rezerva.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Hotararea in cauza Brisc impotriva Romaniei din 11.12.2018
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Nu rezulta cu certitudine ca prejudiciul a fost cauzat din vina si in legatura cu munca paratilor, intrucat acestia sunt angajati ai autoritatii contractante, dar nu semnatari ai contractelor
Pronuntaţă de: Tribunalul Hunedoara Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 494, in sedinta publica din 23 februarie 2017