Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » ACJSFB: Noul Cod de Procedura Civila – 1 luna de la intrarea in vigoare

ACJSFB: Noul Cod de Procedura Civila – 1 luna de la intrarea in vigoare

  Publicat: 04 Mar 2013       5765 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar- Bancar (ACJSFB) are placerea de a va invita sa participati la masa rotunda cu tema ,,Noul Cod de Procedura Civila – 1 luna de la intrarea in vigoare’’, care va avea loc la sediul Credit Europe Bank (Romania) S.A din B-dul Timisoara 26 z, in data de 15.03.2013, ora 16.00.

(BNR)Este banca centrala a statului roman si are drept obiectiv principal asigurarea stabilitatii monedei nationale, pentru a contribui la stabilitatea preturilor.
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Grupare de persoane fizice sau juridice organizata pe baza unui statut in vederea realizarii unui scop comun (stiintific, cultural, artistic, sportiv).
Categorie de fapte juridice, care se produc independent de vointa omului si de care legea leaga anumite efecte juridice.

Evenimentul va reuni consilieri juridici - membri ai ACJSFB,consilieri juridici din Banca Nationala a Romaniei si din banci comerciale, precum si consilieri juridici din institutii financiare nebancare si din asigurari.

Invitat special la acest eveniment este dl. profesor Ion Dragne, Prodecan al Baroului Bucuresti, care este unul dintre cei mai experimentati avocati litiganti din Romania, fiind cunoscut pentru abilitatile sale de a jongla cu exceptiile procesuale civile.

Accesul la acest eveniment se asigura astfel:

Gratuit pentru membrii Asociatiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar care si-au achitat cotizatia la zi pana in anul 2012 inclusiv. Membrii asociatiei care nu si-au achitat inca cotizatia pe anul 2012, o pot face pana la data de 15.03.2013 prin OP in contul RO30MIRO0000101150180001 deschis la PROCREDIT BANK.

Gratuit pentru ne-membrii Asociatiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar care depun cerere de inscriere in Asociatie pana in 15.03.2013 si achita cotizatia pentru anul 2013 in cuantum de 96 Ron.

Plata unei taxe de 45 Ron pentru ne-membrii Asociatiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar, care se va vira in contul Asociatiei RO30MIRO0000101150180001 deschis la PROCREDIT BANK.

Acest eveniment este primul dintr-o serie de evenimente ce urmeaza sa fie organizate de catre Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar Bancar la care membrii cotizanti ai asociatiei vor avea acces gratuit.

Va rugam sa confirmati prezenta la acest eveniment pana la data de 10.03.2013 la Roxana Barbu (Roxana.barbu@crediteurope.ro).Citeşte mai multe despre:    Noul Cod de Procedura Civila    Asociatia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

ICCJ. Recursurile impotriva hotararilor pronuntate in apel de catre tribunale, in cauzele avand ca obiect cereri evaluabile in bani in valoare de pana la 200.000 lei inclusiv, intra in competenta de solutionare a curtilor de apel
18 Nov 2018 | 1451

Conferinta Nationala ”Procesul Contraventional – Actualitate, Perspective” Editia I
20 May 2016 | 4262

Conferinta Nationala "Procesul Contraventional – Actualitate, Perspective"- Editia I
08 May 2016 | 4449

Invitatie la Conferinta nationala "Executarea silita de la teorie la practica" – editia a VI-a, Craiova
05 Mar 2016 | 6015

CSM a admis actiunea disciplinara pornita impotriva a 4 judecatori
10 Dec 2015 | 1659

Conferinta cu tema “Provocari lansate practicienilor de noile coduri: civil si procedura civila”
30 Oct 2015 | 3911Articole Juridice

Eroarea judiciara, eroarea de judecata si erorile materiale in procesul civil
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Contul bancar ca element obligatoriu al cererii de chemare in judecata – problema liberului acces la justitie si confidentialitatii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Constitutionalitatea derogarii de la principiul aplicarii imediate a legii noi
Sursa: Irina Maria Diculescu

CCR: prevederile NCPC cu privire la termenul de decadere pentru depunerea cererii reconventionale sunt constitutionale
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Restituirea, cu titlu de plata nedatorata, a drepturilor salariale incasate fara temei legal
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.410/14.06.2018 a Curtii de Apel Galati

Contestatie tardiva. Apararile pe care le mai poate invoca pensionarul in cadrul unei contestatii, odata ce titlul executoriu este deja pus in executare
Pronuntaţă de: Decizia civila nr.399/14.06.2018 a Curtii de Apel Galati

Admisibilitate Cerere de drept comun de obligare a Fondului de Garantare a Asiguratilor la plata daunelor morale si materiale determinate de un accident rutier
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 113/A din 15.06.2018 a Curtii de Apel Galati

In procedura validarii popririi debitorul poprit poate invoca orice imprejurare ulterioara obtinerii titlului de natura sa anihileze creanta fara a fi necesar intotdeauna sa formuleze o contestatie la propriu
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 295/R din 19.06.2018 a Curtii de Apel Galati